HARJOITTELUVIIKKO 10/2016 ja muuta vaivapohdintaa


Harjoitusviikko 10 

maanantai           - lepo
tiistai                  - lepo
keskiviikko         -10km tv-reipas + 4km verryttelyä
torstai                 - lepo
perjantai             - lepo  (hieronta)
lauantai              -7km
sunnuntai           - lepo

yhteensä:      21km juoksuaViikolla 10 minua vaivasivat edelleen jalkavaivat.Toisessa jalassa tuntui juostessa jalkaterässä kipua. Kummankin jalan pohkeet olivat menneet aivan tukkoon. Ne olivat juostessakin kovat ja kipeät. Lisäksi minua alkoi vaivaamaan jo viime kesäinen vaiva eli kipeät kantapäät. Varsinkin aamuisin oli todella vaikeaa ja kivuliasta astua päivän ensimmäiset askeleet. Tätä oli jo viime kesänä vaikka juoksin sen 30 kilometriä viikkossa 6 minuutin kilometrivauhtia aina. =) Viikolla 10 en sitten juossut paljoa. Yhden reippaamman lenkin kokeilin keskiviikkona ja sen loppuverryttelyssä jalat todellakin aivan kuin "jysähtivät" pohkeista jumiin ja olivat todella kipeät. Lisäksi koko viikon reidet olivat kuin "hapoilla" koko ajan, sellaiset oudon väsyneet.

Torstaina yritin itse hieroa pohkeitani saunan lämmössä ja ehkä ne hieman pehmenivät. Sain perjantaiksi ajan urheiluhierojalle ja hän hieroi jalkojani ja minä kipristelin enkä kyllä yhtään nauttinut tilanteesta. Hänkin sanoi, että kyllä näillä jaloilla jotain on tehty, kun nämä ovat näin jumissa. Hieronta auttoi kyllä ja kävin lauantaina kokeilemassa kevyttä juoksua ja se onnistui hyvin, vain jalkaterät hiukan kipuilivat. 

Nyt minulla on ollut toistaiseksi melko hyvä viikko juosta ja siitä sitten raportoin myöhemmin. Aluksi luulin, että syynä jalkavaivoihin ovat automaattisesti liian kovat kilometrimäärät. Nuo eivät näytä kovilta, mutta kai ne sitä sitten ovat. Varsinkin talvikeleillä ja sitten kun minulla on tätä painoa reippaasti liikaa siinä mielessä, että ylimääräiset kilot kuormittavat kehoa ja jalkoihin kohdistuvat iskut ovat kovemmat, mitä painavempi juoksia on. Liian pitkät lenkit ovat varmasti kuormittaneet jalkojani. Olisi pitänyt aloittaa 5-10km lenkeillä ja pidentää siitä pikku hiljaa, kun puolimaraton lähestyy. No nyt ajattelin vähentää kilometrejä ja ehkä lisätä yhden juoksukerran viikkoon lisää. Tästä huolimatta kilometrit eivät lisäänny. Sitten minusta tuntuu, että en osaa tuottaa tuota hiljaista juoksua oikein - se tuntuu suhteessa raskaammalta kuin kovempi juoksu. =) Nyt jalat tuntuvat kipeytyvän ihan tuossa hiiviskelyjuoksussa. Ajattelin rueta kävelemään koiran kanssa enemmän ja korvaamaan hitaita lenkkejä kävelemällä, ehkä pyöräilemälläkin. Sitten juoksisin vain reippaampia lenkkejä ja vasta lähempänä puolimaratonia sitten muutaman pitemmän lenkin. 

Lenkkaritkin menevät vaihtoon herkullisesta väristään huolimatta. Taitaa olla niin, että adidakset sopivat jalalleni parhaiten. Nikellä juostessani askel ei rullaa minulle luonnollisesti. Kaipaan niitä adidaksen napakkapohjaisia kenkiä. Tämä uusi pohjamateriaali ei ole saanut minua vakuuttumaan ja siksi intouduin kokeilemaan muita kenkiä. 

Tässä muistin virkistämiseksi aiempien viikkojen harjoituksia  - en ollutkaan juossut niin paljon kuin luulin. Tähän mennessä tälle vuodelle olen juossut 405,9km kun tämän viikonkin kokeilut lasketaan. =)tammikuu

harjoitusviikko 1  -  49,5km
harjoitusviikko 2 -  37km
harjoitusviikko 3  -  47,3km
harjoitusviikko 4-   44,2km

helmikuu

harjoitusviikko 5 - 50,85km
harjoitusviikko 6 -  59 km
harjoitusviikko 7-  34,8km
harjoitusviikko 8  - 0km

maaliskuu

harjoitusviikko 9- 38, 25km
harjoitusviikko 10-  20km
Ei kommentteja