URHEILUGAALAA SEURAAMASSA


Sain kutsun urheilugaalaan median edustajana. Kutsu taisi tulla Helsinki City Run:n kautta. Urheilugaala tarjosi nyt 10-vuotisen historiansa aikana ensimmäistä kertaa meille bloggaajille mahdollisuuden päästä kurkistamaan tapahtuman kulissien taakse. Meidät bloggaajat toivotettiin tervetulleiksi välittämään tunteita, tapahtumia ja tunnelmia Urheilugaalaan.

Olen liikkunut itse ja urheillut koko ikäni ja viihtynyt hyvin urheiluporukoissa. Jos en itse ole ollut harjoittelemassa, kilpailemassa tai pelaamassa, olen sitten ollut toimitsijana, kirjurina, tuomarina, ohjaajana, valmentaja tai sitten myymässä jossain seurojen kioskeissa tai makkarakojussa. Tietysti minusta on aina löytynyt osa myös penkkiurheilijaa, fania sekä katsojaa. Nyt äitinä olen pienten urheilijoitteni huoltaja, innostaja ja harrastusten mahdollistaja. Enkä ole ikinä ollut mitään näistä yksin, vaan aina olen saanut kuulua johonkin ryhmään, joukkueeseen, seuraan tai porukkaan eli urheilu ja liikunta ovat liittäneet minut osaksi jotain suurempaa yhteisöä. Nytkin olin yksi juoksubloggaajista. =)


Kuva: Riikka  - Voimistaja


Olin todella innostunut kutsusta, siitä että juuri minulle ja blogilleni annettiin tilaisuus osallistua johonkin näin mahtavaan tapahtumaan. Urheilugaala haluaa olla nostamassa suomalaisen liikunnan ja urheilun arvoa ja arvostusta. Ja minua tietenkin kiinnostaa kaikki, millä vaan voi lisätä ihmisten, aikuisten ja lasten, innostusta liikuntaa ja urheilua kohtaan. On tärkeää ymmärtää, että liikunta- ja urheilutoiminta mahdollistaa upean harrastuksen sekö työn todella monille ihmisille huippu-urheilun ympärillä. Täytyy muistaa, että näistä tähdistäkään kukaan ei ole vain huippu-urheilija ja vaan matkalla huipulle hekin ovat olleet osa erilaisia ryhmiä ja toimineet erilaisissa rooleissa.


Meikkipussit olivat bussissa ahkerassa käytössä, saalaattilinjalla pysyttiin hienosti ja vaatekriisikin helpotti paikan päällä.En kuitenkaan halunnut lähteä Helsinkiin yksin seikkailemaan, joten pyysin mukaani Takomorunnersista tuttua Merituulia. Näin sain tuttua seuraa ja samalla oppaan ja yöpymispaikan Helsingin päässä.  Tiistaiaamulla lähdin linja-autolla kohti Helsinkiä, jossa tapasin Merituulin. Kävimme syömässä salaattilounaat, ennen kuin jatkoimme kohti Hartwall Areenaa, jossa Urheilugaala järjestettäisiin. Pukeutuminen tuotti hieman päävaivaa, sillä mietin kovasti miten toimittajan roolissa oli sopivaa pukeutua gaalaan. Vieraat pukeutuvat "tumma puku"-koodilla, mutta miten itse pukeutuisin juhlavasti tapahtuman luonnetta kunnioittaen. Päädyin lopulta siniseen kotelomekkoon, ja laittamaan päälle valkoisen paljettineuletakin ja hiukset kiharoille vesiputousletin kanssa. Mielestäni onnistuin hyvin epäröinnistä huolimatta.

Paikan päälle saavuttuamme menimme Merituulin kanssa heti katsomaan median työtilaksi varattua Power Play-ravintolaa. Mediatilasta löysimme heti minulle tutun bloggaajan Riikan. Riikka puolestaan tunsi hieman edestämme paikkansa valinneen Katrin . Yhdessä päivittelimme pikaisesti kuulumiset, ihmettelimme paikkaa ja tutustuimme aikatauluihin. Lähdimme kävelemään ja vähän katselemaan ympärillemme. Törmäsimme myös Jannan askeleet-blogin Jannaan ja pyysimme häntä liittymään mukaan seuraamme.


Kuva median työskentelytilasta Pover Play - ravintolasta. Vasemmalla työskentelee Katri.Ensin otettiin yhteiskuva ja sitten ruperimme tekemään töitä.Otimme Jannan kanssa yhteiskuvan urheilijoille ja artisteille varatulla haastattelukorokkeella.Pian sen jälkeen kun törmäsimme Jannaan, alkoikin median tilalla Urheilugaalan artistipressi. Antti Tuisku, Juha Tapio, Andy McCoy ja Pete Parkkonen tulivat toimittajien eteen kuvattaviksi ja haastateltaviksi. Yhteisen tilaisuuden jälkeen artistit hajaatuivat yksittäishaastatteluihin ja kuvauksiin ja saimme otettua heistä kuvia. Antti Tuiskua jututimme Jannan kanssa enemmänkin ja hänen sekä muiden tähtien haastattelujen sisällöstä kirjoittelen vielä myöhemmässä postauksessa. Tämän jälkeen median tilassa haastateltiin nyrkkeilijä Mira Potkosta.Tunnelmia median tilasta ja artistihaastatteluista.

Juha Tapio urheilugaalan haastattelutilassa.

Antti Tuisku - UG2017

Pete Parkkonen - UG2017

Mira Potkonen haastateltavana mediatilassa.


Artistipressin jälkeen kutsuvieraat ja tähtiurheilijat alkoivat lipua punaiselle matolle ja kohti Hartwall Areenan permannolle rakennettua valtaisaa illallispöytien ryhmittymää. Urheilugaala on koonnut historian aikana yhteen nykyisten ja entisten urheilusankarien lisäksi tunnettuja ihmisiä aina kulttuurin, politiikan ja talouselämän huipulta. Median edustajina meille tarjottiin mahdollisuutta tutustua tähän tapahtumaan jo ennen varsinaisen gaalan alkua ja näin pääsimme tapaamaan ja haastattelemaan myös Urheilugaalan tähtivieraita heidän saapuessaan gaalaan. Saimme Jannan kanssa kuvattua ja haastateltua useita illan vieraita. Haastattelin artisteja sekä urheilijoita ja kyselin heiltä, mikä heitä motivoi liikkumaan (,silloinkin kun ei huvittaisi). Saimme todella hyviä, erilaisia ja monipuolisia vastauksia, siitä mikä saa eri ihmiset liikkumaan.Robin ja muut gaalaan saapuvat juhlavieraat.


Minä ja Janna haastattelemassa Hannu Mannista.


Janna ja Jari Kurri.

Leo-Pekka Tähti YlLE:n haastateltavana ennen Urheilugaalan alkua.


Kun vieraat olivat menneet punaista mattoa pitkin paikoilleen illallispöytiin, niin käytävällä ja aulassa meno hiljentyi täysin. Ensin menimme kirjoittamaan muistiinpanojamme toimittejien tilaan ja sen jälkeen lähdimme seuraamaan gaalaa mediakatsomoon. Pian hiljenemisen jälkeen alkoi itse Urheilugaala ja palkitsemiset. Ensimmäinen osio nähtiin vain paikan päällä ja loppuosa gaalasta sitten televisioitiin kaiken kansan nähtäväksi.


Urheilugaalan tunnelmaa. Kuva: Riikka - Voimistaja


Mitä Urheilugaalasta jäi mieleen? Oli hienoa, että gaalassa muistetaan niin paljon urheilun taustavoimia. Heitä, jotka ovat tehneet pitkän uran urheilijoina ja vaikuttaneet suomalaiseen urheiluun. Sekä heitä, jotka ovat mahdollistaneet urheilijoiden tien huipulle. Vuoden esikuvana palkittiin lumilautailija Enni Rukajärvi, joka välitetyssä kiitospuheessan mainitsi yhden urheilijoiden tärkeimmän tehtävän olevan esikuvana toimiminen. Suomen urheilun lähettiläänä palkittiin Kimi Räikkönen, joka kunnioitti paikalla olollaan 100-vuotiasta Suomea ja 10-vuotista Urheilugaalaa. Kimi piti mahtavan puheen siitä, kuinka kannattaa tehdä sitä mistä tykkää ja luottaa omaan itseensä. Niin hän on tehnyt ja ihan hyvin on toiminut. Koko halli hiljeni ja nousi seisomaan ja kunnioittamaan jo edesmenneen urheilulääkäri Aki Hintsan palkitsemista Taustavoima-palkinnolla. Palkintojen jakamisien ja videosketsien välissä esiintyivät illan artistit mm Anna Puu, Diandra, Pete Parkkonen ja Antti Tuisku. 

Yksi mielenkiintoisemmista palkinnon saajista oli SM-viikko2016, joka oli koonnut 22 eri lajia viikon ajaksi Tampereelle ja lähikuntiin. Jaossa oli ollut 400 SM-mitalia. Paikan päällä eri urheilulajeja oli käynyt seuraamassa yli 5000 katsojaa ja lisäksi YLE lähetti suorina lähetyksinä kilpaurheilun jännitysnäytelmiä yli 10 tuntia. Tämä todellakin on ollut erittäin onnistunut idea ja palkittiin ansaistusti Vuoden Urheilumarkkinointi tekona. Oli hienoa, että Illan voittajat voit kurkata täältä. Ilta sai ansaitun päätöksensä kun vihdoinkin Vuoden urheilijaksi valittiin vammaisurheilija Leo-Pekka Tähti. Tähden palkitsemisen jälkeen illan päätti Juha Tapio laulaen hyvin tilaanteeseen sopivasti: "Tänään on tullut sun päiväsi, nyt on sinun vuorosi loistaa."


THE HETKI - (Vuoden urheilijan valinnan jälkeen.) Kuva: Riikka - VoimistajaPäivä oli ikimuistoinen ja siitä jäi itselleni muistojen, kokemusten, kuvien ja materiaalin lisäksi paljon uusia ideoita sekä mielenkiintoisia ajatuksia. Kirjoitettavaa olisi vaikka millä mitalla, mutta jatketaan mahdollisesti muissa postaukissa myöhemmin. Tämä päivä avasi urheilun ja liikunnan esirippua laittoi ajattelemaan jokaisen ihmisen kunnioittamista. Jokainen meistä on osa suurempaa kokonaisuutta. Yksin ei kukaan pärjää. Yhdessä olemme enemmän. Me, suuri urheiluperhe.


On ihanaa kuulua suuren urheilu perheeseen. Mahtavaa alkavaa viikkoa kaikille ja liikunnan iloa!

Ei kommentteja