LIIKUNTAVUODEN 2017 HUIPPUHETKET OSA 2

HUIPPUPOIMINTOJA VUODELTA 2017


KAKSI TAVOITETTA

Vaikka blogissani onkin seikkailtu eniten juoksuharrastuksen maailmassa, olen silti ollut monipuolisesti mukana liikunnassa. Otin vuodelle 2017 kaksi henkilökohtaista tavoitetta: toinen uusi liikuntakokeilu ja toinen hyötyliikuntateko. Toinen niistä oli suppailu  ja toinen ikkunoiden peseminen. Molemmat tavoitteet suoritettu. =) Ensimmäisen osan huippuhetkistä voit lukea täältä. 


LEMPIJOUKKUETTA KANNUSTAMASSA 

Urheilugaala järjestettiin kuluvan viikon torstaina ja sitä ennen mediassa kuhistiin sykähdyttävimmästä urheiluhetkestä ja sen valitsemisesta. Minulle sykähdyttävin urheiluhetki oli kevättalven Kalpan hopeamitali SM-liigassa. Jännitin kaikki pelit pudotuspeleistä finaaleihin saakka. Olen ollut pienestä tytöstä asti Kalpa-fani ja uuden kotipaikkakuntani vuoksi kannatan myös Ässiä, mutta Kalpa on aina sen ykkösjuttu savolaisen kalakukon sydämessä. En ole pitkään aikaan käynyt katsomassa kiekkopelejä hallissa vaan katsonut niitä kotona telkkarista. Ja joka kevät SM-liigan finaalien aikaan alkaa sama ahdistus hiipiä kurkkuun..mä en tänäkän vuonna mennyt katsomaan pelejä paikan päälle, jäähalliin. Tällä kaudella olen edennyt sanoista tekoihin jä käynyt katsomassa jo neljä peliä, kaksi niistä tietysti lempijoukkueiden kamppailuja Ässät-Kalpa. 
UUDET KOKEMUKSET:
                             
UG2017 vuoden urheilija.jpgURHEILUGAALA Oli aivan mahtava kokemus kaikenkaikkiaan, kun pääsin osallistumaan median edustajana yhdessä ihanan Merituulin kanssa. Tapahtumassa sai kurkata kulissien toiselle puolelle ja nähdä osaavat median edustajat työssään. Pääsimme haastattelemaan gaalan artisteja, urheilijoita ja kutsuvieraita. Itse haastattelut, sekä gaalassa tapahtuneet urheiluyhteisön jäsenten muistamiset saivat muistamaan yhä tärkeämmin sen tosiseikan, että "jokainen on tärkeä" sekä "yhdessä olemme enemmän". Jokaisen urheilijan tai urheilutapahtuman menestyksen takana suuri joukko ihmisiä. Yksi tapa tehdä vapaaehtoistyötä on siis osallistua liikunta- tai urheiluseurojen toimintaan ja olla mukana mahdollistamassa aikuisten ja lasten liikkumista.  

IMG_0545[1].JPGGO EXPO Päätin lähteä tutustumaan GO EXPO- liikuntamessuille ensimmäistä kertaa elämässäni ja kysyin lapsiani mukaan. Lapset olivat heti innoissaan lähdössä ja tykkäsivät messuista todella paljon. Koko päivä oli täynnä tekemistä ja ihmettelemistä ja kotimatkalla linja-autossa oli kaksi nukkujaa. =) Lapset kokeilivat suppailua ja siitä päätettiin tehdä koko perheen liikuntalajikokeilu kuluvalle vuodelle. Lapset kokeilivat innoissaan myös juoksutapahtumien liikuntaratoja ja osallistuttiin keppihevoskilpailuihin. =)

PARASTA PAIKAN PÄÄLLÄ 
Yksi hienoinpia hetkiä tänä vuonna on ollut päästä seuraamaan Formula 1:n osakilpailua paikan päälle. Olemme olleet nyt kahtena vuonna peräkkäin Hungaroringissa seuraamassa Kimin ja Valtterin kisaa. Tunnelma on aivan erilainen paikan päällä, äänet ovat ihan omaa luokkaansa ja vauhdin ymmärtää vasta kun huomaa, kuinka nopeasti kierrokset kuluvat ja autot tulevat eteesi uudestaan ja uudestaan.

KUNTOPESISSARJAN VOITTO


En muista tarkalleen kuinka monta vuotta olemme pelanneet kuntopesissarjaa kesäisin, mutta uskoisin sen olevan 6-7-vuotta. Tänä kesänä mukana oli 12 joukkuetta ja pelasimme 11 pelin alkusarjan eli kerran jokaista joukkuetta vastaan ja sitten joukkueet jakaantuivat ylempään ja alempaan jatkosarjaan pelaamaan 5 ottelua. Lopputurnausviikonloppuna elokuussa pelataan aina välierät ja sijoitusottelut. Ainakin kahtena edellisenä vuonna olemme hävinneet finaalissa ja tänä vuonna voitto tuli niin yllätyksenä, koska olimme hävinneet osan alkusarjan peleistä. Viimeisillä peleillä on tietysti ratkaiseva merkitys. Voittosaunailtakin on vielä pitämättä. =) 

MELONTASEURAAN LIITTYMINEN JA MELONTARETKI


Toissa vuonna voitin itseni ja uskalsin lähteä kokeilemaan kauan haaveilemaani melontaa.  Viime vuonna kävin pari kertaa melomassa naisten maanantaimelonnassa, joka oli nimensä mukaisesti tarkoitettu vain naisille. Mukaan mahtui aloittelijoista kokeneempiin melojiin ja matkat sovittiin aina osallistujien kesken paikan päällä. Toissa vuonna päätin asettaa seuraavalle vuodelle tavoitteekseni liittyä melontaseuran jäseneksi ja osallistua jollekin retkelle. Tämä toteutui ja yllätys yllätys. lapsenikin halusivat mukaan harrastukseen. Poikani osallistui lasten melontakurssille, jossa kokeiltiin erilaista melontaa, kuten retkeilykajakkeja, kilpakajakkeja, nelikkoa ja sup-lautailua. Tyttäreni oli mukanani monesti kaksikossa, kun kävimme kesällä ja työpäivien jälkeen syksylä melomassa.  Osallistuimme poikani kanssa kaksikolla kuutamomelontaan. Oli hienoa meloa pimeässä otsalamppujen kanssa pimenevässä illassa. Olimme vaikuttava näky, kun useita valoja lipui pitkin Kokemäen jokea. Kuukin löytyi taivaalta loppujen lopuksi, vaikka se ei meinannutkaan nousta.. =) Olen houkutellut ja vienyt tuttaviani melomaan ja kaikki ovat pitäneet kokemuksesta. Suosittelen kaikille. =)


VOITTAMISEN ANATOMIA


Tässä oli viime vuoden viimeinen kirja. Kirja, joka vei mennessään. Kirja, jonka olemassa olosta en edes tiennyt. Sitten kirjakaupassa, kirja oli jätetty vahingossa väärään paikkaan ja se kiinnitti huomioni :Oskari Saaren kirjoittama kirja: Aki Hintsa - Voittamisen anatomia. Minulla ei pitänyt olla aikaa ylimääräiseen lukemiseen.. mutta yllätys.. kirja lähti mukaani kirjakaupasta ja oli luettu parissa päivässä. Kirjassa Oskari Saari esittelee edesmenneen, F1-lääkärinä tunnetun, Aki Hintsan elämäntarinan sekä Akin kohtaamien ihmisten tarinoita voittamisen näkökulmasta. Miten joku kasvoi voittajaksi ja mitä siihen tarvitaan.

Hintsa kehitteli kokemuksensa ja ammattitaitonsa kautta "Hintsa corea" -menestyksen ympyrää, jonka avulla hän valmensi ja antoi ohjeita ihmisille. Hintsa coren kehittely alkoi Hintsan työskennellessä lääkärinä lähetystyössä Etiopiassa.  Hänellä oli vahva tahto auttaa aina muita ja saada heidät voimaan hyvin. Matkallaan hän teki huomioita ihmisistä, jotka menestyivät omalla alallaan. Etiopiassa hän tutustui Fidan kehitysmaaprojektien hallintaan kehitettyyn projektihallinnan  työkaluun, jonka ideana oli purkaa mikä tahansa ylittämättömän isolta tuntuva projekti, pieniin loogisiin osatavoitteisiin ja laatia niistä jokaiselle konkreettinen toimintasuunnitelma. Kokonaistavoitteen jälkeen  kirjattiin osatavoitteet suurimmasta pieneimpään ja löytää objektiivinen tapa mitata tavoitteeseen pääsyä. LFA:n taulukon kuusi saraketta muuntuivat Hintsan muistikirjassa ympyräksi, jossa kuusi hyvinvoinnin osa-aluetta ja kehän eli menestyksen ympyrän.

Kirja kertoo tämän hyvinvointimallin kehittelystä tarina ja tuttavuus kerrallaan. Kirjaa avaa lukijansa itse oivaltamaan, mitä Hintsa antoi ajatuksillaan ja ammattitaidollaan voittajille ja mitä voittajat antoivat hänelle. Hintsa ei myöskään uskonut täydellisyyteen , vaan tason parantamiseen askel kerrallaan (osa-tavoitteet). Tämä on niin ajatuksia herättelevä kirja ja varmasti osa kirjan kerronnallisesta puolesta kuuluu sen kirjoittajalle F1-kilpailujen selostajana tunnetulle toimittajalle Oskari Saarelle.  Tykkäsin ja suosittelen kirjaa lämpimästi lämpimästi. Olen itse taulukko, osa-suoritus- ja listaihminen, joten oli hienoa että kirjan sanoma oli esitetty myös loogisena mallina. =) Toivon muiden kirjan lukeneiden kommentoivan ajatuksiaan tai vaikka linkkaavan blogitekstiin, jossa on esitellyt kirjan herättämiä ajatuksia. Lukisin niistä mielelläni. =)

VUODEN VAIHTUMINEN 


Yksi huippuhetkistä on uusi vuosi ja vuoden vaihtuminen. Viettäisin uutta vuotta mielelläni juhlissa tai hyvässä porukassa, mutta erittäin mahtavaksi vaihtoehdoksi ei ehkä ihan urheiluhullulle, mutta liikuntahöperölle sopii Uudenvuoden  juoksut. Täällä paikallinen juoksutapahtuma oli ilotuksiensa vuoksi niin suosittu, että kilpailijoiden oli vaikea päästä autolla paikan päälle. Muutaman kilometrin pituinen matka päätieltä kisapaikalle ohi aivan tukossa, eikä edennyt juurikaan. Hieno tapa päättää vanha vuosi on haastaa itsensä kunnolla. Juoksun jälkeen olo oli ihanan raukea ja aattoillan herkuttelut voivat alkaa. Seuraavalla kerralla toivon saavani lapset mukaan juoksemaan. 

Hirveä menijä vuonna 2017!


HIRVEETÄ MENOA 
Kun vuosi vaihtui,  pohdin mennyttä vuotta 2017 ja sen tapahtumia ja saavutuksia. Ensimmäinen reaktioni oli, että eihän silloin tapahtunut yhtään mitään ihmeellistä, en ainakaan muista mitään erikoista. Muisti ei tuonut mieleeni mitään, joka olisi ylittänyt oman "uutiskynnykseni" tai palauttanut mieleen, jonkun tunteita nostaneen kokemuksen. Sitten otin esiin kännykkäni ja aloin selaamaan vuoden aikana ottamiani valokuvia... En ehkä muista mitään erityistä, koska näitä huippuhetkiä, isoja ja pieniä, mahtui vuoteeni niin paljon. Outoa miten kokemukset voivat sumentua tasaiseksi massaksi. Tämän muistamattomuudenkin vuoksi pidän blogiani edelleen. On mukava palata tarkastelemaan aikaisemmin koettua, sillä muistissa kokemukset ovat voineet muuttaa jo hieman muotoaan. Blogin kautta saa välitellä liikuntakokemuksiaan myös muille ja samalla lukea muista liikuntablogeista toisten ajatuksia. Ensin en meinannut rohkaistua kirjoittamaan blogia ollenkaan, mutta nyt olen pitänyt sitä jo kaksi vuotta. Niin se aika kuluu. =)Kiitos kaikille lukijoille vuodesta 2017 ja tervetuloa mukaan Hirveään menoon - myös vuonna 2018. Tämä naarashirvi jatkaa lönköttelyä ja löytää itsensä välillä sieltä sun täältä, koska olen aika utelias persoona ja ikuinen innostuja. =)

1 kommentti

Satu kirjoitti...

Tämäpä oli kiva postaus, ja kirjoitustyylisi mukaansa tempaava! :) Ihastuttavaa vuotta 2018! Juurikin olen muuten kuuntelemassa tuota kirjaa Aki Hintsasta. Tosi mielenkiintoiselta vaikuttaa :) Ja hei, se 17.2 - mulla on silloin just opintoja neljään, ennätettäisköhän vielä sen jälkeen vai monelta peli alkaa? Oletko 16.2 Kuopiossa?