Unelmatreeni

 
Pidin tämän viikon alkuun kaksi lepopäivää, koska olen ollut nyt vähän ymmälläni näistä palautuksista. Urheilukellon mukaan rasitusten jälkeen pitäisi levätä pylväsdiagrammin mukaan kaksi päivää, vaikka harjoituksen yhteydessä anettavassa palautteessa lukee vaikka 9h. Pidin sitten kaksi lepopäivää, että varmasti olen palautunut kun pääsen taas hallille juoksemaan vetoja. Siispä olen ollut ihan levoton ja hyppinyt seinille kun en pääse juoksemaan.


Hyvä treenin jälkeen jaksan venytellä paremmin. =)

 

Tänään pääsin kahden juoksukaverin kanssa hallille juoksemaan vetoja. Ja nyt löytyi tämän juoksijan unelmatreeni 6x400m+3x200m+3x100m 2/5min. Tosin treeni tuntui yllätävän helpolta. Näiden vetojen tarkoitus oli vaan löytää vauhtia kovempiin vetoihin ja juoksuihin. Tavoitejuoksuvauhdit oli ajateltu löytyvän 10km:n kilpailuvauhtien kautta, mutta kyllä vähän kovempaa mentiin.
Vetotreeneissä minä ja Mr. White emme ole löytäneet yhteistä säveltä, enkä tiedä vielä miten parhaiten otan vetoihin aikaa. Varmaan vaan perinteisellä kierrosmittauksella - joka toinen kierros on vetoa ja joka toinen kierros mittaa palautusta.

                      
Milloin mennään uudestaan halliin juoksemaan? =)

Ihan ensimmäiseksi verryteltiin 2,5km ja tehtiin toiminnallisia venytyksiä. 400 metrin vedot olisi pitänyt juosta 1.45-1.50, 200m vedot 45 sekuntiin ja 100 metriset sai vetää kevyen kovaa. 400 metrin vedoissa ensimmäinen taisi mennä 1.35, toinen 1.41, kolmas 1.38, neljäs, 1.40, viides. 1.40 ja viimeinen 1.38. Näistä vedoista palauduin heti ja kaksi minuuttia tuntui pitkältä palautukselta. Tämä harjoitus ei tosin ollut kuormittava. 200 metrin vedot menivät 38-40 sekuntiin. Ja sadan metrin vedot 20s, 19s ja 17s. Lopuksi sitten 2,4 km loppuverryttelyjä. Vedot tuntuivat niin hyviltä. Sai pitkästä aikaa juosta reippaasti ja juoksu oli todella nautittavaa. Näitä lisää! Olen ihan taivaissa!
                        


Polarin päiväkirjan kuvaa rasituksesta palautumisesta.
 

Vaikka vetotreeni ei ollut kuormittava niin silti Polar näyttää taas, että keho on rasitustilassa perjantaihin asti. Huomenna olisi ohjelmassa palauttava, perjantaina palauttava tai lepo. Lauantainan voisi kokeilla reipasta, jos vielä poikkeuksellisen lauantaityöpäivän jälkeen löytyy intoa ja kuntoa. Sunnuntaina on tarkoituksena juosta pitkä hidas. Katsotaan mitä viikko tuo taas tullessaan. Toivotaan, että tämän päivän treenistä tullut hyvä mieli kantaa koko viikon ajan! 

Hyviä treenejä meille kaikille!

4 kommenttia

Piia / Juoksuttaa kirjoitti...

Treenin yhteydessä ilmoitettu palautuminen kertoo minusta aina siitä miten kauan kestää palautua siitä yhdestä treenistä. Pylväsdiagrammi puolesta summaa treenejä koko ajan ja ottaa siten huomioon aiemmatkin treenit. Itse olen välillä katsonut mitä diagrammi näyttää mutta pitänyt lepopäivät kuitenkin ihan tuntemusten en kellon mukaan.
Kivan kuulonen treeni :)

poppis | pikkuliten kirjoitti...

Ihania vetotreenejä!

Mulla ne menevät aina vähän niin ja näin. Pitänee mennä keväällä Eläintarhan kentälle kokeilemaan, josko radalla sujuisivat paremmin.

Unknown kirjoitti...

Hei, Piia!

Kiitos vastauksesta. Tämä palautuminen on minulle suuri arvoitus. Palaudunko tarpeeksi ja palauttavatko palauttavat? Mikä on kilometrimääräni viikossa ja miten jalat kestävät. Täytyy kiinnittää huomiota vain yksittäiseen harjoitukseen. Täytyy seurata tilannetta ja antaa pyväsdiagrammin kertoa vain suuntaa.

Treeni oli kiva, mutta ei valitettavasti kovin kehittävä noin vedettynä. =) Joskus riittää, että mieliala kohenee ja treenin jälkeen hymyilyttää. =)

Unknown kirjoitti...

Moikka Poppis!

Itse tykkään juuri vähän lyhyemmistä vetotreeneistä ja kaikesta mahdollisesta treenistä, jossa parannetaan tai kiinnitetään huomiota juoksutekniikkaan. Lemppareitani ovat juuri vedot, koordinaatiot ja alamäkivedot.

Kannattaa käydä kesällä radalla usein. Radalla treenaamisessa on minun mielestäni sellainen omanlainen viehätyksensä. Onko sinulla mahdollisuutta käydä jo nyt hallissa juoksemassa tai jossain sisäjuoksusuoralla?

Vetotreenit ovat kivoja juoksukavereiden kanssa. Vaikka juostaisikin eri aikoja, niin ryhmässä on voimaa. =) Suosittelen! =)