Melonnan viehätys


Maanantaina oli satanut lähes koko päivän ja mietin pitkään, lähdenkö illalla olevaan naisten malontaan. Muistelin viime vuodelta, että vaikka meillä olisi satanut ei Melamajavien vajalla välttämättä sada, vaikka ilma kotoa lähtiessä olisi harmaa ja sateinen. Niinpä lähdin maanantai-iltana ensimmäistä kertaa tänä vuonna melomaan ja toteuttamaan tätä monipuolisempaa liikuntasuunnitelmaani.


Tämä hieman samea kuva on otettu vesitiiviin puhelinpussin läpi.. =)


Minun lisäkseni paikalle ei ollut uskaltautunut muita melojia, joten päätimme lähteä ohjaajan kanssa kiertämään vähän normaalia pienemmän lenkin. Varusteiden valinnan jälkeen, kävin vaihtamassa vielä hieman paksumman takin päälle, koska ilma vaikutti viileämmältä. Turhaan, päästessämme melomaan ilma selkeni ja muuttuin kirkkaaksi ja erittäin hyväksi melontakeliksi. Itse kärsin vielä siitepölyä ja heinäallergioista, joten sateen jälkeinen ilma on raikasta hengittää.


Jokimaisemaa.

Melominen on todella helppo liikuntamuoto, varsinkin ulkoilu- ja retkeilymielessä, kilpamelonta on tietysti asia erikseen. Olen huomannut, että melominen tekee erittäin hyvää niska- ja hartiaseudun lihaksille ja rentouttaa niitä. Meloessa joen suistoissa ja on parasta rentoutusta. Linnut laulavat ja maisemat ovat kauniita. Maanantaisen melontaretken aikana bongasin ainakin västärikin, haarapääskyn, merilokin, sorsia ja harmaahaikaran. Rentukat kukkivat joen rannassa ja puut olivat jo täydessä lehdessä. Kesäillan raikkauden pystyi aistimaan. =) Meloimme kahdeksan kilometrin lenkin ja odotan jo innolla seuraavaa melontakertaa.


Uskaltaudu kokeilemaan melomista, se yllättää varmasti positiivisesti!

Yritän suostutella ystäviäni ja tuttuja kokeilemaan melontaa ainakin kerran eli antamaan lajille mahdollisuuden. Monet pelkäävät kaatuvansa ja joutuvansa veden varaan, mutta niin ei tosiasiassa käy. Meille aloittelijoille annetaan tukevat kanootit ja ohjaajat auttavat ja opastavat niin kauan kuin tarvetta. Tälläisillä yhteismelontailloissa on aina ohjaaja mukana, ja hän opastaa kanootin valinnassa, sen valmistelussa, melojen ja pelastusliivin valinnassa jne. Vedessä opetellaan kääntämään kanoottia, ennen kuin lähdemme melomaan. Joessa melominen on helppoa, koska virtaukset ovat heikkoja. Kerran minun aikanani joessa oli pientä aallokkoa ja silloin melominen oli tietysti raskaampaa. Meressä meloessa tarvitaan jo parempia elomis- ja pelastautumistaitoja. Kun lopulta olette uskaltautuneet melomaan kerran jos toisenkin ja saaneet melontakärpäsen pureman, voitte etsiä lähintä melontaseuran tarjoamaa peruskurssia, joissa opetetaan palastautumistaitoja ja melontatekniikoita. Itse yritän seuravaaksi löytää itseni melonnan peruskurssille, jonka jälkeen voin uskaltautua pidemille melontaretkille mukaan. 

Oman melontaseurasi voit löytää täältä . Suosittelen kokeilemaan! 

Onko teissä lukijoissa muita melonnasta innostuneita, tai jo vanhojankin konkareita? Saa ilmoittautua ja kertoa omista melontakokemuksistaan ja -retkistään. =) 

Mukavaa perjantaita kaikille!

Ei kommentteja