Joululahjaostoksilla..

Olen jakanut enemmän kirjakuvia Instagramissa kuin täällä blogissa. Jos en ole vielä maininnut asiaa täällä.. niin ..RAKASTAN LUKEMISTA! Luen lehtiä, kirjoja, artikkelejä, uutisia, blogeja..jne. Yleensä lomat ovat aikaa, jolloin käytän vapaa-aikaani lukemiseen. Minulla on tapana ostaa aina lentokentän kirjakaupasta kolme kirjaa, jotka luen sitten lomaviikon aikana. Vieraillessani kotipaikkakunnallani, käymme lasten kanssa aina ainakin kerran kirjakaupassa ja toisinaan myös kirjastossa. Viime talviloma oli erikoinen, sillä en ottanut kirjoja mukaan, enkä päätynyt kirjakauppaankaan. 

Vieroitusoireita oli silti ilmassa, sillä eilen osallistuessani Porissa koulutukseen, minun oli pakko löytää itseni kirjakauppaan. Sain joululahjaksi lahjakortin kirjakauppaan ja nyt viimeinkin, siis vasta maaliskuussa, minä menen hakemaan itselleni lahjoja.. Kirjakaupasta olisi löytynyt vaikka mitä ihanaa niin minulle kuin lapsillekin.. Yllätyin itsekin lahjavalinnoistani, sillä ne olivat ihan muuta, mitä kauppaan sisään astuessani etsin tai oletin tulevani hakemaan..Siinä ne ovat : minun joululahjani. <3
Sanna Wikström, UNELMAKARTTAKIRJA - Sydän löytää tien / Tehtäväkirja 

Unelmakarttakirjassa minua viehätti kirjan nimi, sillä olen tehnyt elämässäni useaan kertaan erilaisia unelmalistoja ja aarrekarttoja, joissa kerään kuvien avulla unelmani aarrekartaksi, joka johdattaa kohti unelmia ja haaveiden toteuttamista. Kirjassa viehättä myös sen tehtäväkirjamaisuus - saisin ihan itse täytellä sitä ja tehdä siitä oman unelmakirjani - kirja täynnä lukemattomia unelmia. Odotan innolla, että pääsen työstämään omia unelmiani.. Kirjaan sai tarttumaan myös sen kirjoittajan tai paremminkin kokoajan status. Sanna Wikström tunnetaan Hidasta elämää- sivuston perustajana ja ilmeisesti tämän kirjan sisältöä on tarjolla myös verkkokurssina. Joten tämän täytyy olla mahtava. Kirjan takakannessa on vielä yhden esikuvani, Jutta Gustafsbergin, suositus, joten - That´s mine! <3

Meik Wiking, HYGGE - Hyvän elämän kirja

Kirjakaupassa hakeuduin kirjan luokse, jonka suomentamaton tanskankieleinen sana hurmasi minut jo aiemmin HYGGE. Se on jotain mitä ei voi oikein selittää, mutta sen voi tuntea, aistia ja sen voi jakaa. Tanskalaiset osaavat tehdä arjesta kiireetöntä, onnellista ja nauttia arjen pienistä hetkistä. Mikä siis olis HYGGE suomennettuna.. Hmm.. kotoilu? Ei.. se ei rajoitu vain kotiin.. Nautiskelu.. oloilu.. fiilistely.. rentoilu.. Ei mikään ole ihan sitä, mitä HYGGE on..  Se on juuri "Se hetki", johon latinaksikin kehoitetaan tarttumaan: Carpe diem. Meidän perheessä tuon hyggeilyn osaa varmaan parhaiten koiramme.. Mutta yritän todellakin rauhoittua, rentoutua ja luoda hetkiä ympärilleni. Ja nyt valitsin Hyggen kaverikseni opastamaan minut matkalle kohti arjen mahtavuuta ja ihmeellisiä hetkiä..
Rachel Brathen , YOGA GIRL - Löydä tasapaino ja elä täyttä elämää

Sitten yllätin itseni täydellisesti valitsemalla kolmanneksi kirjaksi JOOGAKIRJAN tai onhan sen muutakin. Tässä kirjassa kerrotaan Rachelin tarinaa, neuvotaan joogaamisen liittämistä osaksi arkeä. Kirja on täynnä mahtavia kuvia, ruokaohjeita ja lempeitä oivalluksia elämästä. Minun todellakin täytyy ottaa venyttely osaksi arkeani, jotta juokseminen kulkisi paremmin. Kirjan hyvät joogaohjeet on jaettu eri kategorioihin kehonosien mukaan. Viimeistään tänä aamuna, kun otin ensimmäiset askeleeni aamulla, tuntui kuin joka paikkaa olisi kiristänyt.. Miksi? Huomenna minä aloitan aamuni istumalla paikallani ja hörpin lämmintä sitruuna vettä. Seuraavaksi opettelen aurinkotervehdyksen ja tervehdin aurinkoa aamuisin..Meidän tiimikuva <3 Juoksukaverit

Eli kirjavalinnat kertovat onnellisuuden ja unelmien etsimisestä sekä tästä hetkestä nauttimisesta. Minä niin odotan huomista lauantaita, että saa vaan olla, lukea ja tehdä mitä haluaa lasten kanssa. Ihanaa. Olen onnistunut juoksemaan tällä viikolla jo kolme kertaa. Tänään kävimme juoksemassa Ricon kanssa kevyt 6km ja eilen olin Annan  ja Ricon kanssa juoksemassa kevyen kympin. Huomenna saan lepäillä ja tutustua joogailun saloihin. Sunnuntaina olisi tarkoitus kokeilla pitempää lenkkiä.. ehkä jotain 15km.. Katsotaan..


Myös lehtipuolella on tuoretta luettavaa. =)
 Kirjojen ja liikunnan lisäksi täytyy viikonlopun aikana syventyä myös uusimpaan Juoksija-lehteen ja
tutustua sen puolimaraton ohjelmaan. Olen nyt vain totutellut jalkojani juoksemiseen ja jumissahan ne ovat.. Mutta pian pitäisi tehdäsuunnitelmia harjoituksista, että kehittäisin kuntoani nousujohteisesti toukokuun HCR:n puolikkaalle. Pikkuhiljaa voisin myös pohtia suunnitelmia ja juoksutapahtumia tälle vuodelle.. Katsotaan ehdinkö viikonloppuna miettiä tulevaa vai onnistunko keskittymään the hetkiin. =)

Supermahtavaa viikonloppua kaikille! =)

1 kommentti

Jonna / Lenkkareiden viemää kirjoitti...

Onpa kiinnostavalta vaikuttavia joululahjakirjoja! Muut ovat nimenä tuttuja mutta Unelmakarttakirjasta en muista kuulleeni. Pitää päästä sitä silmäilemään joskus kirjakaupassa tarkemmin.