..Jos istuisit kanssani kahvilla kertoisin..


Eilen vietettiin ystävänpäivää ja minua harmiti, etten ehtinyt tänne sitä toivottamaan. Nyt otan vahingon takaisin toteamalla että jokainen päivä on ystävänpäivä. On hienoa, että olen saanut kirjoittaa blogia minulle rakkaasta asiasta kuten liikunta ja juokseminen ja löytänyt samoista asioita tykkääviä lukijoita ja muista bloggaajia. Ihastuin aikoinaan Candy on the Runin vastaavaan postaukseen ja ajattelin, että olisi kiva kokeilla itsekin löytyykö mulle virtuaalikahviseuraa tai livekahvittelut somejuoksijoiden kesken. Ehkä vielä nähdään oikeasti kahvilla..joohan? =) Kahvista puhuminen tuli mieleen, kun samaistuin Pikkulitenin postauksen Palautusjuomista ykkönen ensimmäiseen lauseeseen: "Rakastan juoksua ja kahvia." Niin minäkin. <3 Ja tähän sarjaan ihanista "höpötyspostauksista", jotka jäivät mieleeni oli Satun Random-juttuja =) Katsotaan löytyykö minulle kahviseuraa.. 


Lähtisitkö kanssani kahville?



I love coffee, BLACK coffee.


Jos istuisit kanssani kahvilla tänään kertoisin, että.... rakastan kahvia, mitä tummempaa sen parempaa. Pidän ulkomailla nautituista tummista kahveista ja että lempparikahvini on italialaistyyppinen suodatinkahvi. Pidän myös paljon ulkomailla juoduista pikakahveista, mutta Suomessa en saa pikakahveilla aikaan samaa nautintoa kuin ulkomailla. Pausa-kahvi maistuu minulle pikakahvin makuiselta suodatinkahvilta.. =) Mutta on ihan parasta! Tutuille ei maistu mun kahvit, koska ne ovat niin tummia. Äitini mukaan minun ja isäni kahvikupeissa seisoo lusikka. Pikkulitenin tapaan, kaipaan jatkuvasti kahvia, eikä minulla ole mitään vaikeutta juoda sitä myös illalla ennen nukkumaan menoa. Joskus jopa tuntuu, että nukun paremmin kun olen juonut iltakahvini. 

- Ja kysyisin tietysti, että millaisesta kahvista sinä tykkäät.


Jos  istuisit kanssani kahvilla tänään kertoisin, että kävin eilen elokuvissa katsomassa Fifty Shades of Darkerin. Ja itse asiassa tämä oli jo toinen kerta, kun nään leffan. Ensi-illassa sali ei ollut täynnä, niinpä luulin että ystävänpäivänäkään paikkaa ei tarvitse ennalta varata. Olin väärässä. Jouduimme ainoisiin virekkäisiin paikkoihin.. eturiviin. Olen visuaalinen ihminen ja pohdin paljon sitä miltä asiat näyttävät ja miten ne näytetään tai oikeastaan, miltä ne saadaan näyttämään. =) Rakastan kirjoja ja lukemista ja niinpä en ole vielä tavannut elokuvaa, joka olisi kertonut minulle tarinan paremmin kuin kirja. Kirjat kertovat niin yksityiskohtaisesti asioista ja niihin vaikuttavista tekijöistä. Kuvasta kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta sitä pitää osata tulkita ja lukea. Elokuvissa tykkään katsella pieniä yksityiskohtia, joihin kiinnitän huomiota luettuani kirjan. Kävin sunnuntaina katsomassa myös Onneli ja Anneli ja salaperäinen muukalainen - elokuvan, jonka kirjan Onneli ja Anneli ja orpolapset olen myös lukenut ja äänikirjana kuunnellut. Onneli ja Anneli - elokuvat lumoavat visuaalisuudellaan. Ehkä juuri Onnelissa ja Annelissa elokuva saa sen kaiken mielikuvituksen näkyväksi jota lukemalla en hoksaisi..

- Ja kysyisin tietysti, että minkä elokuvan sinä kävit viimeksi katsomassa leffateatterissa. =)



Mun lempikirja, maistuu parhaalta kahvin kanssa..


Jos istuisit kanssani kahvilla tänään, kertoisin että.. ..pidän lukemisesta ja etsin koko ajan hyviä kirjoja, joita voisin lukea. Kuuntelen innolla toisten lukukokemuksia ja otan innolla lukuvinkkejä vastaan. Haaveilen joskus pääseväni, löytäväni tai perustavani lukupiirin, joka koontuisi aina silloin tällöin vinkkaamaan toisilleen lukemiaan kirjoja vaikka hyvän ruuan ympärillä. Kirjat ovat minulle viihdettä ja keino tuntea sellaisia tunteita, joita perusarjessa ei jatkuvasti kohtaisi. Haaveilu on ihanaa ja kirjojen avulla se on tehty helpommaksi. Kirjat avaava minulle asioita, maailmoja ja ihmisiä, joiden en tiennyt edes olevan olemassa. Kesällä joku varmaan somessa vinkkasi minulle Jojo Moyesin Kerro minulle jotain hyvää -kirjasta, josta tuli nopeasti yksi lempikirjoistani. 

- Ja kysyisin tietysti, että minkä kirjan sinä luit viimeksi ja mitä kirjaa suosittelisit minulle luettavaksi.



  

Jos istuisit kanssani kahvilla tänään, kertoisin että.. ..minulla on aivan kauhea matkakuume. Varmaan pimeä talvi on tehnyt tehtävänsä, sillä kaipaan lämpöä ja aurinkoa. Haluaisin päästä meren rannalle kuuntelemaan meren kohinaa, kävelemään pehmeässä rantahiekassa ja katselemaan viipyileviä auringonlaskuja. Pidän myös pimeiden ja lämpien iltojen tunnelmasta kahviloissa ja ravintoloissa. Puheensorina ja iloisten ihmisten äänet ovat mielenkiintoisia, voisin katsella ihmisiä ja nauttia vain tunelmasta. Olen alkanut myös haaveilemaan sporttilomasta jossain lämpimässä. Se mitä se olisi ja missä, en vielä tiedä, mutta saahan sitä haaveilla.. =) Minulla on edelleen juoksukisa- tai tapahtuma ulkomaillakin toteuttamatta..

- Ja kysyisin tietysti, että mistä sinä haaveilet ja milloin olit viimeksi ulkomailla.



Hullaannuin täysin näihin kukkakuosisiin legginseihin. Nää on vaan niin kesäiset - tekee mieli tanssia latinorytmejä..
 


Mun lempipaita, jonka bongasin istagramista.

Jos istuisit kanssani kahvilla tänään, kertoisin että.. ..olen löytänyt itselleni lempivaatteita toisten julkaisemista Instagram-kuvista. Värikkäät trikoolegginssit bongasin, jonkun (en muista kenen) kuvista ja ihastuin heti. Uuden lempipaitani näin ensin Marakatrin Instagram-tilillä ja kyselin paidan ostopaikan perään. Myöhemmin bongasin paidan jonkun amerikkalaisen juoksubloggajan päältä. Tässä oli vaan sitä jotain.. En ole katunut. Hehkuttaisin siis vaatehankintojani ja miettisin uusien juoksuvaatteiden hankkimista. Kun kevät tulee ja auringonvalo lisääntyy, tekee mieli pukeutua värikkäämmin.


- Ja kysyisin tietysti, että mikä on sinun lempivaatteesi ja millaisista juoksuvaatteista sinä pidät. =) 




Jos istuisit kanssani kahvilla tänään, kertoisin että....minusta on ollut ihanaa, kun auringonvalo on lisääntynyt ja olen ehtinyt lenkille muutaman kerran ihan auringonpaisteessa. Olen saanut nauttia pitenevistä päivistä, joissa on lupaus kesästä. Olen juossut nyt lenkkini lähes kokonaan koirani Ricon kanssa ja hän jarruttaa vauhtia, niin ettei se pääse nousemaan ainakaan pitkäksi aikaa alle 5.45min/km. Olen oppinut arvostamaan luotettavaa lenkkikaveriani ja nauttimaan hänen seurastaan entistäkin enemmän. Toivon todella, että saan nyt treenailla rauhassa ja pysyn kunnossa niin että pääsisin nauttimaan kevään ja kesän upeista juoksutapahtumista. Juttelisin kanssasi kesäsuunnitelmista ja kyselisin vinkkejä hyviin kilpailuihin ja juoksutapahtumiin.

-Ja kysyisin tietysti, mikä on tärkein juoksukisasi tänä vuonna. 


Minkä kortin sinä olisit halunnut saada? =)

Jos istuisit kanssani kahvilla tänään, kertoisin että.. askartelin taas lasten kanssa ystävänpäiväkortteja ja jos aikaa vaan olisi, niin tekisin ja värkkäisin niitä vaikka kuinka paljon. 

- Ja kysyisin tietysti, että minkä sydämellisen kortin sinä olisit halunnut saada. = )


Kiitos siis sinulle kahvihetkestämme. Toivottavasti kahvi maistui. Jos olet teenjuoja, toivon että pyydät minut teelle kanssasi, sillä haluaisin tutustua teen sisimpään olemukseen ja oppia nauttimaan myös siitä. Monissa kirjoissa teetä ylistetään ja kirjoitetaankin kupillisen teetä, pelastavan päivän kuin päivän. Voisin siis kokeille. 


Supermahtavaa loppuviikkoa kaikille! 

Ja myöhästyneet ystävänpäivätoivotukset : 
            "Ystävät ovat kuin tähtiä, vaikka niitä ei aina näe, tietää niiden olevan olemassa."

12 kommenttia

Hanna / Sporttaillaan kirjoitti...

Huippu postaus, Marika! :) Olipa kiva istua kanssasi kahvilla. Mäkin tykkään tummapaahtoisista kahveista ja juon niitä mustana.. hih! Tykkään kyllä myös teestä, ja pyrinkin juomaan sitä iltaisin ennemmin kuin kahvia! Mä oon huono lukemaan, mutta leffoja tykkään katsella. Olen käynyt katsomassa uudet Oscar-suosikit, La la landin ja Moonlightin. Molemmat oli hyviä! Leffat on mun juttu! Mulla on hirveä matkakuume, sillä huhtikuussa lähden Uuteen-Seelantiin!! Mun unelma toteutuu!! Ja juoksen siellä 32 kilsan vuorijuoksun suositulla vaellusreitillä, ja se on ehdottomasti mun kevään "isoin" juoksutapahtuma. <3 Mennään toistekin kahville, oli kiva rupatella! ;) On ollut ilo tutustua täällä blogimaailmassa :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos Hanna! Kommenntisi lämmitti sydäntäni.. <3

Jes, taas yksi tummanpaahdon ystävä. Leffat on kivoja ja kertovat myös mielenkiintoisiä tarinoita. Mun pitäisi kanssa mennä katsomaan tuo La la land ainakin. Kiitos vinkistä, täytyy tsekata tuo Moonlightikin ja Tom of Finland on tietysti pakko katsoa.

Voi miten mahtavaa kuulla, että olet lähdössä reissuun. Odotan innolla postauksiasi matkalta. Ihanaa, kun saat toteuttaa unelmasi. Minun mielestäni elämä on unelmien toteuttamista varten! =) Tuo vuorijuoksukin taitaa olla aikamoinen unelma. Vaatii kyllä mieletöntä kuntoa juosta vuoristossa. Minulle riitti jo ne Countryside Marathonin Myllyn lenkin mäet.. =) =) =)

Todellakin täältä löytyy kahviseuraa uudestaankin. =) On ollut kiva tutustua täällä mutta odoan innolla että nähtäis taas livenäkin ja voitas vaikka kahvitella? ;)

Karoliina kirjoitti...

Jee, virtuaalikahvittelu on aina hauskaa! :) Täällä myös tykätään tummasta kahvista maidolla! Tulisi varmasti pitkä kahvittelu, kun höpötettäisiin kaikkia juttuja! Voin kertoa, että vaikka juuri tulin ulkomailta niin ei se matkakuumetta kauheasti helpottanut! :D Tämä viikko on ollut aika haastava aikaeroväsymyksen myötä, mutta ehkä se tästä taas! Mukavaa loppuviikkoa! :)

Satu kirjoitti...

Voi miten ihna postaus Marika! Mä myös tykkään lueskella tällaisia arkisia juttuja. Mieluusti istuisin sun kanssa kahville, tummapaahdosta tykkään minäkin. Tosin kahvilassa yleensä otan Latten soijamaidolla. :) Ja ihania juttuja kirjoitit muutenkin, mäkin tykkään lukea kirjoja ja voisin suositella "Villi vaellus", mikäli et ole sitä vielä lukenut. Toinen vaikuttava kirja, joka on erityisellä tavalla jäänyt mieleen on "He eivät tiedä mitä tekevät." :) Viime leffani muuten taisi olla juuri tuo "Kerro minulle jotakin hyvää." Meillä oli yksi leffalippu käyttämättä, ja selailin tarjontaa. Siinä hetkessä ei mikään kolahtanut, aattelin että nooh menen katsomaan tuon. Ja ai että, oli kyllä hyvä leffa. Kyyneleiltä ei vältytty.

Viime matkustaminen oli viime elokuussa Lofootti - Kebnekaise, mutta reilu kuukauden päästä lähden espanjaan vähän aurinkoon. ODOTAN!:)

Ihanaa viikon jatkoa Marika! <3

anuk kirjoitti...

Kahvit maistuu aina! Tosin maidolla, paitsi tietysti espresso :) Ja tykkään myös tummapaahtoisista kahveista. Leffoista mulle menee hyvin monentyyppiset, viimeksi katsoin The Great Wallin. Leffassa pitäisi käydä kyllä useammin... Mulla on tainnut aina käydä niin, että kirjan pohjalta tehty leffa on ollut osin pettymys, jos olen lukenut kirjan etukäteen. Se on varmaan se oman mielikuvituksen voima.

Niin ne kirjat, niiden kanssa lähtee välillä mopo käsistä :D Viime aikoina on mennyt enemmän tieto- yms. kirjoja, esim. Martelan Tahdonvoiman käyttöohje, Sovijärven ja kumppaneiden Biohakkerin käsikirja, Jaakkolan ja Kortesuon Taikinasta teräkseksi. Romaaneista aloitin juuri Kamulan Ikimetsien sydänmailla, vaikuttaa hyvältä! (hyvä suositella kirjaa, jota ei ole vielä lukenut...). Dickerin Baltimoren sukuhaaran tragedia oli hyvä. Muuten mulla lyö nyt jotenkin tyhjää, en muista mitä muuta olen lukenut tässä välissä, mutta Itärannan Teemestarin kirjasta tykkäsin vuosi sitten.

Haaveilen perheestä ja kodista maaseudun rauhassa. Pienempiä haaveita on tuo "Taikinasta teräkseksi" :) sekä erinäiset luontokokemukset. Enemmän öitä metsässä ja nuotioruokaa, enemmän aikaa ystävien kanssa. Haluaisin päästä uudestaan Sulkavan soutuihin, juosta pitkään ja hartaasti, oppia uimaan kunnolla.

Aiemmin tuli matkusteltua paljon, siis useita kertoja vuodessa ulkomaille, mutta kai se tämä ikä rauhoittaa(?). Edellisestä ulkomaanmatkasta on jo kolme vuotta aikaa. Oltiin reilu kuukausi Chilessä, oli huippua :)

Lempivaatteita on yllättäen liikuntavaatteet, college-lökärit ja ihanan lämpimät merinojutut :) Juostessa tykkään trikoista, jos niillä vain tarkenen. Olen alkanut viime vuosina palella enemmän. Kovilla pakkasilla laitan semmoiset slimmit pöksyt, joissa on tuulenpitävä etuosa. Ai hei ja Stadiumista tein vasta löydön: pöksyissä on tuulenpitävää kangasta myös pepun kohdalla! Värien puolesta vaatteet on aika neutraaleja tai ei ainakaan mitään kovin räikeitä. Sen verran turhamainen olen, että juoksuvaatteetkin saa olla hyvännäköiset.

Tärkein juoksukisa... olisko se sitten se NUTS Karhunkierros toukokuun lopussa. Juoksentelen pääasiassa metsissä. Mun pidin matka maastossa on 51 kilsaa muutama vuosi sitten. Tällä hetkellä mun pisimmät lenkit ihan ohjelman mukaan on vain 40 minuuttia. Alkuun tuntui vähän pöljältä lähteä lyhyille lenkeille (20 minuuttia oli lyhyin ja vielä PK:ta), mutta toisaalta tietysti helpottaa lähtemistä eikä tule ehkä juostua liikaa liian kovaa ja liian pian.

Kettukortti on noista mun suosikki, hienoja kaikki :) Tulipas lörpöteltyä, mutta sä oot kato vaan niin hyvää kahviseuraa ;) Mukavaa loppuviikkoa!

Janna / Jannan askeleet kirjoitti...

Moi Marika! Olisipa mahtavaa päästä kanssasi kahville. Tosin itse valitsisin mieluummin sen teen. :) Lasten kanssa on suunnitelmissa lähteä talvilomalla katsomaan Onnelia ja Annelia. Kirja ollaan jo luettu. Minä haaveilen lomasta Italiassa. Gardajärvellä olen kerran ollut ja sinne voisin lähteä uudelleen. Upeita kortteja olette askarrelleet. Minä valitsisin niistä ketun. :)

Luontoloinen kirjoitti...

Olipas kiva kaffittelupostaus. :) Jos mentäis kahville niin ottaisin mahdollisimman tumman kahvin maidolla taikka espresson. Kertoisin että kävin viimeksi katsomassa Lalalandin ja pidin siitä kovasti. Huomenna menen katsomaan tuon Fifty shadesin naisporukalla. ;)

Sain juuri viimeisteltyä kirjan Ole luonani aina (Kazuo Ishiguro) ja pidin siitä kovasti. Suosittelen lukemaan ja jaksamaan sen alun vähän kummallisen osuuden yli.

Toteaisin myös että sama matkakuume täällä vaivailee. Onneksi on Kreetan matka kesäkuulle varattuna ja just suunnitellaan työkavereiden kanssa Berliinin reissua ja loppukesäksi vielä Norjaan vaeltamaan. Että eiköhän nuo piisaa tälle vuodelle. Viimeksi olin marraskuussa perheen kanssa Teneriffalla viettämässä omia 30-vuotissynttäreitä ja iskän kuuskymppisiä.

Tykkäilen kovasti noita värikkäitä juoksuvaatteita! Tällä hetkellä lempparivaate on varmaan Craftin softshell windstopper -juoksuhousut. Niillä on tullut juostua koko talvi. Kesäksi pitäisi hankkia uudet juoksutrikoot ja olen vähän harkinnut zeropointin housuja.

Tämän kauden tärkein kisa on varmasti NUTS Karhunkierroksen 53 km. Siihen jo ahkerasti treenaillaan. Syksylle on harkinnassa Vaarojen maraton.

Ja suosikki olisi tietysti tuo turtleskortti! <3

Unknown kirjoitti...

Moikka Karoliina!

Virtuaalikahvitteluidea on siis sinulta napattu, kiva idea. Kiitos siis sinulle! =)Meillä varmaan riittäisi juteltavaa asiasta ja sen vierestä. =)
Sinulla olikin aivan ihania kuvia ja kivoja postauksia teidän reissusta ja se sai ainakin minun matkakuumeen vain nousemaan.

Nyt mietin, että helpottaisko vaikka viikonloppu Tukholmassa tai Tallinnassa tai pidennetty viikonloppu jossain Euroopan kaupungeista..

Ihanaa loppuviikkoa sinulle Candy! =) Toivon, että päästään joskus kaffelle ihan livenä. =)

Unknown kirjoitti...


Moikka Satu !

Kiva kun tykkäsit postauksesta. =)Nyt sitten vaan sopimaan myös livekahvit Kuopion kuppeeseen.. Meinasinkin ehdottaa sulle porrastreenejä tulevalle sunnuntaille puijon portaisiin.. olen silloin siellä päin maata. =) Kiitos tuhannesti kirjavinkeistä, nyt olisi taas aikaa lukea. "Villi vaellus" on ihan uusi tuttavuus ja tuon "He eivät tiedä mitä tekevät" olen jokojo ostanut kaappiin valmiiksi tai jättänyt pitkän pohdinnan jälkeen kauppaan odottamaan. Hankintalistalla se kuitenkin on. =)

Kerro minulle jotain hyvää on aivan huippu, sekä leffana että kirjana! Suosittelen lukemaan sen kirjana ja sille löytyy jatko-osa "Jos olisit tässä" ja sekin kannattaa lukea.

Pääset Espanjaan!! Ihanaa! Minä olen haaveillut pitkään matkasta Barcelonaan tai Madridiin..ehkä jonain päivänä..??!! Nyt sitten odottelen innolla matkapostauksiasi.

Ihanaa loppuviikkoa Satu! Laitapa koodia, jos pääset Puijonportaille sunnuntaina. =)

Unknown kirjoitti...

Jee, Anuk!! Tervetuloa kahville mun kaa..=)


Eli suunnataan tumman paahdon pariin tai kiskaistaan kokonainen kuppi tylyä espressoa. =)Kiitos leffa- ja kirjavinkeistä. Täytyy tutustua niihin kaikkiin, eivät olleet kauhean tuttujam vaikka muutama tutumpi nimi seassa vilahtikin.

Ihania haaveita sinulla - minä olen haaveillut perheestä niin kauan kuin muistan ja nyt minulla on sellainen - oma ja omituinen - ihan meidän näköinen! =) Minä haluaisin myös osallistua johonkin soututapahtumaan, opetella uimaan kunnolla ja pystyä juoksemaan taas vaikka maratonin. =)

Minä voisin matkustaa varmaan kerran kukaudessa, jos se olisi mahdollista. Olisi ihanaa viettää kesää ja talvea ulkomailla. Ja tehdä pienempiä viikonloppulomia Euroopan kaupunkikohteisiin.

Minä tykkään sporttisista vaatteista. Liikuntavaatteisiin kaipaan väriä ja tunnelmaa koska ne antavat energiaaliikkumiseen ja välittävät sitä myös ympärilleen. =)

NUTS-Karhunkierros kuulostaa haastavalta.. Onnea sen taivaltamiseen! =)

Kiva kun tulitlörpöttelemään. Minusta saahelposti lörpöttelykaverin. =)

Mahtavaa viikonloppu sinulle Anuk! =)

Unknown kirjoitti...

Moikka Janna!

Jäädään odottelemaan niitä livekahveja.. Ja hei, sä olitkin se teen ystävä, joten voisit tutustuttaa minut teen maailmaan?!! Millaista on "maailman paras tee" ? Mitä on se tee, joka tekee päivästä paremman? Miten teetä haudutetaan ja miten se nautitaan? Minä haluaisin niin oppia nauttimaan teestä

Onneli ja Anneli kannattaa todellakin katsoa. 4-vuotiaammekin pysyi tarinassa kärryillä ja ihasteli elokuvan visuaalista maailmaa.

Italia on myös yksi minun haavemaistani. Yksi lempielokuvistani on "Toscanan aurincon alla" ja haluaisin tietenkin päästä joskus Toscanaan. Olen käynyt Italissa vain Alassiossa.

Supermahtavaa viikonloppua sinulle Janna! Tsemppiä treeneihin!

Unknown kirjoitti...

Moikka, Sini!

Mekin siis suunnataisiin tummille kaffeille..jes! -Ai, sinäkin olet nähnyt jo La la landin.. Se leffa minunkin täytyy kyllä katsomassa. Toivottavasti tykkäät Fifty shades of darkerista. Kerrohan sitten nähtyäsi se, mitä mieltä olit. =)

Kiitos kirjavinkistä, täytyy laittaa lukutoivelistalle tuo ehdotuksesi, niin ei unohdu.

Onpas sulla mielenkiintoisia matkakohteita tälle vuodelle ihan useampikin. Norjan vaellus on erityisen mielenkiintoinen.

Aa.. Sinäkin tykkäät värikkäistä juoksuvaatteista. Kiva. Hmm..Zeropointin housut täytyy kaädä katsomassa millaiset ne ovat. Mulla on varmasti hankinnassa useampikin juoksuvaate. Niitä sitten yhdistelemällä saa monia erilaisia yhdistelmiä.

Olet jo toinen NUTS-kommentoija. Pitemmät juoksut siis kiinnostavat, hienoa. Kunnioitan. Itse en ehkä jaksaisi keskityä noin pitkään juoksumatkaan. Minä otan tavoitteekseni vain puolimaratonin. =)

Supermahtavaa viikonloppua sinulle Sini! Ja kiitos kahvitteluseurasta! =)