Tampere Countryside Marathon osa 3MAALISSA!

Kuva: Roosa Näppilä - juoksemaalla.fi
Loppujen lopuksi tulin Myllyn lenkiltä kuudentena juoksijana maaliin ja olin naisten sarjassa toinen. JEE! Reitin haastavuus alkoi selvitä vasta maaliin tulon jälkeen kun hengähdin hetken ja lähdin hakmaan autolta peseytymisvälineitä. Matkalla autolle näin Healhy style of living - Susannan ja samalla vaihdoille kisakuulumisia. Mäet olivat yllättäneet raskaudellaan meidän molemmat. Jutellessa tien varressa niitä näitä juoksuun liittyvää, näin yllätyksekseni joidenkin kävelevän mäkiä ylös ja kuulin myös näitä huomioita lisää. Silloin oma suoritukseni alkoi saada arvostusta itseltänikin. Menihän mulla hyvin. Onnistuin juoksemaan kaikki mäet ja taistelemaan väsymystä vastaan. =) Jokainen meistä juoksijoista lähtee kilpailuihin erilaisella taustalla ja motivaatiolla. Jokainen matkaan lähtenyt saa pitää itseään voittajana! On hienoa, että ihmiset liikkuvat ja pitävät itsensä hyvässä kunnossa.

Minä ja Susanna - urakka takana - mitalit kaulassa - voittajaolo
Jäimme Susannan kanssa vielä kirittämään mäen päälle loppusuoralle kurvaavia juoksijoita. Oli todella mukavaa kun tässä kilpailussa vallitsi sellainen rento ja kannustava fiilis. Kaikkeen suhtauduttiin rennosti, eikä valittamisen aiheita kuulunut. Pieniä toiveita, ehkä vain. 


Tämä tapahtuma oli todella mahtava ja ainutlaatuinen. Olen osallistinut jo aika moneen juoksutapahtumaan ja tässä tapahtumassa oli todellakin panostettu visuaaliseen puoleen ja maalaisen hevostilan pihapiiri oli mitä mainioin paikka järjestää juoksutapahtumaa. Tämä jo parkkipaikalta näkyvä heinäpaalein reunustettu alku- ja loppusuora sulatti sydämeni. En ole koskaan juossut näin mahtavalla juoksusuoralla vaikka niitä on muuten tullutkin urakalla juostua. Tätä en kyllä unohda!

Lähtö- ja maaliintuloporttina toimi kahden trukkia. Kisakansliana toimi hirsinen puurakennus, ulkona oli telttoja joissa oli erilaisia tuote-esittelijöitä esittelemässä juoksijoille suunnattuja apuvälineitä. Itse sain suuren avun paikallisen apteekin tarjoamasta magnesium-juomasta. Keskellä pihaa oli penkkejä istumista varten, vaikka ne olivat tietenkin iltamia varten valmiina.

 
WC-ja suihkutiloina toimivat Biomaja-kärryt. Toisesta kärrystä löytyi WC.kopit miehille ja naisille ja toisesta löytyi miesten vessa ja kaksi suihkua saman oven takaa. Suihkukopit sai kiinni omalla ovellaan, mutta hauskoja hetkiä koettiin kun miehet ja naiset vuorollaan vaihtoivat vaateet kopin edessä ja luikkivat sitten suihkuun. Itse en tästä voi kritiikkiä antaa, pääsimme Takomorunners-Sarin kanssa todella nopeasti suihkuun ja eivät seuravatkaan kauaa joutuneet odottamaan.  Onnistuin tulemaan maaliin niin onnekkaasti että kaikki sujui hienosti. Ehkä järjestäjät olivat onnistuneet porratamaan kisamatkojen lähdöt niin hyvin, että hirveää jonoa en nähnyt paitsi ennen lähtöä, mutta selainen on joka paikassa ennen lähtöä.Peseytymisen jälkeen lähdimme Sarin kanssa odottelemaan hänen kyytiään, eli koko maratonin juossutta Kimmoa. Juuri ennen Kimmon maaliintuloa alkoi sataa vettä todella rankasti. Oli mahtavaa, että maaliintulon  luona oli teltta, josta löytyi heinäpaaleja istuimiksi. Saimme odotella maaliintulijoita kastumatta. Kimmon tultua maaliin menimme Sarin kanssa syömään. Kuuma keitto maistui mahtavalta kylmän sateen ropistessa teltan kattoon. Tilaa ruokailemiseen olisi ollut myös kisakansiana toimineen talon sisällä, mutta päätimme syödä ulkona. Samalla päivitimme kaikkien kisakokemukset ja mietimme tulevia kisoja ja kommelluksia. Itse kilpailujen ohella jälkipuinnit ovat parasta antia kilpailuissa.


Ruokailujen jälkeen oli aika lähteä kotimatkalle. Väsyneenä, mutta innostuneena ja onnellisena. Kiitos Tampere Countryside Marathonin järjestäjille ja kaikille osallistujille. Päivä oli niin tunnepitoinen ja ikimuistoinen, etten varmasti unohda sitä koskaan. Tulen mielelläni juoksemaan myös seuraavana vuonna ja olen jo mainostanut tapahtumaa kaikille juoksututuilleni. Toivottavasti mahdollisimman moni tuttu tulee ensi vuonna juoksemaan, sillä tästä reitistä saa NIIN MAHTAVAT JÄLKIPUINNIT. Tänä vuonna en käynyt savusaunassa, enkä jäänyt iltamiin, mutta täytyy jättää seuraavaksi vuodeksi jotain uutta, mitä odottaa. Mikäli järjestäjät eivät kehittele tapahtumaan jotain uutta ulottuvuutta.
Kotimatkalla Tampereen moottoriteiden liittymien kohdalla sattui kohdalleni todella kova rankkasadekuuro, ukkosineen ja salamoineen. Autot ajoivat tien sivuun ja odottelivat noin 20 minuttia kuuron siirtymistä ohitse. Pikku hiljaa sade väheni ja lähdin taas ajamaan. Kuuron aikana yksin autossa mietin, että kumpi olisi ollut loppujen lopuksi ollut mukavampi juoksukeli, hautova helle vai rankkasateinen ukkoskuuro... Hmm..

TAPAHTUMASTA ESILLE NOSTAMISEN ARVOISIA ASIOITA:

- KAUNIS MAALAISIDYLLI
 tapahtuman visuaaliseen näyttävyyten ja yksityskohtiin panostettu

- TODELLA MÄKINEN REITTI
- saa haastaa itsensä parantamaan aikaa seuraavana vuonna

- LAPSET OTETTU HUOMIOON
- tapahtumassa on lapsiparkki ja talutusratsastusta ja pihapelejä 

- SOMEAKTIIVISUUS 
- tapahtuman mainostus ja jälkihehkutuksia luettavana ympäri ämpäri somemaailmaa

-BLOGIAKTIIVISUUS 
- paikalla paljon bloggaajia, joten oli tavallaan myös mahdollisuus bloggajien tapaamiseen. Seuraavana vuonna voisi itse antaa enemmän aikaa ihmisten kohtaamiselle ja jäädä vaikka iltamiin mukavassa seurassa

- PARKKIPAIKKA 
parkkipaikka löytyi hienosti tien toiselta puolelta.. Se oli hienosti merkitty ja siellä oli erilliset ohjaajat. 

- MUKAVA, RENTO JA AVOIN MEININKI 
-tapahtumaa oliva järjestämässä kyläläiset yhdessä ja iloinen henki tarttui varmasti jokaiseen osallistujaan

-RUOKATARJOILU
- oli aivan mahtavaa kilpailun väsyttämänä istahtaa rauhassa maistelemaan aah niin ihanan lämminta keittoa. 

- KISATUOTTEET
- kilpailun tekninen t-paita on ollut jo nyt aivan mahtava urheiluvaate sekä samantyylinen urheilutarvikepussukka. Väri ja vähäeleinen olemus houkuttelee pitämään paitaa useammin kuin olisi aikomus. Takana lukeva: "juoksemaalla.fi" on sopivan simppeli kannettavaksi. Eikä vaada selittelyjä - juokse tai klikkaa ja kato ite! =)


- KOKONAISFIILIS
plussaa!! Tulen varmasti uudestaan parantamaan aikaani!!


MITÄ VIELÄ PUUTTUU ?
-kerro sinä!!                                       TCM 2016 - KIITOS KUN SAIN OLLA MUKANA!

Osa 3. päättää muistelot. Kiitos kun kävit lukemassa. =) Aiotko sinä tulla tapahtumaan mukaan ensi vuonna? Olitko mukana jo tänä vuonna? ..jos olit niin jätä ihmeessä kommenttikenttään linkki kisaraportistasi. Jos sinulla ei ole blogia, niin kerro ihmeessä, omat kokemuksesi tapahtumasta, reitistä jne. Olisi kiva lukea, miten muut ovat asiat kokeneet. =)

6 kommenttia

Jonna / Lenkkareiden viemää kirjoitti...

Onpas ollut kivaa lukea juoksijoiden kokemuksia tästä uudesta tapahtumasta. Positiivisia tunnelmia näyttää ilmassa olevan, ja kyllähän tuo tosi kiintoisalta tapahtumalta vaikuttaa. Ehkä ensi vuonna... Ja hei, sinun juoksusi meni hienosti! Onnea!

Satu kirjoitti...

Hei tästähän välittyikin jo aivan tyystin erilainen fiilis kokonaisuudesta! Ihana Marika! Ja hienoa, että suorituksen jälkeen aloit myös ymmärtämään että hyvin juostu nainen!:) Ja mun rapsahan tapahtumasta löytyy blogistani myös. :)

Annan itse myös peukutukset visuaalisuudelle, tapahtuman nettisivutkin on erityisen hienot!

Janna / Jannan askeleet kirjoitti...

Loppu hyvin, kaikki hyvin! Mahtavaa, että tapahtumasta jäi sinulle näin positiivinen fiilis alun epävarmuuksien jälkeen.

Unknown kirjoitti...

Moikka, Jonna!

Todella kivoja postauksia on ollut luettavana siellä täällä ja hyvää pöhinää täällä somessa.. Suosittelen ehdottomasti tapahtumaa ensi vuonna. Itse aion kyllä huipentaa tapahtumaan mäkitreenijaksoni. Eli nyt kun tiedän mitä on luvassa niin treenaan sillä asenteella, että reitti juostaan kovempaa kuin tänä vuonna. =) Kiitos onnitteluista! Ja supermahtavaa kun pistäydyit kommentoimaan! Tervetuloa uudestaan! =)

Unknown kirjoitti...

Moikka, Satu-ihanainen! =)

Kokonaisuus on ollut aina ihan plussan puolella ja järjestäjien toimesta TODELLAKIN! Mutta omat jutut olikin sitten hieman miinuksella vaikean lähdön, huonosti nukutun yön ja jalkavaivojen takia. Juoksu ei ollut vaan yhtään helppoa minulle.. jalat, pakarat jalonkat ovat vieläkin kipeät.. Olen näköjään kyntänyt kunnolla menemään.. =) =) =)

Kyllä reitti oli rankka, mutta kuinka rankka se oli.. selviää ensi vuonna kun pääsee uudestaan paremmassa kunnossa kokeilemaan. Minä todellakin haluan näyttää pystyväni parempaan.. =)

Visuaalisuus on aivan mahtavaa.. Useat eivät kiinnitä sellaisiin asioihin huomiota, mutta minun mielestäni se luo osaltaan tunnelmaa. Ja se oli mahtava! Tykkäsin!

Kiitos Satu kommenteista ja tervetuloa uudestaan! =)

Unknown kirjoitti...

Moikka, Janna!

Tapahtuma ooli mahtava alusta alkaen. Omasta itsestäni minä tulen olemaan epävarma vielä pitkään. Numeraalisena ihmisenä tuijotan vaan kilometrinopeuksia ja muodostan niiden perusteella tunteen onnistumisesta. Aivan sama millaisia vuoria tai soita olisi reitin varrella ollut. Nyt alkaa jo helpottamaan, kun pääsee juoksemaan samoja kisoja uudelleen, niin oikeasti aikoja voi vertailla.. Mutta kyllähän silloinkin suoritukseen vaikuttaa moni asia.. mä vaan haluaisin juosta kovempaa.. =) =) =) Täytyisi ollaa joskus mallia tuosta Juoksuaskeleet-Sadusta ja lähteä juoksemaan pysytellen mukavuusalueella..ja ottamaan muuttujat huomioon.. =) =)

Kiva kun kävit kommentoimassa Janna! Tervetuloa uudestaan! =)