LIIKUNTAVUODEN 2017 HUIPPUHETKET - OSA 1


On aika palata vuoden 2017 pariin ennen kuin vuoteen 2018 tutustuminen vie kaiken ajan ja innostuksen.. ;)

Vuonna 2017 kärsin jalkavaivoista ja niinpä olen ollut juoksemisen näkökulmasta hyvin vaihtelevassa kunnossa. Olen juossut välillä hyviä aikoja ja välillä sitten "pohjanoteerauksia". Olen välillä ollut hyvinkin kiireinen blogin ulkopuolella ja ei ole ollut aikaa kirjoittaa. Olen kuitenkin oivaltanut tänäkin vuonna uusia asioita.
Olen superkiitollinen että liikunta on johdattunut minut tapaamaan ja tutustumaan uusiin ja ihastuttaviin ihmisiin. Tykkään myös juoksublogien somesosiaalisesta maailmasta, jossa kommentoidaan ja tsempataan toisiamme. Ja toisinaan nähdään myös ruudun ulkopuolella tahallaan tai sattumalta. =) 

KARHUVIESTI 
Karhuviesti on jokavuotinen keväänmerkki juoksijoiden keskuudessa, ainakin täällä länsirannikolla. Kilpailussa juostaan kahdella eri pituisella matkalla "Raumalta Poriin  seitsenhenkisillä joukkueilla juostaan 50km" ja "Eurajoelta Poriin viisi henkisillä joukkueilla juostaan 35km" . Jokainen vuosi viestin joukkueiden osallistujamäärä on ollut reilusti yli 200. Kärkijoukkuissa on mukana huippunimiä ja sekä entisiä huippujuoksijoita vuosien varrelta. Olen ollut mukana Karhuviestissä jo yhteensä kuutena vuonna erilaisissa kokoonpanoissa ja tänä vuonna keräsimme treenikavereista joukkueen ja mukavaa oli taas kerran. Jännitin ennen viestiä, että pystynkö  juoksemaan, koska nilkka oli kipuillut edellisillä viikoilla. Loppujen lopuksi sain juosta, eikä juostessa koskenut jalkaan ja taisin juosta nopeimman      kilometriaikani Karhujuoksuosallistumisteni historiassa. =) Enkä vieläkään onnistunut treffaamaan Sallaa, joka juoksee yleensä huippujoukkueessa. =) Ehkä treffaamme tänä vuonna, vai mitä Salla? ; Nimim. "Epävarmalla jalalla ennätysvauhtia"


HELSINKI CITY RUN PUOLIMARATON
En ollut puoleentoista vuoteen juossut puolimaratonia, joten päätös HCR:ään osallistumisesta ja siihen treenaamisesta oli ollut kevään päätavoite. Olin osallistunut vain kerran elämässäni vähän isompaan juoksutapahtumaan, joten tämä taisi olla suurin juoksutapahtuma johon olen koskaan osallistunut. Osallistuin juoksukaverini Annikan kanssa ja samalla reissulla pääsin tutustumaan myös Endorfiinejä-blogin Kirsiin, jonka kanssa on vielä polkujuoksutreffit auki.
P.S. Hukkasin kotiintulomatkalla mitalini. Enkä vieläkään ole saanut hankittua itselleni uutta tilalle.. Nimim. "Suurimmassa juoksutapahtumassa ikinä"


KESÄILLAN KARAUS
Mukava pieni kisa lähistöllä, jonne lähdimme taas juoksututtujen kanssa kimppakyydillä. Meillä on facessa juoksuryhmä lähialueen juoksijoille ja sieltä sitten löytyy helposti seuraa treeneihin ja juoksutapahtumiin. Tämä kisa yllättikin sitten raskaudellaan, sillä puolet reitistä oli mäkiä. Maaliin päästiin, pokaali tuli ja uhattiin tulla seuraavanakin vuonna. =)
Nimim. "Itsensähaastamiskilpailussa"JUHANNUSJUOKSU
Olimme nähneet äitini puolen serkkujen kanssa vuoden sisällä kahteen kertaan surullisissa merkeissä ja päätimme nähdä seuraavaksi iloisimmissa merkeissä. Sovimme tapaavamme juhannuksena serkkulassa ja osallistuvamme "hupimielellä" paikalliseen juhannusjuoksuun, jota kummini olivat järjestämässä. Vauhtimme oli sellaista, että jokainen pysyi mukana kävellen tai juosten. Tärkeintä ei ollut vauhti vaan ryhmähenki ja liikunta. Toivotaan, että juhannusjuoksusta tulee perinne.
Nimim. "Liikunnanriemua sukulaisten kanssa"
LOIMIHÖLKÄN PUOLIMARATON
Vielä kisapäivän aamuna en tiennyt osallistuvani samana ilta puolimaratonkilpailuun. Koko touhu oli kuitenkin ohi kahdeksassa tunnissa - juoksupäätöksestä - kaverit mukaan - auto täyteen - juoksupaikalle - puolimaraton - matka kotiin ja sohvalle. Olen oppinut tykkäämään yllätyksistä ja muuttuvista suunnitelmista vanhemmiten. =) Nuorempana en suunnitellut mitään, joten mikään ei juuri muuttunut. =) Nimim. "Suunnittelemattomin puolimaraton"TAMPERE COUNTRYSIDE MARATHONILLA Osallistuin Tampere Countryside Marathon - tapahtumaan jo toisen kerran. Juoksin taas Myllyn lenkin ja onnistuin parantamaan aikaani kahdella minuutilla. Tapahtuma on sympaattinen ja maalaisidylli on osattu hyödyntää hienosti tapahtuman järjetelyissä. Tämä on minulle siitä "outo" tapahtuma, että en ole vielä saanut ketään tuttua juoksukaveria houkuteltua mukaan, mutta kummallakin osallistumiskerralla olen tutustunut uusiin ihmisiin ja tänä vuonna oli mukava tutustua Minnaan. Edellisenä vuonna tutustuin SariinSusannaan, ja Riikkaan. Nimim. "Kohtaamisia maalaismaisemissa"Näitä juoksutapahtumia muistellessa minulle selvisi, mikä on ollut kivaa. Itse juoksemisen lisäksi tapahtumat ja ihmiset ovat minulle tärkeitä. Ystävien ja tuttujen kanssa pääsee jakamaan tapahtumassa syntyviä tunteita, jännitystä, pettymystä, onnistumisen iloa jne. Juoksutapahtumissa on yhdessä koettu viesti, jossa liikutaan.

Kirjoittelen kakkososassa enemmän muusta liikunnasta kuin juoksusta ja täytyy sitten sen jälkeen pohdiskella tavoitteita liikuntavuodelle 2018. Millaisiin juoksutapahtumiin sinä olet osallistunut ja millaisiin haluaisit osallistua?

Ihanaa viikonloppua kaikille! 

3 kommenttia

Kirsi kirjoitti...

Muistaakseni jäin odottelemaan sinun menoihisi sopivaa ajankohtaa :)
Mutta mutta, nytkin olisi Yyterissä hyvät reitit kun ei tämän enempää ole lunta, joten mites olisi ?

Unknown kirjoitti...

Hei!

Niin siinä kävi.. =) Jäit odottelemaan, mutta viikonloppuisin mulla on sunnuntaisin aikaa vähän pitempään lenkkiin ja yleensä lastenvahditkin löytyvät. =) Joten.. joku sunnuntai?

Kirsi kirjoitti...

Koitetaanko heti ensi sunnuntaille, ei varmaan ehdi luntakaan liiaksi sataa vielä siihen mennessä ? Tulisi samalla suoritettua muutamakin kohta juoksuhaasteesta...