Uudet juoksukengätKun päätin aloittaa juoksuhaaveiden toteuttamisen, minulla ei ollut kunnollisia juoksukenkiä. Päätin etsiä itselleni hyvät juoksukengät. Mutta - se oli helpommin sanottu kuin tehty. Juoksukenkien metsästys osa 1. on luettavissa täältä. 


Rakastan kenkiä - yleensä korkokenkiä - mutta nää on lenkkareiksi jotenkin "päheet". I like it!Osa 2. 
Käytettyäni tarpeeksi (siis ihan liian paljon) aikaa, opin juoksukenkien tekniset omaisuudet sekä niiden vaikutuksen juoksuun. Mietin omaa juoksuani ja askellustani, mahdollisia rasitusvammoja ja juoksutuntumaa lenkeillä. Löysin yhden urheiluliikkeen nettisivuilta mahdollisuuden chattailla myyjän kanssa ja keskustella online-tilassa niiden ominaisuuksista. Kirjoittelin sujuvasti juoksukengäslangia myyjän kanssa ja melkein ostin kengät tuota kautta. En kuitenkaan vakuuttunut kenkien koon sopivuudesta. Kenkiä olisi pitänyt päästä sovittamaan liikkeeseen. Ne jäivät tilaamatta. Tai oikeastaan jäin odottamaan kenkien kohtaamista urheiluliikkeessä. Silloin olo olisi kuin Tuhkimolla, sopiiko kenkä jalkaan...

I feel like a Cinderella..  

Jos etsit juoksukenkiä, kannattaa käyttää Juoksija-lehden kenkäklinikkaa apuna. Sieltä voi etsiä itselleen soveltuvia kenkiä käyttötarkoituksen, merkin, tuen ja ohjauksen, hinnan sekä vuosimallin avulla. Netti on pullollaanerilaisia oppaita juoksukenkien valintaan. Yksi hyvä artikkeli löytyy täältä . Itse opin parhaiten kokemalla ja kokeilemalla asioita. Ja kuten sanotaan: parhaiten oppii kantapään kautta. Itselleni päkijäaskeltajana tuo on enemmän kuin totuus. Jos kengät eivät ole sopivat  niin kuormitus tuntuu kantapään ja erityisesti akillesjänteen sekä pohjelihaksen kipuiluina. 


Eilen edistyin juoksukenkien metsästämisessä, kun juuri tilaamani kengät tulivat postiin. Nämä kengät valitsin ominaisuuksien, (ulkonäön -pakko myöntää) , ystävän suosituksen sekä alennetun hinnan vuoksi. Tilasin aikaisemmin toisenlaiset Asicsen kengät, mutta niissä ei ollut sopivaa kokoa tarjolla. Nyt tilasin Asicsen Gel Noosa Tri 10-kengät, koska ystäväni oli kehunut kenkiä paljon. Lisäksi kenkien valintaan vaikutti niiden herkullisen energinen ulkomuoto. Nää on vaan niin herkulliset!!!Olin jännittänyt tilauksesta asti, että ovatko kengät sopivat minulle. Asicset tuntuvat jalassani vähän kokoaan pienemmiltä, koska niissä on minule kapeahko lesti. Tilasin siis puoli kokoa isommat kengät. Peruskengissä kokoni on 39, Adidaksen ja Niken lenkkikengissä kokoni on 40 ja asicsissa kokoni lienee 40,5. Nämä kengät mahtuivat hyvin. JEE! Hieman minua jännittää miten kengät soveltuvat minulle, sillä niissä on kevyt pronaatiotuki. Itse käytän neutraaleja kenkiä ja näiden on sanottu sopivan myös neutraaliin askellukseen. Nämä ovat tehty triathlonharrastajille ja kiristettävät vaihtonauhat tekevät mahdolliseksi nopean kengän vaihdon. Sain kengät niin edulisesti, että nämä voivat hyvällä omalla tunnolla jäädä myös yleisliikuntakengiksi. Ainakin aamulenkkikenkinä nämä ovat täydelliset. Kirkas väri antaa energiaa ja saa aikaan hyvän mielen - ainakin minulle!  

Missä säilyttää kauniita kenkiä?


"Heei, ei,ei,en sitä salaa. Näillä teillä loppuun palaa.  Juoksukengäni on sulaa laavaa. Tule, tule siis ennen aamua et täältä muuten enää löydä mua kun aurinko nousee on pakko liikkua.." Kaija Koon tahdissa aamulenkeille energisillä kengillä - tekosyitä ei enää ole!


                                       Hyviä lenkkejä ja paljon kilometrejä meille kaikille! =)


Ei kommentteja