HARJOITTELUVIIKKO 11/2017Viikko 11

maanantai              6km - 37.05 -  keskivauhti 6.11min/km kevyt lenkki koiran kanssa

tiistai                       lepo

keskiviikko             lepo

torstai                      8,3km kova 39,39 - keskivaushti 4.47min/km - keskisyke 165  + 2 km

                                juoksukävely tyttären kanssa

perjantai                  5 km kevyt lenkki + 2 km juoksukävely tyttären kanssa

lauantai                   lepo

sunnuntai                ap  9,5 km kevyt lenkki koiran kanssa
                                ip+ juoksukoulu:  alkuverryttely, koordinaatioita, vetoja,
                                loppuverryttely 3,5 km  + venyttelyYhteensä juoksua 36 km


__________________________________________________________________________________


Maanantaina..

...juoksin palauttavan 6 km:n mittaisen peruslenkin koiran kanssa heti työpäivän jälkeen, ennen lasten voimisteluharkkoja. Minä menin taas jumppaamaan pienemmän kanssa ja mieheni vei pojan telivoimisteluharkkoihinsa ennen omia iltatreenejään. Koko porukan harrastuspäivä, kun koirakin pääsi juoksulenkille. =)


Herra hidastaja, joka ei anna emäntänsä juosta liian lujaa ja pitää tarvittaessa taukoja. =)

Tiistaina...

...oli pakko pitää lepopäivä, sillä olinhan juossut jo lauantaina kevyen lenkin, sunnuntaina vetoja sisältävän pidemmän lenkin ja maanantain kevyen lenkin. Kolme peräkkäistä juoksupäivää saattavat olla liikaa jaloilleni, joten tähän pitäisi kiinnittää huomiota, ettei näin kävisi enää..Keskiviikko...

...oli myös lepoa juoksusta, mutta lasten kanssa taekwondo-harjoituksissa pääsin tällä kertaa pomppimaan niin paljon, että melkein voisi laskea jo treeniksi.. =) Meillä oli jotain viestittelyä Karhu-viestijoukkueemme kanssa facessa, missä pohdimme viestiosuuksien jakoa ja juoksijoidemme mahdollista kuntotasoa.. Kukaan ei tietenkään omasta mielestään ole hyvässä kunnossa vielä(-kään) =)

Jotenkin tuo keskustelu sai minut minut miettimään omaa kuntoani, kun suurin osa lenkeistäni on juostu vanhan koiraherran vauhtia. Pystynkö tälläisellä lenkkeilyllä osallistumaan kilpailuihin? Jaksanko edes juosta vähän kovempaa useamman kilometrin? Pakko kokeilla asiaa seuraavana päivän.


Torstaina..

--olin päättänyt juosta reippaamman lenkin työpäivän jälkeen. Minun piti päästä ajoissa, mutta onnistuin taas lorvimaan itseni kiireeseen. Olin kotona vasta vähän ennen klo 15.00 ja nyt pitäisi juosta 10 km kovempaa.. En ehdi hakemaan lasta hoidosta klo16.00.. Oli pakko tehdä kompromisseja eli juoksen suoraan lastentarhaan ja haen tyttäreni ja juoksemme yhdessä kotiin. Juoksuun oli aikaa 48 minuuttia, kun starttasin kotipihasta. Päätin aloittaa rauhallisesti ja päästä alle 5,00min/km-vauhtiin, jota pyrkisin pitämään koko matkan.

Yllätyin suuresti, kun juoksu tuntui yllättävän rennolta ja rullaavalta, eikä hyytymistä tullut kolmen kilometrin kohdalla. Kuuden kilometrin kohdalla tarhaan olisi voinut kääntyä, mutta koska juoksu kulki, kaarsin vielä parin kilsan extralenkille. Kurvasin tarhan pihaan juostuani 8,3 km aikaan 39,39 eli 4.47 keskivauhtia. Siis miten tämä olikaan mahdollista? Koiralenkkeilyn jälkeen kulki näinkin hyvin.. Tätäkö ne kaikki pk-lenkkien suitsuttajat tarkoittavat? Lenkin paras osio oli tietysti vielä edessä tyttäreni kanssa kotiin juokseminen. =)

Tulevaisuuden lenkkikaverini. <3
Perjantaina...

..toistin  hyväksi havaitun keinon ja lähdin palauttavalle lenkille työpäivän jälkeen ja päätin hakea samalla reissulla taas lapsen hoidosta. Tällä kertaa juoksin kevyesti noin 5 km ennen tarhaan kurvaamista. Sen jälkeen juoksimme ja välillä kävelimme tyttäreni kanssa kotiin noin 2 km:n matkan. Lauantai..

..kului koko päivä menossa, puolet päivästä eli kuusi tuntia linja-autossa ja toiset kuusi tuntia GOEXPO-messuilla lasten kanssa viilettäessä. Lepopäivä kuitenkin, eikä askeliakaan kertynyt päivän aikana niin paljon, kuin olin kuvitellut.. Virkistävä ja idearikaspäivä kaikinpuolin. Uudet kokemukset rikastavat elämää. =)


Vauhdikasta menoa GOEXPOssa!Sunnuntaina..

..oli luvassa menoa ja meininkiä. Olin halunnut kiireettömän aamun ja katoimmekin koko perheen voimin aamiaisbrunssin, jota sitten nautiskelimme pikku hiljaa. Aamupäivän lenkille lähtö viivästyi ja onnekseni pikku neiti, ei jaksanut lähteä taekwondo-harjoituksiin klo 12.00, joten sain aikaa sulatella hetken vielä aamupalaa. Isoveli meni harjoituksiin itse pyörällä. Minä lähdin palauttavalle 10 km:n kevyellä sunnuntaiselle aurinkolenkille koiraystäväni kanssa. Tullessani lenkiltä oli jo kiire, sillä seuraavaksi ohjelmassa olisi sukulaispojan 2-vuotissynttärit ja sen jälkeen olin vielä menossa klo 18.00 alkavaan juoksukouluun.


Juoksukouluun osallistun ihmisten vuoksi. On mukavampaa treenata yhdessä -se on vähän kuin ryhmäliikuntatunnit. Ihan hirveästi minulle ei juoksukouluissa ole uutta teoria-asiaa, koska olen itsekin vetänyt sellaisia lapsille ja aikuisille. Mutta kaikki vähänkin epämukavuusalueen treenit, kuten minulle venyttely, koordinaatiot ja lihaskuntoilu, on mukavampaa tehdä yhdessä ja säännöllisesti. Osallistuin saman kaksikon vetämiin Syke-sunnuntai juoksuharjoittelutreeneihin jo syksyllä. Nyt on vuorossa juoksukoulutyyppinen harjoitusmuoto, joka tähtää toukokuussa juostavalle HCR-puolikkaalle. Juoksukoulussa kuuntelimme pientä luentoa ja sitten teimme alkuverryttelylenkin, jonka jälkeen sovelsimme teoriaa käytäntöön koordinaatioharjoituksissa etsien oikeanlaista juoksutekniikkaa. Otimme myös muutamia vetoja ja lopuksi pieni parin kilometrin loppulenkki. Juoksukoulun kokonaiskilometrit 3,5 km. Kotona venyttelin vielä noin varttitunnin ennen nukkumaan menoa. 

Yhteistreenit ovat kyllä kivoja ja tämä hieman pikajuoksupuolelle kallistuva treenaaminen on niin minun juttuni.. =) Onko joku muu osallistunut lähiaikoina juoksukouluun tai ohjattuhin juoksutreeneihin?

Supermahtavaa ja aurinkoista viikkoa kaikille! =)

1 kommentti

Kirsi kirjoitti...

Olen muutama vuosi sitten osallistunut juoksukouluun ja se oli aivan upeaa. Vieläkin pidämme yhteyttä pt:n ja muutaman juoksukamun kanssa, pitääkin taas yrittää sopia yhteislenkkiä.
Nyt olen toista viikkoa ohjatussa "opetuksessa" ! Investoin itseeni ja kustansin kolmen kuukauden treeniohjelman lisukkeineen. Nyt on parit rankemmat treenit tehty pt:n kanssa. Niitä ei todellakaan tulisi tehtyä yksikseen. Luottavaisin mielin myös noudatan treeniohjelmaa sillä onhan se itselle räätälöity! Olen saanut ihan uutta buustia harjoitteluun, tähtäin on siis toukokuun lopussa Nuts Karhunkierrokselle !