Kävelyä ja lomailua


Viime viikon lauantaina veimme lapset hoitoon isovanhemmille ja lähdimme mieheni kanssa kahdestaan ajelemaan kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää ja suuntana viiden päivän lomamatka Budabestissa. Koska olen kärsinyt jalkavaivoista ja palautumisongemista, tai niin ainakin luulen kun keho on jotenkin kireä ja tukkoinen koko ajan, niin jätin lenkkarit suosiolla kotiin. Matkan jälkeen heti lauantaina olisi luvassa yksi kesän odotetuimmista tapahtumista, nimittäin Tampere Countryside Marathon. Olin päättänyt lähteä juoksemaan tapahtumaan sen lyhyimmäin matkan eli 12,5 kilometrin pituisen Myllyn lenkin. Sitä ennen kuitenkin nautittiin aikuisesta seurasta, Budabestin antimista.


Sunnuntaina laskeuduimme Budabestiin ja löysimme itsemme hotellille. Päätimme lähteä etsimään formulakisojen tapahtumapaikkaa Hungaroringia. Sinne sitten matkustimme metrolla ja loppumatkan bussilla ja viimeiset kilometrit taksilla. Jännitimme koko päivän, ehdimmekö paikalle ajoissa, ja olimme alueella pari minuttia yli 14.00. Tällä kertaa tyydyimme seisomapaikkalippuihin, jotka oikeuttavat alueella oleskelun. Saimme kävellä ympäriinsä ja hyviä katselupaikkoja. Oli mahtavaa nähdä formulat livenä ja kuulla autojen aidot äänet. Äänet ovat aivan erilaisia kuin television välityksellä voisi kuvitella. Paikan päällä pystyi erottamaan kärkipään autojen ja häntäpään autojen ajoäänien erot. Myös autojen mielettömät ajonopeudet konkretisoituivat autojen pyyhältäessä ohi ja tulevan kohta uudestaan näkyviin. Tästä minä tykkään! Tämä lyhyt formuloiden livekokemus sytytti kipinän tulla uudestaan seuraavana vuonna niin, että ottaisimme kolmen päivän liput istumapaikolla. Paikka tulvi lisäksi suomalaisia kisaturisteja, olihan tämä ns. suomalaisten kotikisa. =)Unkarin parlamenttitalo


Keskiajalta peräisin oleva Matiaksen kirkko Budabestin linnavuorella.

Tonava-joen rantakadulta
Gellertin vuorella sijaitseva vapaudenpatsas

 
Postikorteissa on kuvattu Budabestia kauniissa iltavalaistuksessa.

Viikkoon kului todella paljon kävelyä, vaikka matkasimmekin metrolla ja muilla julkisilla kulkuneuvoilla paikoista toiseen. Meidän matkat ovat aina täynnä kulkemista paikasta toiseen ja erilaisiin nähtävyksiin ja elämyksiin tutustumista. Paikallaan olo ei tule kysymykseenkään. =) Joka päivä tuli käveltyä 10-13km. Siis peruskuntotreeniähän se tietysti oli, hieman huonoilla jalkineilla vain.. Ei ihan normaalia kilpailuun valmistautumista, mutta nyt jalkavaivojen myötä olen ottanut hieman rennomman otteen kaikkeen tekemiseen. Pääasia on nauttia hetkistä ja kaikesta mitä tekee.  Teiskon ylämäkiä tarpoessani lauantaina tuli kyllä mieleen ajatus jos toinenkin huonosta valmistautumisesta. 

Mutta maalla juoksemista sitten tuonempana, ehkäpä jo huomenna.. =) 

Mahtavaa sunnuntaita kaikille!

Ei kommentteja