Polar M400 - personal trainerini


Vihdoinkin tuli odottamani paketti suoraan kotiovelle. Nimittäin Mr. White, uusi personal trainerini. Niin ainakin toivon ja kuvittelin hänet tilatessani...  Taskukokoinen personal trainer - Polar M400.

  

                      


Enhän minä mitään urheilukelloja tarvitse - vai tarvitsenko sittenkin?!


Olen huomannut varsinkin reippaassa ja kovassa juoksussani luisuvani usein tempojuoksuun.  Eli alussa juoksen liian kovaa, sitten jalkoja alkaa hapottaa tai ne muuttuvat voimattomiksi. Seuraavaksi tulee tasaamisvaihe, jossa tiputan vauhtia ja odottelen jalkojen palautumista sekä olon tasaantumista. Lopuksi pystyn juoksemaan suhteellisen hyvin ja aivan loppuun kuuluu tietysti loppukirivaihe tai sen yritys. Tämä juoksutyyli on alkanut ärsyttämään, koska nopeudet vaihtelevat niin suuresti. Jos juoksisin tasavauhtisesti koko lenkin, pystyisin kovempaan km-aikaan ja sitä kautta parempaan tulokseen. Maratonkouluaikoina juoksimme lenkeillä tarkasti tiettyä kilometriauhtia sekuntikellon kanssa reitillä, jossa matka oli merkitty 500 metrin välein paaluilla. Näin oli helppoa seurata puolen kilometrin välein omaa vauhtiaan. Kun vauhtia seurasi ja kellotti itse, oppi myös seuramaan tuntemuksiaan ja juoksuaan. Silloin opin tasaisen juoksun salat ja tuntemaan erilaiset vauhdit. Nyt kun harjoitteluni on ollut pitkään epäsäännöllistä ja tasapaksua lenkkeilyä, olen kadottanut tunteen  reippaan juoksun tasaisuudesta.  Viime kerralla cooperin testissä juoksin ensimmäisen kierroksen 3,50-km-vauhtia.. lopun voitte sitten arvatakin.. =)

Tarvitsisin siis urheilukellon, joka näyttäysi sujuvasti juostun matkan sekä kilometrinopeuden.  Olen tähän asti pärjännyt puhelimesta löytyvällä sport tracker-sovelluksella. Yhtenä päivänä huomasin, että jos jatkan lenkkiä naapurin postilaatikolta omaan pihaan, sport tracker lisää lenkkiin matkaa 1,5km, vaikka kyse oli korkeintaan 50 metristä. Tämä on ruennut aiheuttamaan pientä epäilystä ja epäluuloa harjoittelutuloksiani kohtaan. Tarvitsen siis tarkan mittauslaitteen, jotta voin seurata harjoitteluani ja siinä edistymistäni.

Uskottavaa vai,mita? Ei ainakaan vielä..

Juoksukaverini puhuvat paljon sykkeistä ja niiden avulla harjoittelusta. Minä olen luottanut aina "päivän tuntumaan" ja sekuntikelloon. Itselleni sykkeiden seuraaminen voisi liittyä lähinnä oman palautumiseni seurantaan. Kovasti minua kiinnostaisi selvittää, kuinka monta harjoituskertaa viikossa jaksan ja miten voin auttaa kehoani palautumaan paremmin. Mutta jatkossa aion myös seurata enemmän sykealueitani osana harjoittelua.


Tässä oli hieman haltuun otettavaa.. päivä kerrallaan! =)


Nyt aloitan siis tutustumaan uuteen personal traineriini eli tuttavallisemmin Mr. Whiteen =) Ainakin hän tarkkkailee jo nyt päivittäistä aktiivisuuttani. Hän laskee askeleeni, kulutetut kalorit ja rasvan osuuden kulutuksesta. Hän mittaa ja raportoi aktiivista aikaani ja ehdottaa miten saisin päivittäisen aktiivisuusmäärän täyttymään. Tälle päivälle tarvitaan vielä 2 tuntia ja 10 minuuttia kävelyä tai vaihtoehtoisesti 57 minuuttia hölkkää. Taidan tänään valita hölkän ja juoksuvetoja. =) Eilen innostuin tekemään Polarin kuntotestin, jossa sykyvyö päällä Mr. White määritti minulle kuntoindeksini. Hauskaa oli, että onnistuin eilen saaman jokaisella kokeilukerralla eri tuloksen ja aina hieman toistaan paremman. Hymyilin varmaan niin kauniisti.. =) . Silti en ole tyytyväinen. 10 kilometrin juoksutuloksen perusteella indeksini pitäisi olla hieman parempi. 

Mr.White (polar M400 ) pitää päiväkirjaa päivittäisestä aktiivisuudestani, harjoitteluistani ja kuntotesteistä. Lisäksi hän herättää minut aamuisin. Hän edustaa Polar-konseptia ja sitä kautta saan käyttööni Polarin tukipalvelut Polar flow-sivuston kautta. Sinne rekisteröidytään ja oma laite liitetään omaan ohjelmaan, Silloin saa seurattua monipuolisemmin harjoituksiaan, sykkeitään ja palautumista Polarin palveluiden kautta. 

Urheilukellon saa myös yhdistettyä omaan puhelimeen erikseen mobiilisovelluksen kautta. Sovellus synkronoi harjoitustiedot langattomasti M400-laitteesta Polar Flow-verkkopalveluun. Parhaimmillaan kellon näyttöön saa näkymään haluamiaan puhelimen ilmoituksia kuten tulleet puhelut, ilmoitukset ja viestit. Tässä on nyt todella pitkäksi aikaa opeteltavaa. Raportoin uusista löydöistä ja ahaa-elämyksistä harjoitusraporttien yhteydessä. Seikkailu Mr.Whiten kanssa alkakoon.


Mr. Whiten mukaan mä oon ihan huippu..!! =) Hi-hii..


Ei kommentteja