Juoksukaverikirja / kirjoitushaaste
Takomorunnersin juoksukaverikirja:
Kuka olet: 

-Minä olen Marika

Missä päin vaikutat:

- Länsirannikolla noin 450 kilmetrin päässä kotiseudultani Siilinjärveltä. Olen siis kotoisin Kuopijjon kuppeesta eli ehta kalakukko kuitenkin (vastuu siirtyy siis kuulijalle.. )

Lempiruokasi:

 - Lempiruokani ovat tacot, tortillat ja nachovuoka


Mitä harrastat: 
- Harrastan juoksemista sekä yksin, että koiran ja kavereiden kanssa, lasten kanssa monipuolista liikuntaa, käyn heidän kanssaan taekwondossa ja telinevoimistelussa. Kesällä pelaamme mieheni ja kavereitten kanssa kuntopesistä, kesällä harrastan jatkossa viiime kesänä löytämääni lajia melomista. Liikun monipuolisesti ja minusta saa kaverin erilaiseen liikuntaan. Harrastan myös lukemista, aina kun se mahdollista.

Mitkä on lempilajisi: 

- juoksu on lempijuttuni, mutta lajina tykkään pesäpallosta ja ringetestä=)

Minkä merkkinen juoksukenkä olisit:

- Olisin varmasti nykyiset juoksulenkäni, eli "Anima Sana In Corpore Sano."  Eli Asics, jonka nimessä piilottelee hyvä tavoite elämään: "Terve sielu terveessä ruumiissa."Kerro lempparikisasi jos sellaisia on:

- Pidän juoksutapahtumista ja kisoista ja niistä on paljon mukavia muistoja, mutta kaksi taitaa olla ylitse muiden. Ensimmäisenä on ensimmäinen puolimaratonini, jonka juoksin vuonna 2003 Kajaanissa. Työpaikkani osallistui kisojen sponsorointiin tai sponsoroi työntekijöitänsä maratonille, puolimaratonille ja kävelemään ja päätin työkavereitteni kanssa osallistua puolikkaalle. En ollut koskaan juossut yli 12km: n lenkkiä.. Ja tiesin, että mä en saa itsestäni taas opiskelujen tohinoissa unohtunutta lenkkeilijää esille, jos en nyt ota tavoitetta ja ala juoksemaan säännöllisesti. Aloitin muutamaa kuukautta ennen harjoittelun ja juoksin noin 3 kertaa viikossa saman lenkin, joka oli noin 7-8 km:n pituinen. 

Juoksin myös pari pitempää lenkkiä 10km, 12km ja 14km ja kaksi viikkoa ennen puolimaratonia lähdimme isäni kanssa juoksemaan 18 km:n lenkin ja meidän tarkoitus oli katsoa, jaksanko juosta sitä matkaa. Ihan hyvin se meni ja jaksoin, vaikka vähän ehkä koville ottikin.. Kotona katsoimme aikaa ja iskä sanoi, että jos tuota vauhtia juostaan kisassa niin joku 1.45 mennään. Oltiin juostu lenkki puoleentoistatuntiin eli 5min/km-vauhtia. En tiennyt silloin mitään mistään vauhdeista, minä vaan juoksin niin että tuntui hyvältä. =) Kisoihin lähti meiltä myös isäni ja äitini.. Isä oli juossut varmasti joskus aikaisemminkin puolikkaan, jos ei kisoissa niin lenkeillään, mutta minulle ja äidille se oli ensimmäinen puolikas. Muistan kuinka pohdittiin kaikkea, syömisiä, juomisia, nukkumisia.. taidettiin teipata oikein nännitkin ettei tule hiertymiä matkan aikana.. Kokeneempana nyt jo hieman hymyilyttää, mutta silloin päässä liikkui monenlaisia kysymyksiä.. Olimme sopineet, että juoksen kovempaa isäni kanssa ja äiti tulee omaa vauhtia perästämme. Työkavereiden kanssa taidettiin alkuverrytellä ja sopia sitten iltamenoista hienojen liikuntasuoritusten kunniaksi. 

Ensimmäinen kymppi meni kevyesti ja varmaan vauhdikkaasti, sillä iskä katsoi kello kympin merkin kohdalla ja sanoi: "Oho, me ollaan juostu kymppi 45 minuuttiin, mahdatko jaksaa toista samaan vauhtiin?" No arvata saattaa, en jaksanut.. Seuraavasta ylämäestä alkoi jumi vaihe, mutta onneksi palauduin suhteellisen nopeasti sellaiseen siedettävään oloon hapotuksen jälkeen. Kiitokset varmaan nuoruuden ringetteharrastukselle, jonka kautta keho on oppinut nostamaan ja laskemaan sykettä ja pitämään sitä tasaisen korkeana koko ottelun ajan. Toiselle kierroksella oli vaikeampaa, mutta pääsin maaliin kuitenkin. Ajassa 1.41.19 . Ja todellakin tämä on ikimuistoinen kilpailu, sillä toisin kuin muilla, olen tainut elämässäni juosta vain kaksi kertaa muutaman kymmentä sekuntia nopeampaa vauhtia puolikkaan, kuin tämä ensimmäinen kokeilu.  Toinen lempparikisa on samaa "juokse vanhemman kanssa"-osastoa, tällä kertaa vain minä olin se vanhempi ja juoksin yhdessä 4-vuotiaan tyttäreni kanssa RÄPSÖÖ RUNissa . Tämä kisa oli ikimuistoinen monella tapaa, sillä lähdin sinne 4-vuotiaan juoksuintoilijan mukana. Ja matkan varrella tapahtui monenlaista, kuten alkoi sataa kovasti. Ja kuulemma ei tyttöni ollut sellaista suunnitellut, välillä syötiin mustikoita, ihailtiin merenrantaa, mutta henkisinä voittajina ohitettiin maaliportti. Saatin vielä samalla ikuistaa työkaverini äiti-tytärjuoksua ja todistaa itsensä voittamista ja juoksuiloa ja kyläläisten yhdessä tekemistä niin tämäkin syöpyi syvälle muistilokeroitteni uumeniin.. <3
 
Mikä on paras juoksutuloksesi: 

- Tähän täytyy kyllä sanoa, että en tiedä mikä eri pituisten juoksumatkojen ajoista olisi suhteuttena matkaan paras.. Olisiko se sitten maratonaikani 3.53. En tiedä.. =) Voi, ei mun maratonikin oli myös mieleenpainuva lempijuoksu.. no ehkä kertoilen siitä joskus myöhemmin.. =)


Mikä on mieleenpainunein liikuntahetkesi:  


- Mieleenpainuvimmat hetket ovat niitä, joissa lapset oppivat jonkin uuden liikuntataidon tai pursuavat täyttä liikunnan iloa ja riemua. 

Mitkä ovat vahvuutesi liikkujana:

- Minun vahvuuteni on varmaankin hyvä hapenottokyky ja kestävyyskunto sekä monipuolisuus. =)

Entä heikkoutesi:

- Kireät lihakset ja oireilevat jalat 

Jos saisit lisätunteja vuorokauteen..:

- ...nukkuisin pidempään ja päiväunet..ZzzzZzzz.. Kuuletko jo kuorsaksen? 

Mitä haaveita sinulla on juoksun suhteen:

- Minulla on ollut pitkään tavoitteenani pysytä joskus treenaamaan niin kovasti, että pystysin juoksemaan 10km alle 40min. Ja puolikkaan 1.39, xx ja maratonin alle 3.45, xx ja Cooperissa pitäisi päästä 3000m. Mutta ne saavat pysyä taustalla, tulevat jos tulevat. Nyt jalkoireiden jälkeen olen oppinut arvostamaan haaveina ihan vain terveenä pysymistä ja lenkille pääsemistä. Sitä että oppii, osaa ja ehtii nauttimaan ympäröivästä luonnosta, maisemista ja raikkaasta ilmasta sekä juoksemisen jälkeisestä hyvän olon tunteesta. Yksi haave on myös juosta ulkomaille puolimaraton tai maratooni.

Missä maassa haluaisit juosta:
 - Haaveilen juoksevani eri maissa, joskus vaikka Tukholmassa maratonin, ehkä Tallinnassakin ja muuten vaan Maltalla, siskoni luona voisimme lenkkeillä yhdessä.

Keksi itsellesi supersankarinimi seuraavaa juoksukisaa varten:
- Mega-Marika =) =) =) Lasten mielestä olen Super-nainen <3 

Blogimaailmassa on nyt tosi trendikästä kirjoittaa kaverikirjaa niinpä TAKOMORUNNERS teki siitä ihan oman version ja haastaa omia bloggaajia vastamaan kirjaan ja haastamaan mukaan myös muita juoksun ystäviä. Kirjoittaisitko JUOKSUKAVERIKIRJAANI? Kopioi kysymykset ja kirjoita omat vastauksesi - julkaise blogissasi ja tule huikkaamaan mun kaverikirjasivun kommentteihin, että olet kirjoittanut ja jaa linkki postaukseesi. =) KIITOS!


Minä haastan kaverikirjan kirjoittajiksi (ja EDIT: jos joku puuttuu listalta, niin anteeksi, lisätään! )


Karoliinan: http://www.candyontherun.com/
Piian: http://juoksuttaa.blogspot.fi/ 
Satun: http://juoksuaskeleet.blogspot.fi/
Jannan: http://jannanaskeleet.blogspot.fi/
Raidan:http://pilkkujenkanssa.blogspot.fi/
Hannan: http://www.sporttaillaan.com/ 
Kirsin: http://kirsberry.blogspot.fi/ 
Jonnan: http://lenkkareidenviemaa.blogspot.fi/ 
Katjun: https://katjublog.wordpress.com/ 
Takomorunners-Lauran: http://juoksuhullunvaimo.blogspot.fi/
Takomorunners-Sinin: http://luontoloinen.blogspot.fi/ 
Takomorunners-Merituulin: http://juoksujalkavipattaa.blogspot.fi/ 
Takomorunners-Susannan: http://mywayofhealthyliving.blogspot.fi/
Takomorunners-Sallan:http://juostenolenjoperilla.blogspot.fi/
Takomorunners- Jennin: http://takomorunnersjenni.blogspot.fi/
Takomorunners-Miran: http://starbox.fi/miraael
Takomorunners-Annan: http://takomorunnersanna.blogspot.fi/
Takomorunners-Sarin: http://sarijalenkkarit.blogspot.fi/ 
Takomorunners-Ninan: http://pikkuliten.blogspot.fi/ 
Takomorunners-Marian: http://takomorunnersmaria.blogspot.fi/ 
Takomorunners-Saija: http://www.takomorunners.com/single-post/2017/03/04/Juoksukaverikirja 
Takomorunners-Katariina: http://takomorunnerskatariina.blogspot.fi
Takomorunners-Piia: https://sportismynewblack.blogspot.fi/ 


Hyvää sunnuntaita kaikille!  

19 kommenttia

Raita / Lenkillä pilkkujen kanssa kirjoitti...

Kiitos haasteesta, Marika! Vastaukset blogissa. :)

Karoliina kirjoitti...

Hei, kiitos haasteesta! Koitan tarttua siihen jossain kohtaa! 😊Kiva oli lukea sun vastauksia!

Unknown kirjoitti...

Supermahtavaa Raita! Kiitos, olit supernopea. Kävinkin jo lukemassa mahtavat vastauksesi..Täytyy tulla vielä kommentoimaan niitä sun blogiin. =)

Unknown kirjoitti...

Kiva Karoliina, että aiot kirjoittaa juoksukaverikirjaan! Tule ilmoittamaan tänne kun postaus on valmis.. Odotan innolla. =) Kiva, että tykkäsit lukea vastauksia! =)

poppis | pikkuliten kirjoitti...

Olipa viihdyttävä haaste! Kiitos Marika ja Takomorunners. Ja mun tuotokseni löytyy seuraavan linkin takaa:

http://pikkuliten.blogspot.fi/2017/03/juoksukaverikirja.html

Unknown kirjoitti...

Kiitos, Poppis! Juoksukaverikirjan idea tuli Takomaorunnersin blogivastaava Siniltä, joka keksii hienoja kirjoitushaasteita meidän bloggaajillemme kuukausittain. Minä siis vain jaan haastetta eteenpäin. =)Kiva oli kaverikisja minustakin! Ja toivotaan, että päästän vaikka kirjoittelemaan kaverikirjaan Keuruun yöjuoksussa, jonne olen yrittänyt sinua myös tulemaan.. =)

Jonna / Lenkkareiden viemää kirjoitti...

Kiitos, kun haastoit mukaan! Julkaisin postaukseni osoitteessa https://lenkkareidenviemaa.blogspot.fi/2017/03/juoksukaverikirja.html

Tämä on kyllä kiva juttu. Toisten kaverikirjoja on mukava lukea ja oli tuo omienkin vastausten pohtiminen kivaa. :)

Unknown kirjoitti...

Kiitos, kun innostuit haasteesta ja osallistuit! =) Minua saa haastaa myös mukaan erilaisiin kirjoitushaasteisiin. Joskus itselläni on kirjoitusjuttu ja haastekirjoitusten kautta saa kivan aiheen, mistä kirjoittaa. =)

Täytyykin käydä lukemassa. =)

Piia / Juoksuttaa kirjoitti...

Kiitos haasteesta :)

Vastaukseni löytyvät nyt blogista:
http://juoksuttaa.blogspot.fi/2017/03/juoksukaverikirjahaaste.html

Kirsi kirjoitti...

Kiitos mielenkiintoisesta haasteesta, se on nyt vastaanotettu ja vastaukset löytyy blogista :)
https://kirsberry.blogspot.fi

Tanja kirjoitti...

Kiitos Marika kivasta haasteesta :)

Blogista löytyy nyt mun vastaukset:
https://yksipaivaelamasta.blogspot.fi/2017/03/juoksukaverikirja-haaste.html

Pitää vielä käydä lukemassa lisää muiden vastauksia, koska ne mitä olen lukenut on kaikki aivan huikeita!

Essi kirjoitti...

Hauska haaste, tätä on hauska lukee ja hauska oli myöd vastailla! :) Mun vastaukset myös blogissa:

http://bluefull.blogspot.fi/2017/03/juoksukaverikirja-haaste.html?m=1

Satu kirjoitti...

No nyt ennätin myös minä vastaamaan ja vastaukset voi kurkata blogista!:)

Unknown kirjoitti...

Moikka Piia!

Kiitos, kun otit haasteen vastaan ja vastailit blogissasi. Kävinkin jo kurkkaamassa. Tsemppiä treeneihin! =)

Unknown kirjoitti...


Moikka, Kirsi!

Kiva, kun pidit haasteesta ja otit siihen osaan. Olen käynyt lukemassa mukavia vastauksiasi ja ihastelemassa niin kauniita kuvia, kuten blogissasi aina on.=)

Tsemppiä treeneihin! =)

Unknown kirjoitti...

Moikka, Tanja!

Kiva, kun olet mukana haasteessa ja tykännyt lukea vastauksia. Nyt olen täynnyt löytää 24 Takomorunners-kaverikirjapostausta. Toivotaan, että postauksia tulee vielä paljon lisää. Kiitos jo kaikille! Keräämme nämä vielä yhteen kasaan Takomorunnerssin uusille pian avattaville sivuille. Sieltä voi sitten lueskella juoksun ystävistä. =)

Tsemppiä treeneihin! =)

Unknown kirjoitti...

Moikka,Essi!

Kiva, että vastasit haasteen ja olet tykännyt siitä sekä vastaajana että lukijana. Sinun blogissasi oli myös kiva postaus siitä kahdeksasta outoa juttua vai miten se menikään.. Taidan "varastaa" sen postausideaksi, kiitos siis!

Tsemppiä Essi sinulle treeneihin ja ennätysjuoksuja toivottaen! =)

Unknown kirjoitti...

Jippii Satu!

Niin ihana, että otit haasteen vastaan. Kävinkin jo kurkkaamassa vastauksiasi.. Täytyy vielä syventyä niihin ja tullakommentoimaan.. =)

Tsemppiä treeneihin! =)

Juoksuhullun vaimo kirjoitti...

Heips!

Nyt olen minäkin kerennyt vihdoin ja viimein vastaamaan hasteeseen. :) Vastaukseni kysymyksiin löytyvät osoitteesta http://juoksuhullunvaimo.blogspot.fi/2017/03/juoksukaverikirja.html