HARJOITUSVIIKKO 33/2016


Pitkästä aikaa voin kirjoittaa suhteellisen ehjästä harjoitteluviikosta, vaikka eihän tämä nyt ole kovinkaan kummoista juoksemista. Olen käyttänyt hirveästi aikaa pohtiessani itseäni, tukossa olevaa kehoa, harjoittelua, lepoa, ravintoa, veden juomista yms. Nyt sitten olisi vaan tarkoitus edetä pienin askelen kehoa kuunnellen. Päätin yrittää vähentää noiden juoksulenkkien pituutta ja kokeilla, voisinko juosta aluksi 3-4 kertaa viikossa tuollaisia 4-7km:n pituisia lenkkejä. Jokaisen lenkkipäivän jälkeen olisi lepopäivä, jolloin kävelisin ainakin juoksulenkin verran. Seuraava haaste olisi nukkua 8 tuntia yössä, lisätä veden juontia sekä opetella venyttelemään päivittäin, ehkä jopa aamuin ja illoin. 
Viime viikko oli siis onnistunut pitkästä aikaa. Maanantaina sain kaverini mukaan taas naisten melontaretkelle.Eepävakainen, sateinen ja tuulinen sää oli pelottanut lähes kaikki melojat jäämään kotiin. Minun ja kaverini lisäksi matkaan lähtivät vain yksi muu meloja ja ohjaaja. Saimme meloa lähes sateetta, vaikka joen pinta välillä aaltoilikin poikkeuksellisesti. Ohjaaja kysyi monta kertaa, haluammeko kääntyä kenties takaisin, mutta emmehän nyt tietenkään. Sellainen poikkeuksellisen haastava keli oli itseasiassa erittäin mielenkiintoinen kokemus. 

Tiistaina otin koiran mukaan lenkille hidastamaan vauhtia ja koiran kanssa vauhti olikin jotain 6,00-6.45min/km. Olemme varmasti huvittava näky, kun koira jokuttelee flexinarun verran perässäni. 

Keskiviikkonan käveltiin koiran ja lasten kanssa lähistöllä sijaitsevalle luontopolulle. Iltalenkille tuli matkaa 6 km ja aikaa vierähti pari tuntia. Torstaina lähdin juoksemaan jo toisen kerran tämän viikon aikana ja päätin taas ottaa koiran mukaan, koska hän lähtee niin mielellään vielä juoksemaan. Kuuden kilometrin lenkki kulkee vielä lähes kymmenvuotiaalta hyvin, vaikka enää hänestä ei pitemmille lenkeille taida olla. 

Perjantaina meni töissä sen verran pidempään, että päätin jättää kaiken kuormittavan tältä päivältä muille liikkujille. =) Lauantaina lähdin lenkkikaverini kanssa lenkille, tosin vasta lähempänä puoltapäivää, silla halusin nukkua niin pitkään kuin nukuttaa. Juoksimme rauhallisen 9 km:n lenkin 6.15min/km keskivauhdilla. Meillä tosin aina karkaa tuo viimeinen puolikilometriä kiihtyvää vauhtia. Viimeiset askeleet menivät jo alle 5.00min/km. =)


Sunnuntaina mietin, että olen saanut lihakseni jotenkin kiristymään kesän aikana. Päätin aloittaa säännöllinen venyttelemisen kerran päivässä. Ihanteellisinta olisi venytellä aamuin ja illoin. Laitoin tietokoneen lattialle ja etsin youtubesta tv2:n legendaariset jumppaohjaajat ja nautin suunnatomasti heidän puolituntisesta venyttelyopastuksestaan. Rentouttavan venyttelytuoion jälkeen tiesin todellakin tarvitsevani rentoutusta, venyttelyä ja lihashuoltoa. Mutta mikä tässä venyttelyssä sitten on aina tuntunut niin epämiellyttävältä, että sitä jotenkin välttelee? Hmm.. En todellakaan tiedä. hti

Ja muuten niin onnistuneen viikon melkein päätti 6km:n mittainen "kokeilen vähän kulkeeko"-lenkki. Ja taas lähdettiin matkaan ilman verryttelyjä. Ensimmäinen kilometri meni suhteellisesn rennosti 5.05min/km , mutta sen jälkeen yritin kiristää vauhtia turhaan. Minulta meni oikeasti kolme kilometria todellakin runttaavaan lämmittelyyn, ennen kuin juoksu alkoi kulkea rennosti. Siinä vaiheessa juostiinkin jo neljättä kilometriä ja pikku hiljaa alkaa kunto loppua. Sain kuin sainkin runtattua viimeisen kilometrin 4.45minkm-vauhtia. Keli oli vaan aivan kauhea, hiostava ja hautova, Tuntui kuin olisin taas räjähtänyt tukahduttavasta tunteesta. Jano oli todella kova, vaikka matka oli todella lyhyt. Illalla lähdin vielä lyömään pesäpalloa lähinnä perheen ja parin joukkuekaverin voimin. Kyllä minä sain itseni hengästymään ihan lyömällä parikymmentä lyöntiä peräkkäin. Onko kuntoni oikeasti niin huono? No toivon seuraavalla viikolle säännöllistä lenkkeilyä ja venyttelyä. Tästä on hyvä jatkaa. =)

VKO33

maanantai : melontaa 10 km / 1,5 h

tiistai : 6 km juoksua koiran kanssa

keskiviikko: 6km kävelyä lasten kanssa

torstai : 6 km  juoksua koiran kanssa

perjantai : lepo

lauantai : 9 km juoksua /6.15 min/km

sunnuntai . 30 min venyttelyä + 6km kova -  (5,05, 4,54, 4,52,  4,48, 4,55 ja 4,45) ja kävin illalla lyömässä pesäpalloa lasten ja joukkelaisten kanssa.

Juoksua tällä viikolla 27km ja tänä vuonna 759km.

 Supermahtavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia

Raita / Lenkillä pilkkujen kanssa kirjoitti...

:D Suoraan ovelta viiden minuutin vauhtiin. :D Mulla ei irtoa, pakko lämmitellä huolella.

Unknown kirjoitti...

Niin, miksihän mun paikat on nykyään rikki? Täytyisi vaan lämmitellä pari kilsaa ennen vauhdin lisäämistä. =) Olisi niin ihanaa kun paikat kestäis mitä vaan ja sais juosta vaan filiksellä ihan miten tahtoo.. Mutta ei.. =)