Luminen juoksukeli


TALVI TULI TAKAISIN


Keskiviikkona olin suunnitellut juoksevani ulkona kahden kilometrin vetoja. Olen yleensä ollut keskiviikkoisin hallissa juoksemassa, mutta nyt yritän säästellä jalkojani ja valita pehmeämpiä alustoja. Aamulla herättyäni ihmetys oli suuri, kun ikkunasta ulos katsoessa siellä satoi lunta. Olin jo ehtinyt iloita keväisestä ilmasta, auringosta ja sulaneesta maasta viikonloppuna. Tänään aamulla järkytys oli suuri. Työpäivän aikana täytyi todeta, ettei lumisade näytä loppuvan ollenkaan ja tulos oli sen mukainen.En voisi millään juosta ajamattomilla pyöräteillä vetoja. Mietin, että pitäisikö minun mennä kuitenkin halliin juoksemaan tonnin tai kahden vetoja. Juoksukaverini mielestä sunnuntain kilpailu voisi painaa vielä jaloissa ja ainakaan mitään kovatehoista ei kannattaisi juosta. Päädyin lopulta PK-lenkkiin metsäisellä ulkoilureitillä. Ajattelin, että voin lisätä vauhtia tarvittaessa niin kuin tein tässä joku viikko. Tänään vauhti ei irronnut. En tiedä johtuiko se alustasta eli sataneesta lumesta vai painoiko jaloissa vielä sunnuntain kilpailu. Ehkä molemmat asiat vaikuttivat. Nyt kilometrivauhdit vaihteri 5.40-6.40 välillä ja lenkki ei tuntunut kuitenkaan erityisen kevyltä. Pitääköhän tässä palautella pitempäänkin. Innostuin niin sunnuntain vauhdista, että haluaisin päästä nopeasti juoksemaan kovempaa vauhtia. =)
 Kävin vielä lasten yleisurheiluharjoitusten aikana kiertämässä hallissa rataa ja kirittämässä lapsia 800 metrin harjoituksessa. =) Kotona odotti ansaittu hengähdystauko ja energiapiikki kun suosikkisarjani Syke palasi tauolta. Lasten mentyä nukkumaan keitin kahvia ja tein tomaatti-mozzarella-basilikaleipiä ja nautin rentoilusta, tv-sarjasta ja olostani sohvan nurkassa. Odotan innolla huomista. Onko keho jo palautunut kovempaan treeniin ja sulattaako kevätaurinko jo huomenna pyörätiet suliksi. Pääsiäisenä meille tuleekin sukulaisia Savosta, joten lastenvahteja riittää treenien ajaksi. =) Ihanaa kun on lomaa, niin saa keskittyä läheisiin ja on aikaa tehdä ihanaa ruokaa. =)Nyt sitten vain etsimään reseptejä pääsiäisruokiin ja piilottamaan suklaamunia lapsille. Ehkä piilotan muutaman itsellenikin.. vaikka ei kyllä pitäisi.. =)

Hyvää pääsiäistä kaikille!

2 kommenttia

Jonna kirjoitti...

Karkkilakko päättyi tänään, ja tietenkin piti suklaamunia maistella. :) Jos kuitenkin joku maltti olisi menossa mukana, ettei tarvitse pääsiäisen jälkeen ahdistua syödyn suklaan määrästä...
Hyvää pääsiäistä!

Unknown kirjoitti...

Minä olen pyöritellyt ja pyöritellyt herkuttomuutta ja ruokavalion tarkastamista. Tosi asia on, että jotain pitäisi tehdä. Juoksisin kovempaa ja en vammautuisi niin helposti, jos painaisin vähemmän. =) Herkuttelen vielä pääsiäisen ja sitten pitäisi valita sopiva ruokavalio, josta pitäisi saada mahdollisimman pysyvä ratkaisu. Ehkä se 80/20 minun tapauksessani. Eli kun syön 80% todella tervellisesti, voin syödä 20% ohi ruokavalion. Silloin myös herkut ovat sallittuja juhlissa ym. ..mutta vasta pääsiäisen jälkeen.. =) Hyvää pääsiäistä!