Tammikuun huippuhetket

Viime vuoden loppuessa mietin kulunutta vuotta ja sitten tulevaa ja tein itselleni tavoitteita, toiveita ja lupauksia voit kurkata ne täältä. Kiitos juoksukaverini ja syksyn aikana koettujen huippuhetkien innostuin taas kerran juoksemista. Juoksemisesta, jota en oikeastaan koskaan ole lopettanutkaan. Huippuhetkille löysin idean täältä Hannan blogista. 

TAMMIKUUN HUIPPUHETKET:

HARJOITTELU: 

viikko 1:täällä

viikko2:täällä

viikko 3:täällä

viikko 4:
täällä

HURJINTA:

Maratonkoulun ohjaaja kuvaili aikoinaan minun juoksevan kuin hirvi - siis run like a moose.


Blogin perustaminen :

Olin miettinyt pitkään oman blogin perustamista, mutta en keksinyt mistä aihepiiristä alkaisin kirjoittaa. Vuodenvaihteessa pohdin tavoitteita tulevalle vuodella ja juoksuharjoitelu sekä kaikki siihen liittyvä ovat niin suuri osa vapaa-aikaani perheeni ja heidän harrastustensa lisäksi. Pitkään mietittyäni päätin ottaa blogista vuoden projektin ja pitää sitä harjoituspäiväkirjamaisesti. Näin saisin ylös kaiken mitä teen juoksuni eteen. Jos mieleen tulisi muuta juoksuun liittyvää tai muuten vain omasta mielestäni jakamisen arvoista, voisin kirjoitella niistäkin.


ITSENI VOITTAMISTA:
Pakkasjuoksu:

Tammikuun pakkasten yllättäessä paras päätökseni oli kokeilla pystynkö juoksemaan pakkasessa. Lisäsin vain vaatekerroksia ja lisäsin pipon alle tuubihuivin sekä jalkaan kahdet sukat. Yllätyksekseni usean vaatekerran alla lämmöntuotto on sen verran runsasta, että kovallakin pakkasella lämpö säilyi vaatteiden sisäpuolella. Pakkasella oli yllätävän mukava juosta ja maisevat varsinkin olivat erityisen kauniit. Jokaisen pakkaslenkin jälkeen itseni valtasi sellainen voittajafiilis.Täällä.


PakkaspukeutumistaUUDET TULOKKAAT:


 

Uudet herkulliset juoksukengät:

Tiesin tarvitsevani uudet juoksukengät, sillä tulisin keräilemään kilometrejä aikaisempaa enemmän. Pitkien tutkimusten, vertailujen ja etsintöjen jälkeen minulle kotiutuivat Niken Vomerot, sekä Asicen Noosa Tri:t. Kummatkin olen todennut herkullisen ja energisen värisiksi sekä toimiviksi juoksukengiksi. Voit lukea lenkkikenkien etsinnästä täältä ja täältä.

Ja Mr. White:

Tilasin itselleni Polarin M400-juoksukellon, jota kutsun personal traineri Mr.White:ksi. Hän on osoittautunut huippuhankinnaksi. Hänen avullaan seuraan aktiivisuuttani, harjoituksia, niiden yksityiskohtia, kehittymistäni ja palautumistani. Hän kirjaa kaiken ylös. Jos en ole tarpeeksi aktiivinen, hän piippaa ja muistuttaa: "Aika lähteä liikkeelle!!" Aiempi postaus täälläPARHAAT MAISEMAT:Lunta, pakkasta ja auringonlaskuja:

Aina ei ehdi maisemia seuraamaan, mutta tammikuussa on ehtinyt olemaan hyvin vaihtelevia ja taianomaisia maisemia. Aina ei ole ehtinyt pysähtymään ja ikuistamaan niitä, mutta kaikki talvilenkkeilijät tietävät mistä puhun. =)


PARASTA SEURAA:

Ystäväni juoksuinto tarttui myös minuun ja yhdessä on kiva pohtia ja suunnitella kaikkea juoksuun liittyvää.
  
   
Myös tämän karvaisen kaverin seura on lenkeillä mukavaa. Hänen lenkillelähtö into on myös tarttuvaa.. Täällä lisää.>.
Koira ja juoksukaverit: (olen löytänyt myös itsestäni hyvän juoksukaverin ja pakko myöntää.. Antti Tuiskusta.. kuulokkeiden kautta.. )
PARAS OIVALLUS :

Mikä ei kuulu joukkoon vastaus: hankijuoksu ei palauttanut..

Juokse hitaasti, palaudu ja kehity:

 Aloin ymmärtää hitaan juoksun merkityksen ja tarkoituksen. Talvella varsinkin on erittäin tärkeää seurata sykettään kilometrivauhdin sijaan. Talvilenkkeilyn sykettä nostaa niin moni asia ja halutessaan palautua lenkillä täytyy vain juosta hitaasti sykkeen mukaan. Kun en tehnyt niin sain lenkistäni superrasittavan aikomukseeni nähden. - Kantapään kautta, vastasi juoksija kun kysyttiin miten hän oli asian oppinut. =)Lue täältä.


BONUS:

Juoksukilmetrejä kertyi 194,4 ja siitä olen todella ylpeä. Onnistuin harjoittelemaan vähintään 3krt/viikko ja saavuttamaan vähintään 100km/kk. Olen myös kirjannut harjoitteluni ylös ja pitänyt juoksublogia. Auringonlaskunkin olen juoksiessani nähnyt.

Superhienoa on ollut tutustua juoksublogien maailmaan ja lukea ja kommentoida toisten juoksijoiden kirjoituksia. On ollut hienoa löytää teksteistä vastauksia omaa mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin ja saada motivaatiota lähteä liikkeelle silloinkin kun ei vaan huvittaisi. En ollut osannut ajatellakkaan miten hienoja juttuja täältä löytyy. Kiitos kaikille! =)

   SUPERIHANAA HELMIKUUTA KAIKILLE!
6 kommenttia

Raita / Lenkillä pilkkujen kanssa kirjoitti...

Voi miten kiva postaus. :) On tosi huippua, kun kirjoittelet blogia.

Unknown kirjoitti...

Lenkillä pillkujen kanssa:

Kiitos! Kiva, että tykkäsit. Mukava kuulla, että menojani seurataan. Blogistelussa parasta on vuorovaikutus - kun saa tietää, että joku sai vaikka jonkun idean tai vain tykkäsi jutusta. Ja samalla tavalla on kiva kun itse löytää hyvää mieltä jamotivaatiota toisten elämästä, onnistumisista ja kirjoituksista. Kiva kun käyt lukemassa. =)

Jonna kirjoitti...

Kiva postaus!
Minä olen tähän saakka käyttänyt Polar Loopia, mutta olen tullut siihen johtopäätökseen, että suhteemme on tuhoon tuomittu. Siksi kiinnostaakin lukea kokemuksia M400-mallista.

Unknown kirjoitti...

Kiitos!

Minulla ei ole ollut kuin todella vanha, mutta kestävä Polarin joku perussykemittari. Silläkin olen lähinnä ottanut aikoja joskus. Vuoden päivät käytin puhelimesta löytyvää sport trackeria, mutta totesin sen matkamittauksen heittelevän liian paljon, joten kilometriaikoihin ei voinut luottaa.

Pitkään olen ollut sitä mieltä, että minähän en mitään mittareita kaipaa.. mutta.. kun kiinnostuin aikojeni parantamisesta täytyi tietää myös harjoittelusTA Faktoja enemmän, jotta voi koventaa tarvittaessa vauhteja. Tai hiljentää. =) Kyllä sykettä on ihan hyvä mittailla varsinkin talvella, koska lämpötila, tien pinta ja vaatekerrosten määrä vaikuttavat oleellisesti sykkeeseen. Olen myös kiinnostunut omasta palautumisestani ja sitä voi sitten seurata synkronoimalla tiedot tietokoneeseen. =) Täytynee taas palana aiheeseen myöhemmin. Kiva kun tulit lukemaan juttujani. =)

poppis | pikkuliten kirjoitti...

Ihanan värikäs postaus :) Olen iloinen että eksyin tänne. Täytynee laittaa kirjamerkkeihin ja tulla useamminkin tervehtimään!

Unknown kirjoitti...

Kiitos, Poppis!

On kiva, että tänne eksyy uusia tuttavuuksia. Tervetuloa siis. =) Kävinkin jo muutama päivä sitten lukemassa blogiasi. Se on todella mielenkiintoinen. =) Minä aioin eksyä sinne säännöllisesti myös.

Erittäin hyvää juoksuvuotta 2016 ja tsemppiä APK:n hallimaratonille! =)