Liikuntahullun paratiisi = GOEXPO

MESSUILLE

Olin päättänyt lähteä tänä vuonna GOEXPO-liikuntamessuille, jo ennen kun sain tietää saavani sinne bloggaaja-passin (blogiyhteistyö). Oman paikkakuntani vapaa-ajantoimi järjesti tapahtumaan linja-autokyydityksen, joten parempaa järjestelyä en voisi reissulleni toivoa. Päätin ottaa lapset mukaani, koska he niin kovasti ovat innostuneet kaikesta liikuntaan liittyvästä ja haluavat olla mukanani kaikessa menossa.LASTEN EHDOILLA 

Paikan päälle päästyämme huomioimme hetkessä, että täällä ei tekeminen loppuisi kesken. Piti enemmänkin valita, mitä halusi kokea, nähdä ja löytää, sillä emme ehtineet kuuden tunnin aikana mitenkään käydä kaikkea läpi. Lasten kanssa kulkiessa menin täysin heidän ehdoillaan eli katsoimme messuja lasten silmin ja kaikki uusi ja ihmeellinen viehätti sekä koko ajan piti päästä itse tekemään ja kokeilemaan. Paikallaan seisomista piti välttää sekä turhaa kuuntelua. =) Suuntasimme siis päivän aikana katsomaan ihmeellisiä asioita, kokeilemaan, maistamaan maistiaisia ja ihmettelemään uutuuksia.


PALJON NÄKEMISTÄ:Taitoluistelun MM-standillä lapset ihmettelivät synteettistä jäätä ja ihailimme yhdessä luistelijoita.Hallin sisälle oli saatu mahtumaan myös yhden korin pelikenttä, jossa taitavat koripalloilijat pysäyttivät meidät hetkeksi ihailemaan taitojaan.

Pesäpalloa ollaan pelattu kaikki ja olisin itse halunnut mennä kokeilemaan baseball-lyöntiä.

Lapset odottivat innolla päästäkseen näkemään sunnuntaiaamujen energiset innostajat Elsen ja Laurin.

Tänään ei keilailtu, mutta kotona ollaan käyty paljon perheen kanssa keilaamassa.

Näimme messuilla myös aaseja. Lapset pitävät eläinten ruokkimisesta ja silittämisestä.

Alpakkoja oli myös ja esillä oli heidän villastaan tehtyjä tuotteita.
PALJON KOKEMISTA:


Kuinka kauan sinä pystuisit roikkumaan tangossa? Minä en kokeillut.
HEVOSTELUA


Hevosmessupuolella oli tarjolla keppihevosratoja ja oma keppihevosten esteratsastuskilpailu.
Poneja pääsi harjaamaan, ja se oli todella kiva juttu.
  


JUOKSUESTERATA


Helsinki Run -tapahtumien juoksuesterata oli mukava.
Sisarukset meinaavat törmätä kesken radan.
Ylityksiä, alityksia ja hyppyjä - niin kivaa! Uudestaan x 10!!EXTREMERUN-RATAExtremeRunin radalla pääsi ylittämään henkilöautoa.. hurjaa!


Mitä isompi edellä, sitä pienempi perässä..


Kulkea auton lävitse..

..ylittää rengaskasa...


...ryömiä verkkotunnelissa..

Oikeassa Extremerun-kisassa juostaisiin kuulemma 16 km:n pituinen matka välillä esteitä ylittäen.. Hurjaa.. voisin ehkä osallistuakin..joskus.. Ja olen suunnitellut osallistuvani Tura Run -estejuoksukilsaan tulevana syksynä, siinä matka on lyhyempi.


 SUP-LAUTAILU


Suppailun kokeilua polvillaan.
Pienikin pääsi polkusuplaudan kyytiin.
Stepperin ja sup-laudan yhdistelmä ... oisko supperi? =)

 VIRTUAALINEN LIIKUNTAMAAILMA


Lasten ehdoton suosikki oli DNA:n virtuaali liikuntamaailmakoneetAlpeilla laskettelemassa condolihissit vievät laskettelijat ylös.. ettekö näe?LIIAN VÄHÄN AIKAA

Meidän aikamme messuilla hurahti kuin silmissä, tutkien ja ihmetellen kaikenlaista. Äitinä jouduin tyytymään sivusta katsojan rooliin. Montaa lajia olisin halunnut itsekin käydä kokeilemassa, mutta lapset taas eivät... ja toisinpäin  Minun oli esimerkiksi pakko mennä rallisimulaattoriinkin lasten kanssa, koska 4-vuotiasta ei päästetty sinne yksin. =) Oikeasti 4-vuotiaan rämäpäätytön äitinä joutuu venymään omalle epämukavuusalueelleen.. =) Pääsimme kuitenkin sovussa ihmettelemään erilaisia liikuntalajeja, liikuntavälineitä, pelejä jne. Paljon oli esillä kaikenlaista ja oikeastaan sivuutimme kokonaan Golf- ja pyöräilypuolen ajanpuutteen vuoksi. JOS OLISIN EHTINYT, NIIN....

Jos olisi ollut aikaa enemmän ja olisin päässyt kulkemaan ilman lapsia, olisin halunnut käydä moikkaamassa tuttuja bloggaajia, joiden blogeja lueskelen. Ainakin Katjun tunnistin HCR:n standiltä, mutta sinne emme ehtineet, vaikka kuinka yritin lapsia houkutella. HCR:n ja muiden juoksutapahtumien juoksuradalle kuitenkin päästiin juoksemaan. Näin myös vilaukselta Annin jonka esittelemiä Hoka one one -juoksukenkiä olisin halunnut päästä käydä sovittamassa, ehkä jopa oisin hankkinut kengät itselleni. Olisin halunnut kokeilla itselleni juoksukenkiä ja tutustua kompressiovaatevalikoimaan, mutta niitäkään en nähnyt kuin yhden pisteen. Varmasti kaikkea löytyi, mutta aikaa niissä käymiseen ei vain ollut. Kaikesta teknisestä kiinnostunut poikani jäi ihmettelemään 4runners-pisteen 3D-tulostinta ja joka tulosti miniatyyrijalkoja muovista, kerros kerrokselta. Silloin sain neuvottelun jälkeen lapset istumaan tuolille ja pääsin sovittamaan itselleni Zero G:n yksilölliset urheilujalkinepohjalliset. Näistä voin kertoilla myöhemmin lisää, jos ne osoittautuvat hyväksi hankinnaksi. =)


Lapset saivat mukaansa ihastelemansa 3D-skannatut jalat.. (Jalkojen malli ei ole meidän.. =) )


Tälläiset aktiivilaudat olisi meille haluttu. =)

LASTEN SUOSIKIT
Yksi innokstuksen kohde oli aktiivilauta, joka tasapainolautujen kehitellympi ja joustavampi versio. ¨Gympa-aktiivilauta vakuutti, sillä se lupaa ohjata seisomaan oikein vähentää seisomisen aiheuttamia rasituksia. Poikani huomasi saman kuin minä, aktiivilaudalla seisoessa mikään kehonosa ei mene lukkoasentoon ja jalat tuntuivat pehmeiltä laudan päältä noustessa. Hintaa oli silti liikaa heräteostokseksi. Pidämme mielessä ja mietimme olisiko sille tarvetta meidän perheessä. Jotenkin nuo laudat onnistuivat kuitenkin viemään lasten sydämet. Ehdottomaksi ykkösjutuksi nousi tuo virtuaalinen kolmiulotteinen liikuntamaailma, johon poikani oli jo tutustunut kaverinsa luona. 


MEIDÄN YHTEINEN SUOSIKKI

Suppailu valloitti meidän kaikkien sydämet. Se kuului itselläni jo viime kesän "kesäpistelistaan", mutta jäi toteuttamatta. Löysin viime kesänä melonnan ja melontaseuramme vuokraa myös suppailulautoja, joten uskon meidän suppailevan ensi kesänä. Yksi kiinnostava ja uusi laji meille oli squash.  Meillä miehet pelaavat tennistä kesäisin ja koko perhe häärii pihan perälle upotetulla sulkapallokentällä, mutta squashia emme ole pelanneet. Poikani innostui lajista kovasti päästessään kokeilemaan ja uskoisin meidän eksyvän joku kerta squash-kentälle kokeilemaan lajia. Meidän perheessä vannotaan monipuolisuuden nimiin. Kaikenlainen liikunta ja urheilu on hyvästä ja pääasia, että tykkää siitä mitä tekee. Lajeja ja liikuntamuotoja on niin paljon, että varmasti jokaiselle meistä löytyy se oma juttu! Tai sitten useampi, kuten meidän perheessä. =)
VÄSYNEET MUTTA ONNELLISET REISSAAJAT
Illan hämärtyessä pienet reissaajat väsähtivät kesken matkan...ODOTUKSET YLITTYIVÄT


Meidän GOEXPO-kokemuksemme oli enemmän kuin onnistunut ja lapsethan ovat tunnettuja rehellisyydestään. =)  Harmittamaan jäivät ne kaikki kivat jutut, joita emme ehtineet kokemaan ja näkemään. Ensi vuodelle jäi siis paljon nähtävää. Aiomme tulla messuille ensi vuonna ja jatkossakin ja houkutella mukaan myös ystäväperheitä lapsineen. Pelkäsin turhaan ettei lapsille löydy tarpeeksi tekemistä, onneksi olin väärässä. 

Kävitkö sinäkin GOEXPOSSA? Millaisia kokemuksia sinulle jäi tapahtumasta? Kerro ihmeessä, olisi kiva lukea muidenkin kokemuksista.

Supermahtavaa alkavaa viikkoa kaikille! 

4 kommenttia

Hanna / Sporttaillaan kirjoitti...

Kivasti löysitte lasten kanssa tekemistä ja katsomista :) Meidän aikuisten porukassa ei oikein noin paljon katsottavaa löytynyt, ja tuskin menisin, jos en ilmaislippua sais :) Mutta teidän messupäivä näyttää ihan huikealle! Ihanaa kun lapset innostuu monipuolisesti liikunnasta!

Jenna kirjoitti...

Kuulostaapas kivalta teidän näkökulmasta! Mietittiin siskoni kanssa siellä, että olisi varmaan lapsille kivemmat messut kuin aikuisille :D Tuntui, että joka paikassa oli vaan lapsia testaamassa lajeja, eikä sinne sitten aikuisena kehdannut mennä sekaan. En tiedä oliko näin alunperin pisteiden tarkoitus..

Eli samaa mieltä kun Hanna, tuskin oisin mennyt jos olisi pitänyt lippu itse maksaa.

Unknown kirjoitti...

Moikka, Hanna!

Voi harmitus, ettet löytänyt itsellesi ihmeteltävää. Itse ajattelin jotenkin, että tuo olis mahtava paikka sinunlaiselle monipuoliselle liikkujalle.. Itseäni kiinnostaa kaikki mahdolliset urheilulajit, ja oisin ollut heti kokeilemassa itse kaikkia mahdollisia lajeja jos joku olisi vahtinut lapsia.. =) Minua kiinnostaa lajit ja niiden muunnelmat. Olisin halunnut tutustua myös urheilulomatarjontaan, kuten Ahvenanmaan pyöräilymahdollisuuksiin.. erilaisiin hyötyliikuntakeksintöihin, oisin voinut seurata koripallopeliä, nyrkkeilymatsia.. jne. Sain heti ideoita esim. seuraaviin lasten synttäreihin - teemme sinne extreme-juoksuradan.. ja ja ja ja.. Vaatteita, kenkiä ja varusteita sovitellessa olisin saanut aikaa kulumaan. Näin arjen kiireessä ei ehdi ruokakauppaa pidemmälle, eli tälläiset harvinaiset tilaisuudet on käytettävä hyödyksi. Nyt en ehtinyt tutkimaan mitään,kun olimme koko ajan liikkeessä. =)Ihmettelin suuresti, että lapset viihtyivät koko päivän ja olisivat olleet pitempäänkin. =)

Unknown kirjoitti...

Moikka, Jenna!

Minäkin haluan kokea messut ensi kerralla myös ns. "aikuisen näkökulmasta". Toisaalta, minä ajattelin, että niitä lajeja ja ratoja voi kokeilla sekä lapset että aikuiset. =) Ajattelin juuri, että täytyy houkutella ensi kerralla mukaan sellaiset "haasteherkät" ystävät, joita voi haastaa kokeilemaan ja kilpaille eri pisteisiin.. Sitten kerätään sellaisia messupisteitä ja katsotaan kuka voittaa turneen.. ;) Meillä kisaillaan paljon, tosin ihan leikkimielellä ja se pitää motivaation yllä. Sellaisia kisailuja tai haasteita olisi voinut olla messuilla enemmänkin, jotka olisivat saaneet ihmiset innostumaan..

Minä aion kyllä mennä ensi vuonna uudestaan ja vaikka omakustanteisesti. Yritän vielä houkutella paljon kavereita ja tuttuja mukaan.

Mitä olisitte kaivanneet messuille? Millaiset sitten olisivat ne unelmien liikuntamessut? =)