MARIKA

Tervetuloa mukaan hirveään menoon!

Olen 34-vuotias juokseva perheenäiti. Olen liikkunut koko elämäni enemmän tai vähemmän ja innostun helposti kaikesta uudesta. Yksi liikkumismuoto on ollut silti aina ylitse muiden, nimittäin juokseminen. Olen harrastanut nuorempana yleisurheilua, lähinnä pikamatkoja. Olen pelannut ringetteä sekä pesäpalloa useita vuosia. Kokeillut olen toki muitakin lajeja, mutta mukavinta on aina ollut juokseminen. =)
Olen lenkkeillyt koko aikuisikäni enemmän tai vähemmän epäsäännöllisesti. Yksi säännöllisistä jaksoista sisältyy vuoteen 2005-2006, jolloin kuuluin Maratonkouluun. Siellä opin säännölliseen harjoitteluun ja tasaisen tavoitekilometrivauhdin ylläpitämiseen. =) Vuonna 2007 syntyi esikoispoikani ja sen jälkeen jatkoin vielä maratonryhmästä tuttujen juoksukavereiden kanssa lenkkeilyä. Vuoden 2008 huhtikuusta vuoden 2009 syksyyn harjoittelin kaikkein monipuolisimmin ja kovimmin yhdessä treerikaverini Annen ja hänen suunnistusvalmennettavan kanssa. Osallistuin heidän treeneihinsä ja opin taas paljon monipuolisesta harjoittelusta ja lihashuollosta. Vuonna 2009 juoksin ennätyksiäni.  Suurkiitos ihanalle Annelle.=)

Esikoisemme kasvettua hän alkoi kaivata yhä enemmän huomiota ja toimintaa, joten aikataulutettu ryhmäharjoittelu alkoi käymään liian vaikeaksi sovittaa omiin aikataukuihini. Varsinkin kun perheessämme molemmat vanhemmat harrastavat aktiivisesti. Juokseminen alkoi muuttua taas epäsäännölliseksi ja en pitänyt vieläkään yksinjuoksemisesta. Olen ollut kuitenkin siitä onnellisessa asemassa, että olen aina löytänyt lenkeilleni juoksuseuraa. Mutta juoksuni säännöllisyys on kestänyt maksimissa vuoden ja ollut ryhmä- ja kaverisidonnaista. Minulla on pitkiä juoksemattomia taukoja puolesta vuodesta vuoteen, jolloin en ole juossut lainkaan. Sitten joku vanha tuttu pyytää lenkille.
Viime vuonna yksi juoksukavereistani hurahti juoksemiseen ja alkoi harjoitella tavoitteellisemmin ja kehittyä nopeasti. Tämä ystäväni innostus ja kiinnostus juoksuharrastusta kohtaan tarttui myös minuun. Oli hienoa seurata vierestä toisen innostusta ja huimaa kehitystä. Olen pitkään jo haaveillut ja jossitellut harjoittelevani tavoitteellisesti juoksemista ja parantavani viimeinkin niitä "vahingossa" juoksemiani ennätyksiä. (Huom. ensimmäinen puolimaraton 3 kuukauden harjoittelulla 1.41. vuonna 2003 ja ensimmäinen ja ainoa maratonini vuosi esikoisen syntmästä 6 kuukauden harjoittelulla 3.53) Olen jossitteluni ja sitkutteluni ohessa salaa ihaillut muutamia juoksublogeja ja niiden innostavia juoksijattaria. 

Nyt uuden vuoden kunniaksi laitoin tavoitteeni paperille ylös ja aloitan matkan niitä kohti. Haluaisin myös osallistua mahdollisimman moneen kilpailuun tulevan vuoden aikana ja mahdollisesti myös ulkomailla. Tätä blogia pidän sekä harjoituspäiväkirjana sekä välineenä pohdiskella kaikkea liikkumiseen ja erityisesti juoksemiseen liittyvää. 

Toivottavasti pysytte mukana menossa!

Marika - Run like a moose - =)  (- juoksen kuulemma kuin hirvi ) =)


2 kommenttia

samilaine kirjoitti...

Aina jos tarvitset toisen mielipiteen niin Hullu juoksija on täällä 😉

Unknown kirjoitti...

Moikka Sami!

Toiset ja jopa kolmannetkin mielipiteet ovat aina tervetulleita. Me ihmiset voidaan oppia toisiltamme jakamalla näkemyksiämme. =) Kiva kun kävit täällä. Tervetuloa uudelleen! =)

_M_