HCR17 - kohti puolimaratonia


Matkalla puolikkaalle toukokuussa eli #projektinahcr17

Se on nyt päätetty.  Otan puolimaratontavoitteeksi juosta hyvin harjoitelleena Helsinki City Runin maaliin asti toukokuussa. En ole osallistunut tapahtumaan koskaan aikaisemmin, mutta olen meinannut lähteä sinne useana vuona aikaisemmin. En ole edes osallistunut koskaan noin suureen juoksutapahtumaan ja pelkästään sellaisen kokeminen houkuttelee osallistumaan.Viime vuonna minua harmitti lukea useita mahtavia fiilistelypostauksia HCR-tapahtumasta ja katsella kivoja kuvia sekä onnistumisistaan onnellisia ihmisiä. Silloin päätin, että ensi vuonna minäkin juoksen tuolla.

Nyt minua ajoivat eteenpäin kolme vahvaa syytä:

1.) Uudenvuodenlupaukseni tehdä asioita, joista olen aina vain tyytynyt haaveilemaan - isoon juoksutapahtumaan osallistuminen, on yksi sellainen haave.

2.) Trimmitimmi-projektini eli vähemmän rasvaa, enemmän voimaa, paljon energisyyttä ja eniten kuntoa. 

3.) Sain tänä vuonna mahdollisen ilmaiseen osallistumiseen tapahtumaan blogiyhteistyön kautta./ 
Aion osallistua keväällä juoksukouluun, joka vie osallistujansa ryhmänä juoksemaan ko. tapahtumaan.

Tältä näytti kuvaruudullani, kun olin syöttänyt ilmoittautumiseni. Starttiin on aikaa.. =)
Nyt aloitin sitten treenaamisen kohti puolimaratonia. Aika aloittelijameiningillä lähdettiin nyt liikkeelle, että kroppa ja etenkin jalat tottuvat harjoitteluun. Lenkkejä ei montaa tule alkuun viikossa, kolme vain, lisäksi verryttelyä, lihaskuntoa ja venyttelyä. Katsotaan mitä mun keho tykkää painonpudotuksen ja treenin yhdistämisestä. Eilen piti juosta reipas 6km.. Aikataulusyistä käytin verryttelyyn ja kehon lämmittelyyn ensimmäisen kilometrin ja juoksin lopuksi 5km reipasta. Keho ei ole tottunut enää tuollaiseen.. Ekalla reippaalla kilometrillä sykkeet huitelivat 190-200 kieppeillä ja maksimisykkeeksi tallentui 207!! Mitäh?! Olikohan sykekelloni ihan kunnossa?? Keskivauhti oli kuitenkin maltillista noin 5.30min/km ja keskisykkeeksi tasaantui 154. Alussa sykkeet vain pomppasivat ja mitä pitempään juoksin, sitä helpommalta vauhti tuntui. Jos laskin nyt oikein, niin tiistain lyhyt ja reipas lenkkini aloitti 15 viikon puolimaratonharjoittelun.


Pohjalta ponnistetaan kohti parempaa kuntoa! Hep!

Odotan innolla tätä matkaa kohti parempaa kuntoa ja seuraavaa puolimaratonia ja sen maaliviivan ylittämistä. Jos vain kunnossa pysyn, voisin juosta myös kesällä ja syksyllä puolikkaat. Katsotaan miten käy. Aika tavoitteita en ota nyt rasitteekseni vaan kuntotavoitteen - ihan tylsästi vaan:  Olla paremmassa kunnossa! Jos tavoite täyttyy, niin kyllä sitten juoksen ihan mukavaa vauhtia. ;) Ainakin haluan uskoa niin. Alankin miettiä tälle vuodelle lisää juoksukilpailuja, joihin haluaisin tai aion osallistua. Katsotaan, miten kalenteri täyttyykään. Voisin nimittäin juosta vaikka missä, sillä kevät, kesä ja syksy ovat täynnä kaikkia ihania tapahtumia ja minä tykkään kaikenlaisista tapahtumista. =) Olisi vaan todella kiva löytää uusia ja hieman erilaisia juoksutapahtumia, joiden tunnelmaa pääsisi aistimaan. =)

Kuinka moni teistä on tulossa Helsinki City Runille toukokuussa? Mitä muita juoksutapahtumia tai -kisoja olet jo merkannut kalenteriisi? Olisiko sinulle vinkata minulle jotain erityisen kivaa tai mieluisaa juoksukisaa?

Supermahtavaa viikkoa kaikille! =)

8 kommenttia

Piia / Juoksuttaa kirjoitti...

Tsemppiä treeneihin, varmasti hyvä fiilis kun nyt on tavoite ja kisoihin ilmoittauduttu :)

Karoliina kirjoitti...

Jee! HCR:llä nähdään siis! 😊Tuntuu, että sinne on tulossa "kaikki"! Siitä tulee hauskaa! 😊

Unknown kirjoitti...

Kiitos Piia!

Ihan hyvä fiilis, mutta tavoite vähän jännittää eli pääsenkö maaln ja pysynkö kunnossa. =) Mutta ilmoittautuminen tehty ja matka maaliin alkakoon!

Tsemppiä treeneihin myös sinne!

Unknown kirjoitti...

JEE Karoliina!!

Tosiaan JEEE!! Olisi huippua, jos tosiaan voisi jossain treffata livenä juoksubloggaajia? Sinne varmasti tulevat "kaikki", mutta näkeekö siellä ketään?!!
Odotan innolla.. Toivottavasti treffataan!

Satu kirjoitti...

Jee hienoa! Minäkin kaiholla viime vuonna kattelin porukkafiilistelyä HCR:lla, tänä vuonna mukana minäkin. JEE!:)

Henna kirjoitti...

Olen tulossa! Kolmas kerta, mutta ensimmäistä kertaa aikatavoitteella. Tai viime vuodelle oli jo tavoitteena 2.15 mutta bursiitin takia viimeinen kymppi meni kävelyksi.

Unknown kirjoitti...

JEE Satu! Voi, kun nähtäisiin HCR:llä ja voitas todellakin porukkafiilistellä oikein yhdessä! =) Olin viime keväänä sekä onnellinen toisteunn puolesta, että onneton omasta puolestani. Toivon todella, ettätänä vuonna pääsen minäkin fiilistelemään livenä tuota tapahtumaa! Runforfun! =)

Unknown kirjoitti...

JEE Henna! Mahtavaa, että olet tulossa! Kolmas kerta toden sanoo... olet vanha konkari.. =) No niin, nyt sitten paremmalla kunnolla ja terveenä aikatavoitteet alitukseen.. Hyvin se menee! Toivottavasti nähdään! =)