#oivallushaaste

Blogipimennosta oivallusten pariin

Kiitos sinulle Janna-ihanainen , joka muistit minut ja haastoit jakamaan puhelimeeni kätkettyjä kuvia ja niistä syntyneitä oivalluksia.. #Oivalluksia-haaste  taitaa olla Ninan verkkareissa-blogista lähtöisin, joten kiitos haasteen aloittajalle. Mutta suuri kiitos Jannalle, joka sai minut ylös blogipimennosta. Olen vain yksinkertaisesti kärsinyt arjen kiireestä. Siitä, että kun olisi kirjoitettavaa, ei ole aikaa kirjoittaa. Ja siitä, että kun olisi aikaa, niin kaikki jutun juuret ovat omasta mielestäni vanhentuneita tai sopivia kuvia ei ole. No nyt kömmin sitten ihmisten ilmoille ja yritän oivaltaa jotain.. =)

"Oivalluksia-haaste eli #oivalluksiahaaste
Poimi puhelimesi kätköistä 10 (tai itsellesi sopiva määrä) kuvaa, jotka spontaanisti herättävät ajatuksia. Pikku oivalluksia tai muuta jakamisen arvoista. Kuvien laadulla ei nyt ole väliä vaan sillä, mitä niistä haluat kertoa. Lyhyesti - lause tai kaksi/kuva riittää, varsinkin jos kuvia on paljon."
 #Lenkin jälkeen - selfiet


Juokseminen saa minut NIIN paljon paremmalle tuulelle. Silloin tulee otettuja kuvia, koska niistä paistaa minulle tuttu energisyys, vaikka aina ei niin energiseltä tuntuisi. 

Oivallus - Minun täytyy järjestää aikaa lenkkeilylle, koska siitä tulee niin hyvä mieli!


 # syksy


Joka vuosi syksy ja arjen kiireet yllättävät minut. Vaikka rakastankin syksyä, sen värejä, tunnelmaa, pimeyttä ja valoja.. Silti se jokainen vuosi onnistuu yllättämään minut pimeydellään. 

Oivallus - Syksy opettaa minulle joka vuosi, että tarvitsen lämpöä ja valoa.

#ystävätreffit  

 
 
Minulle on arjen luksusta päästä ystävän kanssa ulos, ilman lapsia, ilman keskeytyksiä ja kerrankin aikaa jutella sydän keveäksi ja nauttia hyvästä ruuasta ja seurasta.

Oivallus: Yllätävän pienet hetket voivat merkitykseltään olla suuren suuria.

 #Puijjon torni


Olen alkanut kaivata Puijjon tornia. Minulle tulee aina jotenkin oudon kotoisa mieli, kun Puijjon torni näkkyy (tai kuuluu). Olipa kyse valokuvista, televisiosarjoista, auton tuulilasista tai puhheesta.

Oevallus: Savolaesuus on osa minua ja minulla saa olla ikävä Savvoo. Ikävää voi "lääkitä" vierailemalla Savonmualla usseemmin ja viettämällä aekoo toisten kalakukkojen kanssa.


 #ruokakuvat 


 Aina aloittaessani terveellisemmän tai kevyemmän ruokavalion, otan kuvia kauniista ja värikkäistä ruuistani. 
Oivallus: Pitäisi taas alkaa panostamaan ruokavalion tervellisyyteen.

#lentokoneen siipi


Olen aikuisiällä innostunut matkustamisesta ja poikani kanssa pidämme lentokoneista. Voisimme matkustaessa vaihtaa useasti lentokonetta, sillä tykkäämme lentokentistä, lentokoneista, maisemista sekä erilaisten ihmisten tarkkailusta ja kohtaamisesta.

Oivallus: Nautin matkustamisesta, siitä kun siirrytään paikasta paikkaan.

 #kirjat


Kuvia löytyyerilaisista kirjoista, joita olen lukenut. Haluaisin lukea kirjoja aina kuin mahdollista. Lomilleni olen yleensä ostanut kolme pokkaria viikon lukuprojektiksi. Haluaisin kovasti löytää ystäviä, jotka vinkkaisivat minulle hyviä kirjoja, joita lukea. Kun en itse pääse seikkailemaan, on ihanaa heittäytyä seikkailuun kirjan avaamaan maailmaan. 

Oivallus: Kirjakuvia jakamalla sosiaalisessa mediassa olen huomaamatta vinkannut tuttavilleni hyviä kirjoja luettavaksi ja saanut vastalahjana vinkkejä heidän lukemistaan kirjoista.

 #puuhastelu


Minulta löytyy paljon kuvia erilaisista puuhasteluista ja tekemisestä lasten kanssa. Missä ikinä ollaan käyty, tai mitä ollaan tehty tai nähty, niin siitä on kuva.

Oivallus: Esimerkin voima on vahva, kuten kuvasta näkyy. Lapset seuraavat perässä ja matkivat aikuisten tekemisiä. Onneksi meillä toistaiseksi he tulevet mukaan mäkitreeneihin, juoksevat portaita, lukevat kirjoja jne. 

 #liikuntaa lasten kanssa


Kuvia on tallentunut lukuisia erilaisista liikuntapaikoista ja liikkumistavoista lasten kanssa. Kierrämme leikkipuistoja ja koulujen pihoja uusissa paikoissa ja etsimme uudenlaisia liikuntapaikkoja- ja välineitä. 

Oivallus: Pysyäkseen lasten vauhdissa, täytyy olla hyvä kunto. Pelkästään lasten kanssa liikkuminen pitää yllä hyvää kuntoa, ainakin minulla. =) 


#Jupero ja Napero
Kuvia lapsista on vaikka kuika paljon. Yleensä heidän oivalluksistaan. Tässäkin telinevoimisteluharjoitusten jälkeen nämä kaksi haluavat jäädä peuhaamaan syksyisiin lehtiin.
Oivallus: Nauti hetkestä ja ota mallia lapsien tavasta heittäytyä hetkeen.
Carpe diem.
Nämä oivallukset olivat nyt hieman muuta kuin juoksuharjoittelua.. hmm.. Haastan Anna-ihanaisen   , Homerun - bloggaajan  sekä Running diaries - Sallan  . Toivottavasti nämä bloggaajat tarttuvat haasteeseen ja jakavat oivalluksensa. Muutkin saavat ottaa haasteen vastaan ja tulla linkittämään oman oivalluspostauksensa kommentteihin. Ja jos haluatte kuulla minusta lisää, niin kertokaas mistä haluatte lukea. =) 

Supermahtavaa syksyä kaikille! 
_M_

8 kommenttia

Janna / Jannan askeleet kirjoitti...

💗 Olipa kiva kuulla taas sinusta. Hienoja oivalluksia, ja hienoja hetkiä yhdessä lasten kanssa. Oletko pystynyt juoksemaan?

Piia / Juoksuttaa kirjoitti...

En tiedä millaisista kirjoista pidät, mutta jos tykkäät jännityksestä niin minulta suositus Nainen junassa kirjasta. Tuo vei hyvin mukanaan. Nyt minulla on kesken Riikka Pulkkisen uusin, joka ilmestyi juuri.

Hyvää viikon jatkoa!

Unknown kirjoitti...

Moikka, Janna!

Kiitos vielä. Minulla on jatkunut juoksemattomuus, muutamaa poikkeusta lukuunottatta. Nyt ajattelin viritellä itseni harjoitustaajuudelle. Luulen, että lepäily on tehnyt jaloille hyvää. =)

Ps. Minut saa haastaa jatkossakin. ;)

Unknown kirjoitti...


Moikka Piia!

Kiitos tuhannesti kirjavinkeistä. Pidän hyvistä kirjoista..heh! =) Ne voivat olla eri tyylilajeja, kunhan ovat puhuttelevia ja tempaavat mukaansa. Nainen junassa - kirjaa mietin itsekin. Sen elokuvatraileri oli niin kouluttava, että kävin jo katsomassa sen elokuvissa. Voisin kyllä etsiä kirjankin luettavaksi. Yleensä luen kirjan ensin ja katson sitten vasta elokuvan. Riikka Pulkkisen kirjoja en ole aiemmin lukenut, mutta nyt heräsi mielenkiinto.

Mukavaa Piia, kun eksyit kommentoimaan. Vinkkejä saa antaa jatkossakin. Ihanaa mammaloman jatkoa sinulle ja onnea loppurutistukseen! =)

Raita / Lenkillä pilkkujen kanssa kirjoitti...

Kivoja kuvia! Mahtavaa, jos virittäydyt treeneihin taas, ja kirjoittelemaan myös! :)

Unknown kirjoitti...


Kiitos Raita!

Virittäydyn juurikin harjoittelutaajuudelle ja yritän löytää aikaa kirjoittelulle. =)

Satu kirjoitti...

Oi olipa ihania oivalluksia!! Ja Heiii voe tokkiisa, tervetulloo tänne savon mualle!! :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos Satu! Kyllä ihan mahottomasti tekis mieli tuas ajella kalakukkomuahan immeisiä tappoomaan. =)Se vuan on ihan liijan kaakana. Viikonloppureissusta puolet ajasta männöö aatossa istummisseen. =)