#RETKIHAASTE - Retki metsälammelle

28. Kotipaikkakuntaasi liittyvä luontokohde.

Aika palata taas #retkihaaste-postauksien pariin. Olen nimittäin unohtanut ne lahjakkaasti, kuten kaiken muunkin. =) #Retkihaasteesta voit lukea lisää täältä ja edellisistä retkistä täältä. Juhannuksen aikaan poikkesimme taas lapsuuden maisemiini Siilinjärvelle, jossa sijaitsee minulle rakkain retkikohde. En muista käyneeni paikassa ollessani lapsi, mutta isäni esitteli paikan minulle muutama vuosi sitten ja siitä hetkestä lähtien olen halunnut aina kun mahdollista käydä täällä ihmeellisessä luontokohteessa.


35. Retki luontokohteeseen, jossa on metsälampi.

Huosiaisen suppalampi ei ole mikä tahansa metsälampi, vaan suppalampi. Lampi on muodostunut jääkauden aikana valtavan jäälohkareen jäädessä hiekan sisään. Henkeäsalpaavan kaunis luontokohde on syvässä sorakuopassa, jonka reunat kohoavat jopa 50 metrin korkeuteen lammen pinnasta.

 
Tämäkään kuva ei anna oikeutta sille jyrkkyydelle ja korkeudelle, joka lammen rinteissä on.

32. Retki omaan suosikkiluontokohteeseen

Tästä paikasta on ehdottomasti tullut suosikkiluontokohteeni monestakin syystä. Ensinnäkin lammen ympäristö on todella rentouttava ja lampi on aina hieman eri näköinen riippuen vuorokauden- ja vuodenajasta. Lammelle on noin kilometri linnuntietä Siilinjärven keskustasta ja Patakukkulan parkkipaikalta ehkä puoli kilometriä. Lyhyen etäisyytensä vuoksi tämä on erinomainen luonto- ja retkikohde lapsien kanssa. Kuvat eivät anna oikeutta tälle paikalle, se on koettava itse.  Lammelle pääsee jyrkkää rinnettä pitkin menevää polkua, myäs loivempi reitti löytyy. Kun lähdimme pois lammelta, kiipesimme niin jyrkkää rinnettä ylös, että meidän oli turvallisinta kontata ylös. Lapsia neuvoin kiipeämään aina puiden kohdalta, että jos he horjahtaisivat alas, niin puu pysäyttäisi heidät. Pienempää tuin itse takaa, mutta seisoa ei voinut, niin jyrkkä rinne oli.Myö yhdessä - Ukki, Jupero, Napero ja Rico

Tällä yhdellä retkellä siis täyttyi kolmen retken kriteerit. Kolme yhdellä retkellä.. Minulla on muutama pieni retkikohde taas kiikarissa, jonne aion lähteä lasten kanssa tai kaverin kanssa. Minne sinä aiot tehdä retken seuraavaksi tai mistä haaveilet? 

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja