Harjoitusviikko + juoksuhaastekatsaus 1/2018


Harjoitusviikko 1/2018


ma 1.1. Kevyt 8 km  - 6 km yksin ja 2 km koiran kanssa.  

ti 2.1.  6km kävelyä vetäen 5-vuotiasta pulkassa toisella kädellä ja taluttaen koiraa toisella kädellä. Kuorma kotiin ja kävin hilpaseen 5,5 km palauttavan lenkin. 

ke 3.1. Hilpasin pojan jalistreeneistä kotiin juosten 4km ja hain koiran mukaan ja juoksin koiran kanssa vielä 2km.  

to 4.1. Alkuverryttely + 10x600m + 200m kävely-hölkkäpalautus + loppuverryttely = 10km 

vedot1.)2.36 2.)2.37 3.)2.43 4.)2.42 5.)2.44 6.) 2.44 7.)2.43 8.)2.45 9.)2.38 10.)2.33 En ollut oikein varma, kuinka kovaa vedot piti vetää ja arvioin niille sopivan 5-km:n kilometrivauhdin eli 4.45min/km. Laskin ilmeisen väärin vetojen keston olevan tuolla kilometrivauhdilla 2.45, mutta sen olisi pitänyt olla noin 2.51. No itselleni tyypilliseen tapaan aloitin nämä vedot liian lujaa, koska en yhtään osannut soveltaa vauhtia. Niinpä vauhti hiljeenee ensimmäisissä vedoissa ja kovenee taas loppua kohti. Ei ehkä ihan sitä mitä haettiin.
pe 5.1. lepo

la. 6.1. Juoksin kaverin ja koiran kanssa yhteensä 7,6km noin 7.5min/km
su 7.1. lepo + tunnin luistelua tyttären kanssa.
Juoksua yhteensä 37,1km

Maantiellä juostessa on ollut pakko käyttää kenkien päälle puettavia nastapojia. Ovat toimineet hyvin. =)


_________________________________________________________________________

KATSAUS JUOKSUHAASTEESEEN:

Olen ottanut vastaan Annen käynnistämän Juoksuhaaste 2018:n, mutta lupasin suorittaa sitä vähän omalla tavallani. Nyt ensimmäisellä viikolla keräsin tähän kohtia, jotka uskon tällä viikolla jo täyttyneen:


2.) Olen juossut lumessa, lumisella asfaltilla sinä ainoani päivää kun lunta oli tänne länsirannikolle hieman enemmän satanut
3.) Juokse niin hiljaa, että rasitus ei ole kävelyä kovempaa - uskon tämän täyttyvän koiralenkeillä
10.)Lenkkeile kaverin kanssa tai osallistu yhteislenkille - olen juossut kaverin kanssa vetoja hallissa ja tänään menen toisen kaverin kanssa juoksemaan.
18.) Tervehdi vastaantulevaa toista juoksijaa - hallissa ainakin on tervehditty 25.) Lue ja kommentoi juoksublogia.. -Parhaillaan.. =) 26.) Juokse juoksumatolla tai sisähallissa - tehty , 10x600metrin vetoja vedetty hallissa
30.) Juokse radalla - juoksin sisähallin radalla ne vedot
28.) Yhdistä juoksulenkki toiseen liikuntaan - Ensin kävelin 6 km niin että ulkoilutin koiraa toisella kädellä ja vedin pulkassa 5-vuotiasta toisella kädellä. Sitten vein kuorman kotiin ja lähdin itse juoksemaan 6km. 37.) Aseta itsellesi tavoite ja juokse tavoitteeseen - Harjoitukset on yleensä suunniteltu määrän ja tehon kannalta etukäteen ja tälläkin viikolla olen onnistunut ainakin yhdessä.
Tämä on mielenkiintoista, koska en ole viikon aikana tiedostanut tekeväni yhtään kohtaa, mutta kyllähän niitä kerääntyy.. =)
38.) Pidä juoksupäiväkirjaa vähintään viikon ajan. Toteutuu huomenna, jolloin ensimmäinen harjoitusviikko tänä vuonna täyttyy. =)_________________________________________________________________________Oikein mahtavaa seuraavaa viikkoa!


________________________________________________

Ensi viikolla:
- arki alkaa loman jälkeen
- maantiecupin osakilpailu
- lempijoukkueeni kohtaavat SM-liigassa
- on tehtävä töitä saadakseni omat harjoitukset mahtumaan perhemme harjoituksia ja erilaisia aikatauluja pursuavaan kalenteriin
- olen suunnitellut nukkuvani 8 tuntia per yö.

Ei kommentteja