Kevennetty makaronilaatikko


Samalla kun itse noudatan kevennettyä ruokavaliota, haluan murtaa myös toisten ennakkokäsityksiä siitä, miten voi syödä terveellisesti. Olemme olleet kevennetyllä ruokavaliolla ennenkin ja itse yllätyin, kuinka normaalisti pystyinkään syömään. Ihan normaaleja ja tuttuja ruokia voi valmistaa, kunhan vähän muokkaa ruuissa käytettyjä aineita ja käyttää mielikuvitusta.  Ruoka vaan maistui paremmalta, oli tervellisempää ja tuoreempaa. Tavallisestikin olemme syöneet terveellisesti, mutta kun ruokailuajat ovat lipsuneet kiireessä on napsimiset lisääntyneet ja karkit ja erilaiset herkut toimineet "stressin lieventäjinä" ja tuoneet lisäkaloreita ruokavalioon. 

Nyt olen päättänyt syödä kevennetysti ainakin ensimmäiset kuusi viikkoa. Jos sen jälkeen olo ja olemus tuntuvat hyviltä, jatkan ruokavaliota niin, että viikossa on sallittu yksi herkkupäivä. Pitemmällä tähtäyksellä olisi tarkoitus opetella syömään 80% terveellisesti ja 20 % herkkuja.
KEVYEMPI MAKARONILAATIKKO noin 8 annosta

400g makaroneja ( tummia )
800g naudan jauheliha 10%
390g paseerattu tomaatti - yrtti
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
6 kananmunan valkuaista
1l -1,5 l vettä
mausteita - suolaa, paprikajauhetta, valkopippuria, currya, tinjamia ym. 
korppujauhoja (vehnäleseitä) pinnalle

Tarjotaan salaatin kanssa. =)

Tämä meni läpi lapsiraadiltamme, lapset tykkäsivät todella paljon. Ihmettelen toisinaan, kun kuulen jossain aikuisten olevan dieetillä tai aloittaneen  terveellisen ruokavalion ja lapsille tehdään erikseen toiset ruuat. Miksi? Meillä lapset tykkäävät näistä ruuista enemmän kuin "normaali"resepteillä tehdyistä. 

Löytyykö sinulta jotain kevennettyjä suosikkireseptejä ? 

Ihania ruokailuhetkiä kaikille! =)

Ei kommentteja