Tavoitteita ja haaveita vuodelle 2016!

Uusi vuosi - uudet tavoitteet ja haaveet
HAAVEILUSTA KAIKKI ALKAA

Rakastan listoja ja kirjoitettuja tavoitteita. Ja itse asiassa teen toisinaan jopa "aarrekarttoja", eli leikkaan ja liimaan suurelle pahville inspiroivia kuvia. Kuvat voivat viitata tavoitteeseen tai haaveeseen, kuten kuvia ihanista matkakohteista, motivoivista ihmistä, treenikuvia, ruokakuvia jne. Toivon niiden löytävän sitten elämääni. Visuaalinen viesti on vahva ja monta kertaa mietin, että mistä tämä asia on niin tuttu, kunnes löydän sen "aarrekartastani". Näitä kuvakollaaseja voi tehdä nettiin monilla palvelimilla ja esim Pinterest on hyvä väline siihen. Sinne voisin tehdä myös oman kansion juoksemista varten.. Hyvä idea! =) 

Uskallathan sinäkin haaveilla? ;)
KIRJAA TAVOITTEESI YLÖS JA JAA NE TARVITTAESSA PIENIIN OSIIN

Jotta tavoitteet tai paremminkin haaveet tai hyvät aikomukset täyttyisivät vuoden aikana, kannattaa suuremmat tavoitteet jakaa pienempiin tavoitteisiin. Esimerkiksi mitä ennätys maratonilla sitten vaatii? Se vaatii joka kuukausi harjoitusmäärän ja laadun asteittaista nostamista ja joka viikko harjoittelua vähintään 3-4 kertaa viikossa ja kilometrimääränä vähintään 40 kilometriä viikossa ja pitkiä lenkkejä täytyy juosta noin joka toinen viikko. Jos en kirjaa tavoitteita ylös, juoksen helposti fiilispohjalla ja juoksukavereiden aikataulujen mukaan. Silloin juostua tulee joku viikko ei ollenkaan ja toisinaan useammin. Lenkkien vauhdit ja matkat toistavat helposti toisiaan ja kehittyäkseen tarvitsee vaihtelevaa harjoittelua. Kun pitää kiinni viikon parista kehittävimmästä harjoituksesta kiinni voi loput lenkit juosta kavereiden ehdoilla tai vaikka koiran kanssa.


MATKA TAVOITTEESEEN EI OLE AINA SUORA TIE

Vaikka haluaisin vuoden aikana kehittyä juoksija, silti parhaat hetket koetaan matkalla tavoitteeseen. Epäonnistumiset aina harmittaa, mutta niillä on tapana opettaa parhaiten. Ja vaikka tavoitteet eivät aina täyttyisi tai haave toteutuisi niin samalla matkalla on voinut pääästä kohtamaan jotain sellaista, mitä ilman haaveiden tavoittelua ei olisi tapahtunut. Jännitävää vai mitä? Juoksuharrastus pitää sisällään niin paljon enemmän kuin "pelkän reippan askeltamisen". Juoksuvuodelle on hyvä kirjata sellaisia haaveita, jotka tavallaan toimivat myös palkintoina.


Just do it ! 


TÄRKEINTÄ ON ALOITTAA MATKA JA OTTAA ENSIMMÄISET ASKELEET!


Tavoitteet, haaveet ja hyvät aikeet vuodelle 2016


1.) Pysyä terveenä sekä huolehtia monipuolisesta hyöty- ja perheliikunnasta kuten metsäretkeily, leikkipuistohurjastelu, pitkospuukävelyt, pyöräretket, hiihtoretket, luistelut jne.

2.) Opetella harjoittelemaan säännöllisesti ja nousujohteisesti 3 - 6 kertaa viikossa

3.) Kerätä juoksukilometrejä kuukaudessa vähintään 100km (tai vuodessa 1200km )

4.) Pitää harjoituspäiväkirjaa ja juoksublogia tämän vuoden ajan päivittäen blogiin ainakin kuluneen harjoitusviikon yhteenvedon

5.) Parantaa ennätyksiä mahdollisimman monella matkalla ja lähestyä cooperissa maagista 3000 metrin rajapyykkiä

6.) Osallistua mahdollisimman moneen juoksukilpailuun tai -tapahtumaan ja tutustua uusiin mukaviin ihmisiin sekä löytää samalla ehkä uusia lenkki- ja harjoittelukavereita. =)

7.) Haaveena osallistua juoksukilpailuun tai lenkkeillä ulkomailla =)

8.) Pidän paljon tunnelmallisista valoista ja kaupungeista iltavalaistuksessa. Haaveena olisi päästä hienoille iltalenkeille nauttimaan kaupunkien valoista, enkä puhu nyt mistään yöjuoksuista ;) 

9.) Haaveena on löytää uudet sähäkät ja värikkäät juoksuvaatteet sekä talvi-, että kesäjuoksuun. Tavoitteena mahtua myös kesällä ostamaani yhteen liian pieneen juoksutakkiin, joka pääsi heti kotisovituksessa tavoitevaatteiden hyllylle.. :)

10.) Haastan todella itseni yllyttämällä juoksemaan tai kävelemään aamuisin lenkkejä ja näkemään mahdollisimman monta auringonnousua. Voisin muutenkin ottaa tavoitteeksi rakentaa itselleni sellaiset aamurutiinit, jotka antavat energiaa koko päivään. Blogini otsikko -hirveää menoa -löytyy kotimme sisältä ja varsinkin aamuisin. Hyvä kun kaikki ovat aamuisin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. =) 

+ Toivon pääseväni lenkkeilemään ystävieni kanssa mahdollisimman paljon. Tunnin lenkillä ehtii parantamaan maailmaa, purkamaan sydäntään ja keksimään kaikkea uutta ja mukavaa. 

+     Lopuksi lupaan venytellä paljon enemmän tänä vuonna.
                                        
Mistä sinä haaveilet ja mikä on sinun motivaatiomaisemasi?

2 kommenttia

Salla kirjoitti...

Maalailitpa kauniit kuvat tavoitteeksesi :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos Salla! Tavoitteita täytyy olla ja ne täytyy muokata mahdollisimman miellyttäviksi saavuttaa. =) Kuvat auttavat minua muistamaan mihin suuntaan sitä pitikään valinnoissaan olla matkalla.. =)