Viikon liikuntajuttuja

Minun hetkeni - lehti

Osa meistä lukee lehtiä. Osa lukee sanoma-lehtia, osa aikakauslehtiä, osa iltapäivälehtiä. Listaa voisi jatkaa eteenpäin, Osaa lukee lehtensä netissä sähköisenä ja osa meistä vannoo paperisen version nimeen. Paperisen version voi tilata kotiinsa säännöllisesti toimitettuna tai ostaa silloin kuin haluaa irtonumerona.  Moni tuttavani on kertonut, että kotiin toimitettu suosikkilehti on viikon tai kuukauden juhlahetki. Niin minullakin. Sain kirjakuoressa odottamani Juoksija-lehden harjoituspäiväkirjoineen. Tilaus oli katkennut ja nyt jatkoin sitä kestotilauksena. Meinasi jäädä yksi lehti tilausjaksojen väliin, mutta ystävällinen lehden asiakasalvelu lähetti sen minulle postissa. Minulla on siis myös vuoden 2015 täydellinen vuosikerta Juoksija-lehteä. Tämä on vaan niin hyvä lehti, että lehden ilmestyminen ja kotiin saapuminen on yksi kuukauden juhlahetkistä. Sitten vain odottamaan niitä "omia hetkiä", jolloin saa selata lehteä rauhassa ja juoda vaikka kupin kahvia ja syödä palan ruisleipää. Millaisia teidän muiden arjen pienet"juhlahetket" ovat ?

Palauttavat lenkit koiran kanssa

Nyt olen viisastunut hitaiden palauttavien lenkkien merkityksestä harjoittelussa. Ilman palauttavia ja tarpeeksi suuria vauhtien vaihteluita en saa vauhtikestävyysalueella kehitystä aikaan. Vauhdin kehittyminen vaatii palautumista ja kevyttäkuormitus. Rico-koiruli on päässyt siis mukaan palauttaville lenkeille ja innostunut kovasti. Ricollinen <3
Uudet ihanuudet

Keskiviikkona sain tilaamani uudet juoksukengät ja pääsin ihastelemaan niitä. Ne ovat niin ihanan näköiset, että ne voisivat olla esillä jossain että näkisin ne aina kun kaipaan piristystä.    Jalassa kengät tuntuivat ihan hyviltä, ehkä Vomerot ovat paremmat hallijuoksuun ja nämä sitten maantielle.. Pitää kokeilla enemmän.

Joko sanoin, että NÄÄ ON VAAN NIIN HERKULLISET?!! ..ai en vielä.. =)

Hallilla ystävän kanssa

Kävimme keskiviikkona juoksemassa hallin yleisövuorolla. Vähän meni sellaiseksi kokeilukerraksi kun ystäväni oli hieman toipilaana. Silti mukava harjoituskerta. Ensi kerralla kovempaa.Jaettu harjoitus on parasta ystävän kanssa!


Perusliikuntaa

Tällä viikolla olin useasti jäällä. Hyötyliikuntaa ja kevyttä perusliikuntaa kertyi tätäkin kautta.


Aktiivista liikkumista

Perjantaina yritin juosta vauhtikestävyyttä ja lenkki olikin mielenkiintoinen. Sykkeeni olivat välillä maksimikestävyysluvuissa vaikka kysymyksessä oli noin 10km lenkki. Siis harjoitus ei palvelut haluamallani tavalla tai sitten sykerajat eivät ole aivan niin kuin urheilukelloni väittää. Tämän takia olisi ehkä tarpeellista käydä kuntotestissä kartoittamassa sykerajat harjoituksiin. Juoksulenkki oli muuten mukava, vaikka luvut jäivätkin mietityttämään. Tietysti pakkanen ja luminen tienpinta antavat haastetta ja nosavat harjoituksen kurmittavuutta.

Perjantaina täyttyi päivittäinen aktiivisuus sitten tuplasti.Hyvä minä!


Lepoa


Perjantain vauhtilenkin jälkeen oli kiire sohvan mutkaan lämmittelemään ja katsomaan viikon viimeistä Holby Cityn jaksoa. Olen ihan koukuttunut kaikenlaisiin sairaalasarjoihin, tosin en ehdi niitä juuri seuraamaan. Odotan innolla kotimaisen Syke-sairaalasarjan uusien jaksojen alkamista maaliskuussa. Ehdittekö te muut seurata tv-sarjoja? Täytyisi varmaan rueta venyttelemään näinä harvinaisina tv-hetkinä. =) Siinä seuraava tavoite.. säännöllinen venyttely. Ajattelin tosin aloittaa helmikuussa "trimmikuun" ja siihen liittyy kotijumppailu.. Palaan kotijumppailuun myöhemmin.. Palataan viikon harjoituksiin huomenissa. 

                                                Hyvää lauantai-illan jatkoa kaikille! =)


Ei kommentteja