HARJOITUSVIIKKO 26/2016

Maanantaina minun täytyi antaa jaloille aikaa levätä ja rentoutua hieronnan jälkeen. Pohkeet olivat menneet ihan jumiin edellisenä lauantaina ne vaativat pikaisesti hierontaa. Onneksi pääsin taas todella nopealla varoitusajalla hierojan käsittelyyn. Maanantaihin  tulehduskipulääkkeitä, jäätä ja venyttelyä ja rentoilua.

Tiistaina minua kutsuikin pitkästä aikaa yleisurheilukenttä. Alkuverryttelyksi kiersimme stadionin ympäri sen takakautta, jolloin matkalla oli myös hiekka- ja nurmiosuuksia. Kentän pinta ei sovi vielä minulle harjoittelupaikaksi, sillä jalkani tarvitsevat pehmeämpää ja vaihtelevaa alustaa. Hyvä alusta  koordinaatioiden ( 10x3x30m ) tekemiselle löytyi nurmikentältä. Myös aukaisevat vedot teimme nurmella. Tekniikkani oli (ja edelleen) aivan hukassa kaikessa juoksussa. Kaverini sanoi, että olen ilmiselvästi unohtanut pikajuoksuaskeleen. Itse yritin juosta satasia rennon keveästi kestävyysjuoksutyylisesti. "-Ai, näitä juostessa saa nostaa polvea vai.. nostetaan sitten !" Kahdeksas veto olikin sitten kauhean jäykkää yrittämistä, mutta kaksi viimeistä sujui kaikista parhaiten. Samalla kun tuskailee oman tekniikkansa ja osaamattomuutensa kanssa, voi ihailla niitä urheilijoita, joiden askel pyörii kauniin kevyesti ja lantio pysyy ylhäällä. =) Sää oli mitä mahtavin treenamiseen, aurinko paistoi ja tuuli henkäili kevyesti.

Tiistai-illan tunnelmista voit lukea myös täältä.


Keskiviikon  pyöräilyretkestä tulikin niin paljon tarinaa, että sen voit lukea täältä.Torstaina lähdimme hakemaan voimaa jalkoihin mäkiseltä pururadalta. Olemme kuntouttaneet jalkaa paljon noissa maisemissa, välillä sauvakävellen, hölkäten tai juosten vetoja ylä- ja alamäkiin. Nyt oli vuorossa suhteellisen kuntouttavaa treenausta. Ensin viisi kilometriä verryttelyjuoksua lähellä kulkevilla pelto- ja metsäteillä. Tämän jälkeen laskettelimme 5 x 100 metrin vetoja alamäkeen. Tämän jälkeen lähdimme juoksemaan todella (minulle ainakin) rankkaa 2,5km:n pituista mäkistä maastolenkkiä. Tällä kertaa jätimme juoksun vain yhteen kertaan ja kiersimme lenkin vielä toiseen kertaan sauvojen kanssa kävellen. Ja arvatkaa mikä tervehti meitä keskellä pururataa?!! -Kyykäärme !

Treenin jälkeen lähdimme katsomaan läheistä uimapaikkaa tulevien hellepäivien varalle. Ihastuimme maisemiin niin paljon, että kiipesille ylös uimarannan takana nouseville kallioille ja ihailimme maisemia. Tämän maisemapaikan löytö sai minut kaverini kanssa innostumaan niin kovasti luonnosta ja kauniista maisemista, että aloimme suunnittelemaan vaellusretkeä elokuulle. Tulin vielä torstai-iltana esittelemään tätä kaunista paikkaa lapsilleni, jotka halusivat kovasti nähdä myös niitä käärmeitä. Valitettavasti käärmeitä ei nyt näkynyt, mutta kauniita maisemia riitti.
Perjantaina juoksimme kaverini kanssa pitkin Kirjurinluodon polkuja- ja hiekkateitä. Hän yritti näyttää minulle pala palalta, millaisella reitillä parin viikon päästä juostava Jazz-hölkkä kisataan. Täytyy tunnustaa, että tuo reitin muodostaminen palasista ei ole minun juttuni. Täytyy kerrata reitti vielä kartasta. Olen kuitenkin aina haaveillut löytäväni lenkkireitin, joka kulkisi vesistön läheisyydessä. Olin aivan positiivisesti järkyttynyt kun tajusin, että Kirjurinluodosta lähtee polku, joka kulkee joen rannan suuntaisesti useita kilometrejä. Tätä polkua voi sitten palata takaisin tai etsiä toisen paluureitin. Siis haaveilemani rantalenkki löytyi lähempää kuin arvasinkaan. =)

Lauantaina palauttelin jalkoja levolla ja kävelylenkillä.

Sunnuntaina juoksin kevyesti 13 km. Tämä oli todella hidas vauhti, mutta uskon ettei siitä ollut haittaa vaan enemmänin hyötyä. Tälläinen viikko tällä kertaa. =)


maanantai             (pakko-)lepoa hieronnan jälkeen

tiistai                     yleisurheilukentällä alkuverkka 4km + koordinaatioita + loikkia +
                              10x100m/juoksu-käv-pal´+ 3km loppuverkka. Juoksua yhteensä 8 km.

keskiviikko           Pyöräilyä 40km

torstai                    mäkiharjoitus - alkuverryttely 5km, 5x100m alamäkiveto, 2,5 km mäkien juoksua
                              ja 3 km sauvakävelyä. Yhteensä 8.5 km

perjantai                12 km rentoa polku- ja hiekkatiejuoksua 6min/km-vauhtia

lauantai                 lepoa / lasten ja koiran kanssa kävelyä

sunnuntai              13 km kevyttä juoksua 7min/km-vauhtia


Juoksua kertyi yhteensä  41,5 km ja pyöräilyä 40km .Juoksua vuonna 2016 yhteensä 649 km.

Supermahtavia treenejä teille kaikille. Tällä viikolla treenaan lasten kanssa Savon mäkisissä maisemissa. 
Arjen ihmeitä ja ihania treenihetkiä kaikille!Ei kommentteja