HARJOITUSVIIKKO 4/2016

VIIKKO 4/2016

maanantai       LEPO, päivän aktiivisuus 84% 

tiistai               PK- kevyt 6,2km/43.49   keskisyke 129, juoksuindeksi 55, päivän aktiivisuus 117%

keskiviikko      alkuverrytely 3km, muutama 50m veto, verryttelyt, 4x1000m/3min pal.
                         (3.56/4.08/4.18/4.05) + 3 km loppuverryttelyt, päivän aktiivisuus 290%

torstai             LEPO, päivän aktiivisuus 28% 

perjantai         LEPO, päivän aktiivisuus 58%

lauantai          2 x 6km, päivän aktiivisuus 230%
                       - 6km/39,19/keskisyke 144/6,32min/km/juoksuindeksi 50
                       - 6km/31,16/keskisyke 160/5,13min/km/juoksuindeksi 51

sunnuntai      PK-(pitkä) hidas 16km/1.47.16/keskisyke 130/6.42min/km/juoksuindeksi 60
                      päivän aktiivisuus 211%kilometrit tällä viikolla 44,2km ja tammikuussa 194,2km !


194,4km juostuna tammikuussa - voin olla tyytyväinen =)


Kaikki lähti varmaan menemään vikaan viime sunnuntain 18.5km:n pitkällä lenkillä, joka syystä tai toisesta osoittautui liian rasittavaksi. En sitten onnistunut palautumaan siitä kunnolla. Tein keskiviikkona omasta mielestä ihan hyvän vetotreenin, vaikka paljon on vielä opittavaa, mutta luotan nyt siihen että pystyn juoksemaan kovasti ja palautumaan vetojen välillä. Tämäkin harjoitus rasitti taas sen verran, että kahdesta lepopäivästä huolimatta olin lauantaina vielä poikki. Ja lauantain suhteellisen kevyeksi tarkoitettu harjoitus muutttui koiran halutessa mukaan. Koiran kanssa juostu lenkki meni vielä ihan hyvin, mutta toisen lenkin jälkeen juoksukello puhui ihan muuta kuin oli tarkoitus.

Korkein palkki vasemmalla on viime sunnuntaina pitkä ja rasittava lenkki..HUH!


Sen mukaan kyseessä olikin kovatehoinen harjoitus. Jalat olivat kyllä taas ihan väsyneet lenkin jälkeen. Keskiviikkoinen vetoharjoitus painoin siis jaloissa vielä kahden lepopäivän jälkeenkin. Juoksukellon mukaan minun piti olla tänään jo palautunut, mutta en tainut ollakaan. Olen huomannut, että kellon antamat juoksuindeksiarvot ovat lähteneet laskuun.. Kuntoni oli heikentymässä.. Joka tarkoittaa tietysti liikaa tehoa tai harjoitusta suhteessa levon määrään. Ihminen kehittyy levon aikana palautuessaan harjoituksen aiheuttamasta rasituksesta. Minulla nämä eivät sitten ole vielä tasapainossa. Tarvitsen ilmeisesti kevyempää peruskuntoharjoittelua. Kykenen kovempiin harjoituksiin, mutta en palaudu niistä. Nice. Ja minähän en yhtään tykkää mistään kevyestä hölkkäilystä.. 

KUNNES.. pähkäilin pitkään pidänkö sunnuntain lepoa vai menenkö kuitenkin juoksemaan palauttavan. Sain juoksukaverin mukaani ja menimme juoksemaan 14km kevyen lenkin. Tärkeintä oli unohtaa vauhti ja pitää syke noin 130 tai alle. Vauhti oli toosi hiljaista ja ilman ihanaa lenkkikaveriani Annaa en pystyisi vastaavaan. Anna vakuutteli, että on turha miettiä kilometrivauhtia vaan keskittyä sykkeeseen. Juostaan sitten toisilla pitemmillä lenkeillä erikseen aikaan. Ihmettelin lenkillä, että eilisen tukkoisen ja raskaan olon jälkeen nyt tuntui oikeasti kevyeltä ja hyvältä. Jännitin, että mihin sfääreihin tuo rasituspalkki nousee. Mutta kuinkas kävikään.. Tämä lenkki, josta tuli loppujen lopuksi pari kilometriä suunniteltua pidempi olikin palauttava. Juoksuindeksini nousi ensimmäistä kertaa lukuun 60. Olen siis onnistunut juoksmaan palauttavatkin liian lujaa. Nyt täytyisi löytää aikaa kävelylle, koska se taitaa olla ainut laji, jossa syke pysyy 1. syketasolla.. Olen superkiitollinen, että lähdin juoksemaan tänään ja onnistuin. Nyt voin palautella sitten hyvillä mielin seuraten vain sykettä. =)


VIIKOLLA 4 OPIN:  
- ottamaan huomioon harjoituksien rasituksen
- miettimään palautumistani 
- luottamaan itseeni -  vauhtia löytyy! (malttia ei sitten löydykään)
- koira on hyvä kaveri juoksulenkeilläkin, varsinkin jos pitää juosta hiljaa !
- juoksukaveri on hyvä hitailla lenkeillä, se ärähtää jos juoksen liian kovaa! =)
- minun täytyy seurata sykettä palauttavilla lenkeillä, että ne oikeasti toimivat palauttavina.Ei kommentteja