JUOKSUVUOSI 2016

Ihmeellistä. Ennen kuin aloin kirjoittamaan tätä postausta, ajattelin ettei juoksuvuodestani kannata kirjoitella, koska se meni rasitusvammojen vuoksi pilalle. Kun palautin mieleeni tapahtumia ja kuvia juoksuvuoteni varrelta, joudun muuttamaan mielipiteeni. Ei vuoteni mennyt pilalle, vaikka siitä tulikin toisenlainen mitä olin odottanut. Silti se on pitänyt sisällään unohtumattomia hetkiä ja odottamattomia tapahtumia. Minäkin suorittajana ja numeroista ja tavoitteista pitävänä ihmisenä joudun myöntämään, että parhaat tapahtumat ovat niitä yllätyksiä, odottamattomia tapahtumia, itsensä ylittämistä tai uusia oivalluksia. Mikään sijoitus tai ajan saavuttaminen ei tuottanut niin hyvää tunnetta kuin ne hetket joita liikkuessani koin. Tästä postauksesta jäivät pois luonto- ja maisemakuvat, mutta niillä on ollut todella suuri merkitys vuoden aikana. Miten hienoa on päästä juoksemaan ja näkemään kaikkea hienoa ympärillään.

TAMMIKUU - PAKKASJUOKSUA -

Pakkasjuoksua naama huurussa, mutta hymyssä suu. =)

Talvijuoksussa ontärkeää pukea riittävän lämpimästi päälle.
HELMIKUU - TONNIN VETOJA JA PITKIÄ LENKKEJÄ - 

Tonnin vedot mostivat juoksukuntoa, mutta kuluttivat jalkoja helmikuussa.

Juoksin jo helmikuussa pitempiä lenkkejä.


MAALISKUU - COOPERIN TESTIÄ JA PORI-JUOKSU -

Cooperin testissä ei hienointa ollut oma ennätys,vaan että sain juosta jäniksen perässä tasaisen juoksun.Pori-juoksun vauhti ja sijoitus yllättivät minut iloisesti maaliskuussa.


HUHTIKUU - KARHUVIESTI JA RASITUSVAMMA  -

Karhu-viesti on jokakeväinen maantieviestikilpailu joukkeille, siellä on aina mukavaa ja tapaa tuttuja.


Jalkapohjani alkoivat oireilla ja tunnistin kivut plantaarifaskiitiksi. AUTS.


TOUKOKUU - PERHELIIKUNTAA JA MAASTOJUOKSUKILPAILU -


Lapset eivät ole mielellään paikallaan ja viihdyttävät itseään milloin missäkin liikkumalla. Yhdessä keksimme kaikkea liikuttavan kivaa tekemistä. Vaikkapa tässä odotellessa junaa. =)Keväiset kavelylenkit kevätauringossa olivat ihanaa vaihtelua juoksulle.

Kaupungin maastojuoksukisoissakin olin juoksemassa.KESÄKUU - KUNTOUTUSTA , TREENIÄ JA LOMAILUA -

Jalkapohjia kuntoutetiin erilaisin menetelmin.Vetoja ja koordinaatioita harjoiteltiin lenkkien sijaan kesällä, jotta jalat kestäisivät paremmin.

Välillä lomailtiin.


HEINÄKUU  - JAZZ-HÖLKKÄ JA TAMPERE COUNTRYSIDE MARATHON -Jazz-hölkän numerolappu ja osallistumismitali. Oli kyllä vaikea juoksu.Lähtöryysistä Tampere Countryside Marathon-tapahtuman lähdössä.
TCM:n maaliintulokuva. Kyllä tämänkin kilpailu oli yksi vaikeimmista. Tulin sarjassani toiseksi.

TCM;n muistot - numerolappu ja mitali


ELOKUU - PESÄPALLON LOPPUTURNAUS JA SAUL:n MAANTIEKYMPPI

Ollaan pelattu useita vuosia kyläpesistä ja hävitty finaalissa. Tänä vuonna juhlittiin yllättäen kyläpesismestaruutta.
Aikuisurheilu SM-maantiekympin matkamuistot - numerolappu ja kaksi SM-kultamitalia.


SYYSKUU  - PESÄPALLOTURNAUS JA RÄPSÖÖ RUN REPOSAARESSA

Ihan extempore taas - mutta maailman ihanin kisa ja kisakokemus 4-vuotiaan tyttereni kanssa. <3


Pieni juoksijan alku juoksi kanssani vesisateessa 5 km. Välillä käveltiinkin. Ihana sisupussi.
Pesisturnaus Kokemäellä ja turnausvoitto.


LOKAKUU - LOMAILUA JA KIIREISTÄ ARKEA -

Lomailua Maltalla. Yksi päivä oli todella myrskyinen. Lapset ihmettelemässä aaltoja.


MARRASKUU - TALVIJUOKSUSARJAN AVAUS

Talvijuoksusarjan avuksessa Nakkilassa,

Sama kisa. Loppukiri. Vielä jaksaa!


JOULUKUU -  SYKESUNNUNTAIN VIIMEISET TREENIT

Lokakuussa aloitin juoksutreeniryhmässä, joka muistutti mieleeni konkreettisesti juoksuharjoittelun monipuolisuutta ja eri treenimuotoja.


 Kylläpä vuoteen mahtuu vaikka mitä. Olen ehtinyt harjoitella, juosta ja kilpaillakin. Ihan hyvä vuosi kaikkine kokemuksineen takana. Oivalsin vuoden aikana, että oma liikkumiseni ja osallistumiseni erilaisiin liikuntajuttuihin toimii erinomaisena esimerkkinä lapsilleni. He lähtisivät mukaani aina kun lähden treenaamaan, juoksemaan, kävelemään jne. Omaa aikaa ei juuri silloin ole, mutta lasten liikuttaminen ja motivointi on sen arvoista. 

Ihanaa uutta vuotta kaikille!


6 kommenttia

Janna / Jannan askeleet kirjoitti...

Hienoja hetkiä, kauniita kokemuksia. Vaikka liikunta olisi kuinka tavoitteellista tahansa, tulee tekemisessä säilyttää hauskuus ja ilo. Ne olet hyvin löytänyt. Ja tuo lasten kanssa liikkuminen ja esimerkin näyttäminen on todella upeaa. Tsemppiä tälle vuodelle!

Unknown kirjoitti...

Moikka taas Janna!

Kiitos kauniista sanoistasi. Hyvin sanottu, hauskuus ja ilo ovat tärkeitä juttuja sekä oman, että muiden jaksamisen kannalta. =) Kiitos! Lapset huolehtivat hauskuudesta ja ilosta kuin itsestään. He pyrkivät tekemään asioita, jotka ovat hauskoja ja tuottavat iloa. Heiltä oppii paljon. =)

Tsemppiä myös sinulle ja supermahtavaa juoksuvuotta 2017!

Raita / Lenkillä pilkkujen kanssa kirjoitti...

No olihan se upea vuosi!! Nyt toivotaan kovasti, että jalat kestää jatkossa. Tuo teidän pikkumuori on ihan paras. <3

Unknown kirjoitti...

Moikka taas Raita!

Oli upea vuosi omalla tavallaan. Nyt vaan juoksemaan ja kävelemään, koiran tahtiin ja välillä omaan.. totuttamaan jalat rasitukseen. Pikkumuori on kyllä ihan paras, vaikka "terrorisoi" välillä mun treenejä, kun haluaisi aina olla mukana. <3 =)

Satu kirjoitti...

Hieno vuosi kaikkinensa. Varmasti myös vaivat antoi uudenlaista sisältöä vuoteen. Oikein ihanaa vuotta ja juoksuiloa tähänkin vuoteen! Armollista suhtautumista ja kevyempää meininkiä, niin jalatkin pysyy matkassa mukana :)

Unknown kirjoitti...

Moikka Satu!

Ihan kiva vuosi. Vammat todellakin antoi erilaista sisältöä vuoteen ja koettelivat mieltä sietämään muutoksia. Kiitos, ihanaa juoksuvuotta myös sinulle. Armollisuutta ja keveyttä toivotaan. =)