viiikko 23


Innostuin loman kunniaksi haastamaan itseni miettimällä, voisinko liikkua muutenkin kuin juosten. Juoksua ei siis unohdeta, mutta kaikkea muuta liikuntaa on lisättävä, jotta kroppani vahvistuu kestämään myös juoksua paremmin. Viikolla 23 se onnistui ihan kiitettävästi omasta mielestäni.Kun nyt pitäisi muistella viikkoja takaperin tekemisiäni, en muista yhtään, kun ne eivät ole ylhäällä missään.. Yritetään kumminkin. =)


Melonnasta on tullut yksi suosikkilajeistani, sillä se treenaa ylävartaloa ja rentouttaa mieltä.


MAANANTAINA kävin melomassa noin 1,5 tuntia naisten melontamaanantairyhmässä. Tällä kertaa sää oli niin huono, että se oli pelottanut muut osallistujat pois. Kiersimme siis ohjaajan kanssa kahdestaan 8 km:n reitin huvilajuopaa pitkin ja ihailimme joen varrella olevia kesämökkejä ja ihmisten kesäviettptapoja. 

Pesistely on hauskaa joukkueliikuntaa yksilölajien vastapainoksi.


TIISTAINA pelasin illalla 40 min + tasavuoroin kuntopesistä ja alkuverryttelyineen se tekee noin tunnin kevyttä pelailua. Pelin jälkeen juoksin kotiin naapurikaupungin pelikentältä, joten juoksua tuli noin 10 km siihen päälle. Matkojen taittaminen juosten on hyvä tapa saada oma liikunta mahdutettua päivään. Nyt sitten juostiin pelistä pois kohti iltasatua ja lastennukuttamista.


Rullistelusta on tullut myös yksi lempparini.

KESKIVIIKKONA kaivoin esille vanhat rullaluistimet esille ja päätin ottaa jotain juoksua korvaavaa lajia mukaan liikuntaan. Rullaluistelu soveltuu juoksulenkin korvaajaksi hyvin, sillä jalat eivät iskutuksesta kärsi mutta kroppaa saa halutessaan käyttää tehokkaasti mukana. Ensimmäisen lenkin taitoin niin, että minä rullistelin ja tyttäreni Napero pyöräili mummolaan hoitoon. Sen jälkeen jatkoin rullistelua yksin noin 13 km ja menin hakemaan Naperon mummolasta (en muista sisältyikö tähän kahvittelu väliin.. ) ja rullistelimme/pyöräilimme kotiin. Minulle tuli rullistelua yhteensä 20 km ja Napero pyöräili 7km. Hyvä me! Kesä + pesäpallo = kesäpallo eli kesis

TORSTAINA liikuntana oli tunnin kuntopesistely eli alkuverryttelyt sekä 40 minuutin peli. Olin suunnitellut juoksevani tästäkin pelistä pois, mutta aikataulusyistä se ei onnistunutkaan.


Juoksu on oma juttunsa, sitä ei voi selittää eikä oikein haastaa, vaikka yrittää aina voi.. ;)

PERJANTAINA lapset oli viety mummolaan autolla ja lupasin hakea tyttäreni sieltä pois rullistellen. Kävin koiran kanssa juoksemassa noin 4 km pienen lenkin ja sen jälkeen lähdin rullistellen hakemaan Naperoa. Rullistelua tuli yhteensä 7km. 

LAUANTAINA taisi olla ihan lepopäivä vai kävinkö mä kuitenkin juoksemassa kaverin kanssa 10km.. En yhtään muista. APua! =)

SUNNUNTAINA oli lepopäivä, koska olin mielestäni liikkunut hyvin ja monipuolisesti koko viikon. Illalla lähdimme ajelemaan kohti lentokenttää ja edessä olisi viikon loma Turkin auringon alla. 

Viikko 23 oli mielestäni erittäin onnistunut 1,5 h melontaa , 2 h pesistelyä, 27 km rullistelua ja 24 km juoksua. Voisihan niitä lajeja olla enemmänkin, mutta ehkä joku toinen viikko. =) Olen silti supertyytyväinen. =) Nyt vaan etsimään uusia tapoja liikkua vanhojen tuttujen rinnalle vaikkapa #LAJIKOKEILUHAASTE :n avulla. 

Liikunnan iloa - iloa liikkeestä - M

3 kommenttia

Väylän Tyär kirjoitti...

Pro viikko liikkumisen osalta! Mukavan monipuolisen kuuloinen. Tuo pesis oli kyllä niin parasta silloin pentuna ja sitä olisi kyllä ihanaa päästä pitkästä aikaa pelaamaan. Muistin mukaan oikea käsi vain saattaisi olla seuraavana päivänä kipeä jos palloa pääsee tosissaan nakkeleen. ;)

https://vaylantyar.blogspot.fi/

Unknown kirjoitti...


Moikka,Väylän Tyär!

Tervetuloa lukemaan Hirveetä menoa! Kiva, kun eksyit blogiini ja uskaltauduit kommentoimaan. =) Monipuolisuutta täällä haetaan ja olenkin jo lyhyessä ajassa huomannut sen vaikuttavan positiivisesti kroppaan ja juoksemiseen. =) Pesäpallo on laji, jossa saa helposti paikat kipeeksi, mutta suosittelen pelailua kaikille. Ja voihan pesistellä ihan vaan kopittelemalla kaverin kanssa ja lähtemällä lyömään palloa pienen porukan kanssa. Meillä lapsuudessa pesistely kuului olennaisena osana Juhanuksen viettoa sukulaisten kanssa. Tietysti sitä pelattiin ihan harrastuksenakin.

Sinullapas on kiva blogi, kävinkin jo kurkkaamassa. Täytyy tulla lukemaan ja katselemaan kauniita kuvia oikein ajatuksella joskus.

Ihanaa keskikesää sinulle! =)

Minna-Liisa S kirjoitti...

Monipuolinen liikuntaviikko sinulla ollut! Mäkin olen koittanut kokeilla erilaisia lajeja, joka sitten on ollut juoksemisesta pois. Hassua kyllä juoksukunto tuntuu silti kohentuneen, tai ehkä siksi. Melomista mun on tehnyt mieli kokeilla myös, mutta vielä en ole uskaltautunut. Mukavaa kesän jatkoa!