HARJOITUSVIIKKO 2/2016 ja muuta mukavaa =)

SUUNNITELMA                                                               TOTEUTUNUT

ma               lepo /kävely                                               lepo
ti                 TV-lenkki                                                   TV-kevyt      10km - 5,50min/km
ke               TV-kevyt / kävely / lepo                               lepo

to                vauhtileikittely                                           TV-reipas 5,5km 4,25-4,55min/km
                                                                                      + TV-kevyt 4,5km 6,30min/km   (-15C)
                                                                                     Polarin juoksuindeksi 54

pe               lepo / kävely                                               lepo

la                TV - kevyt / kävely / lepo                            lepo
su               TV kevyt - pitkä 90-120min                          TV-pitkä hidas 16,63km/ 1.36.00 /
                                                                                     keskisyke 146 / juoksuindeksi 58

 Yhteensä juoksukilometrejä 37km ( tammikuussa jo 105km)
Aina en vaan jaksaisi.. Onneksi on uusi personal trainer joka tsemppaa kehuillaan jatkamaan. =)
 VIIKKO 2 - LIIKAA LEPOA??
 
Olen harjoitellut nyt vähintään kolme kertaa viikossa juosten vähintään 30km. Olen siis tavoitteissani myös tammikuun osalta, jonka tavoitekilometrimäärä 100km/kk on jo täyttynyt. Vaikka tuo 100km kuukaudessa voi tuntua vähältä, niin minulle se on paljon. En ole treenannut pitkään aikaa säännöllisesti ja kilometrimäärää pitäisi kasvattaa järkevästi harjoitusohjelman edetessä. Vaikka poden huonoa omaatuntoa siitä, että lepoa tuli tälle viikolle neljä päivää, niin ehkä se ei ole huono asia. Pitää edetä nousujohteisesti ja toukokuuhun ja ensimmäiseen tavoitepuolimaratoniin on vielä aikaa. Jos juoksu ei silloin kulje hyvin, juoksen sitten kesän ja syksyn aikana useamman  puolikkaan.

Tällä viikolla alkoi arki ja se vaikuttaa paljon harjoitteluun. Kaikki pitää meidän lapsiperheessä olla pitkälle suunniteltua että viikon aikana kaikki ehtivät töidensä ja koulun ja hoitopäivien lisäksi harrastaa. Kun aikuisetkin harrastavat, lasten harrastuksien lisäksi, aika on rajallista. Mutta me emme osaisi olla liikkumatta - me tarvitsemme liikuntaa. =)

Maanantai oli lepopäivä, koska se on kaikkien muiden harrastuspäivä, niin minä pidän silloin lepopäivän. Tiistaina en vaan olisi millään kehdannut/jaksanut/viitsinyt lähteä juoksemaan, mutta lähdin kuitenkin. Juoksin PK-lenkin. En olisi lähtenyt lenkille ilman asettamiani tavoitteita ja kehittymisen halua. Eihän sitä oikeastaan muuten tarvitsisi tsempata. Juoksisin aina kun se on mukavaa. Niin olen tehnytkin ja pitkienkin taukojen jälkeen olen saavuttanut nopeasti hyvän perustason. Mutta se ei enää riitä. Haluan nähdä voinko kehittyä hiukan paremmaksi, kun ikäkään ei niin paljoa rasita. Eli tavoitteet vievät ainakin minua eteenpäin.

Keskiviikkona piti mennä halliin juoksemaan vetoja, mutta päätin viime hetkellä jäädä kotiin ja lähteä lasten mukaan nuutitusreissulle. Ehtihän sitä ja taas levättiin. Ei näin. Torstaina kokeilin uutta personal traineriani Polar m400 eli Mr. Whitea ja lähdimme yhdessä juoksemaan lyhyen reippaan 5,5km ja se meni hyvin. Päätin juosta lyhyen, että ehdin seuraamaan kun lapset menevät yleisurheiluharjoituksiin. Juoksin lasten harjoituksista pois koiramme kanssa eli noin 5km hidasta peruskuntoilua. Perjantaina lepoa, sillä tiedossa oli jotain normaalista poikkeavaa nimittäin juhlintaa Cheekin jäähallikeikalla. Cheekin musiikki kuuluu lempilenkkimusiikkini joukkoon. Aihetta siis fiilistelyyn. Välillä kaipaa hetkiä, jolloin on aihetta laittautua ja kaivaa esille se naisellinen puoli itsestään. Sain joululahjaksi mahtavan kirjan aiheeseen liittyen eli "Upeana juhlaan" ja sen vinkeillä sitten laittauduin juhlakuntoon.

Joskus päällä muutakin urheiluvaatteita - vaihtelu todellakin virkistää!

Onnistuin valvomaan normaalia pidempään perjantaina ja päätin antaa jaloille lepoa koko lauantain potien taas huonoa omaatuntoa. Apua. Sunnuntaina jalat ja koko kroppa oikein "huusivat" juoksemaan. Otin taas mukaani Mr. Whiten ja lähdimme pitkälle kevyelle lenkille. Oli vaikeaa pitää syke alle 150 lyönnin, kun olisin vaan niin mielelläni juossut kovempaa. Lenkki sujui hyvin ja suhteellisen kevyesti. Mutta olen huomannut, että minulle on helpompaa juosta reippaampaa ja tuntuu ihan kuin hitaampi juoksu veisi minulta enemmän voimia. Sitä pitäisi siis harjoitella enemmän.Tarvitsen nyt lenkkikavereita seuraksi kuluttamaan aikaa noille hitaille lenkeille. Hitaalla lenkillä juoksin nyt sitten parhaan juoksuindeksiarvoni eli 58. Tästä on hyvä jatkaa.

Toivottavasti seuraava viikko sujuu hyvin ja juoksuinto sekä juoksukunto ovat kohdallaan!

Ei kommentteja