Keväinen Karhu-viesti


Eilen juostiin vihdoin ja viimein paljon odotettu Karhu-viesti jo 39. kerran. 218 joukkuetta starttasi juoksemaan Rauman tai Eurajoen ja Porin väliä kahdeksassa eri sarjassa. Odotukset eivät ole omalla kohdallani koskaan liittyneet joukkueen menestykseen, vaan itse tapahtumaan. Lähinnä on hienoa osallistua yhdessä juoksukavereiden, työkavereiden tai harrastusporukan kanssa maantieviestiin. Itsensä ylittäminen tai joukkueen yhdessä asettaman tavoitteen ylittäminen on sitten pelkkää plussaa. Jokainen juoksee oman osuuden viestissä ja omat odotukseni ovat liittyneet omaan sen hetkiseen kuntoon ja oman osuuteni sijoitukseen. Muu aika jännitetään ja eletään sitten joukkuekavereiden suorituksia ja joukkueen etenemistä. Omaa osuutta ennen ja/tai sen jälkeen huolehditaan joukkuekavereita vaihtopaikalle, kiritetään matkan varella ja otetaan vaihdossa vastaan. Oman juoksuosuuden jälkeen matkataan autolla seuraavalle juoksuosuudelle kannustamaan joukkuekavereita ja tapamaan juoksututtuja. Koko päivän ajan on aikaa vaihtaa kuulumisia omasta ja toisten viestisuorituksista sekä päivä kunnosta. Tärkeintä on nauttia keväästä ja juoksutapahtumasta täynnä eri tasoisia juoksijoita ja tietenkin juoksun ilosta! 

Karhu-viesti = varma keväänmerkki!


Karhu-viestissä on kaksi lähtöpaikkaa. Joukkueet voivat lähteä juoksemaan Raumalta, jolloin maantieviestiosuuksia on yhteensä seitsemän. Toinen vaihtoehto on lähteä juoksemaan Eurajoelta, jolloin viestiosuuksia on viisi. Meidän joukkueemme osallistui tänä vuonna Eurajoelta juostavaan viestiin. Olimme saaneet kaasan paikkakuntamme kuntojuoksijoita ja olipa joukossa yksi SM-tason kiitäjäkin. 


Joukkuekaverit vaihtamassa ankkurisuudelle.

Oma osuuteni oli ensimmäinen ja starttasi siis Eurajoelta. Jo automatkalla lähtöpaikalle havaitsin, että osuudellani on loivaa ylämäkeä jonkin verran ja näytti siltä että viimeinen kilometri oli melkein kokonaan loivaa nousua.. Apua. Ensimmäinen ajatus oli, että mä en tykkää! =) Mutta ei auta, osuudet on jaettu. Kun pääsin Eurajoelle törmäsin muutamiin tuttuihin ja sainpa alkuverryttelyseurakseni vanhan Karhu-viestijoukkuekaverin muutaman vuoden takaa. =) Lähdössä iski pieni paniikki, kun en saanut puhelimella yhteyttä spotifyihin ja yritin viimeiset 15 minuuttia hermostuneesti saada musiikkia kuulumaan. Olen opetellut juoksemaan yksin juuri musiikin avulla ja sanoinkin lähtöviivalla, että näyttää pahasti siltä että Antti Tuisku teki mulle oharit. Ei kuitenkaan. Kuin taikasauvan iskusta Antin ääni alkoi kuulumaan kuulokkeista ja sykekin ehti tasaantua hieman, ennen lähtölaukausta.


Hikinen, mutta onnellinen ja muuten vaan hassu.

Lähtölaukauksen jälkeen lähdin juoksemaan ilmoitettua 7,4km:n pituista osuuttani. Tavoitteeni olisi saada nyt kilometriaikani pysymään 4.25-4.40 välissä. Aikaisemmin olen juossut juoksutauollakin alle 10km:n kisat 4.40-5.00/km-vauhtia ja nyt pitäisi päästä sitten jo kehittymään ja alkaa koventaa vauhtia. Alussa lähdin juoksemaan suht reippaasti ja ensin kelloni näyttikin kilometrivauhdin olevan 4.07 ja minun täytyi tarjoituksella tiputtaa sitä, sillä minun "sudenkuoppani" on juosta alku niin lujaa, että maitahapot tulevat reisiin ja juoksu romahtaa. Nyt siis pudotin vauhdin 4.30:een ja yritin pitää sitä siinä. Ensimmäiset kilometrit menivät helposti ja kilometrivauhti pysyi tuon tavoitevauhdin alapuolella. Mutta huomasin kellosta, että ylämäissä vauhti tippui todella paljon (liian paljon), tai sitten kello ei vain pitänyt paikkaansa. Kolmen kilometrin jälkeen alkoi tuntua vaikealta pitää vauhtia ja huomasin kellosta, että vauhti hiipuu jos en ole "hereillä" ja tee aktiivisesti töitä sen eteen. Jossain viiden kilometrin kohdalla ihmettelin helppoa oloa ja kello näytti 5.50/km!! Apua.. Herätys ja jalkaa toisen eteen. "1km vaihtoon" - kyltin kohdalta aloitin loppukirin. Sen verran huonokuntoinen olen vielä, että viimeisen kilometrin aikana ohittamani mies otti minut vielä kiinni loppusuoralla. Yleensä en häviä loppukirissä, mutta nämä takaatulijat ovat haastavia tapauksia.  =) 


Juoksukaverin kanssa auton takaluukulla vaatteiden vaihdossa - pakko ottaa joukkuekaveriselfiet. =)

Oma kelloni pysäytin vasta vähän aikaa maaliin tulon jälkeen. Karhu-viestin tulospalvelu antoi minulle 7,4km:n osuuskohtaiseksi ajaksi 32.28 eli se tarkoittaisi 4.23/km-vauhtia, joka on kyllä aika haipakkaa minulle. Jotenkin uskoisin, että matka olisi ollut 7,2km ja km-vauhti 4.30. En vaan millään pysty uskomaan moiseen 4.23/km-aikaan...!! Vaikka urheilukelloni luvut heittelivät matkan varrella, se oli sitä mieltä että matka olis ollut noin 7,2km. Kellon näyttämät kilometriajat ovat tietysti suhteutettuja kellon mittaamaan matkaan. Kumpaa siis uskoa, kelloa vai kilpailunjärjestäjän ilmoittamia osuuskilometrimääriä ja osuuskohtaisia aikoja.. ?! =) Toin oman joukkueeni seitsemäntenä sarjassamme vaihtoon ja olin oman juoksuosuuteni 21. miehet ja naiset mukaanlukien. Joka tapauksessa olen tyytyväinen, ihan hyvin meni. =)


Joukkueemme ankkuri tulossa maaliin.


Oman juoksun jälkeen otin vastaan muita joukkueemme juoksijoita ja päivittelimme juoksukertomuksiamme Sitten matkasimme kohti maalipaikkaa eli Karhu-hallia, johon ankkurimme oli tulossa. Ankkurimme tultua vahvan juoksunsa jälkeen maaliin, vaihdettiin kaikkien tilannekatsaukset ja kuulumiset ja haettiin kilpailumitalit. Sitten mietimme, missä nähdään seuraavan kerran. Melkein kaikki joukkueemme jäsenet aikoivat juosta jonkin matkan toukokuussa Yyteri-maraton-tapahtumassa. Jos saan jalkani parannettua, voisin juosta puolimaratonin. Tai sitten juoksen vaan kympin. Jos huonosti käy, en voi juosta ollenkaan. =( Nyt nimittäin alkaa operaatio "plantaarifaskiitin kuntoutus". Pitäkää peukkuja, että pääsen vaivasta eroon ja voin harjoitella taas normaalista. Tänään (sunnuntaina) en juossut. Enkä juokse huomennakaan. Mitä mä sitten teen?!


Kilpailumuistoksi sain taas yhden numerolapun ja kilpailumitalin. =)


4 kommenttia

Raita / Lenkillä pilkkujen kanssa kirjoitti...

Hieno juoksu! Onnittelut kovasta ajasta! Onpa kivan kuulonen joukkuejuoksu.

Kaikista karmein korvaava treeni on tietysti vesijuoksu... sehän ei rasita jalkapohjaa, mutta eihän sitä tylsyyttä voi kestää. :( No, täällä on peukut pystyssä, ja seuraava kisaraportti sitten puolikkaalta tai kympiltä toukokuussa.

Unknown kirjoitti...

Moikka, Raita!

Kiitos onnitteluista. Toivotaan, että suunta on eteen ja ylös eli kehittyminen jatkuu ja vaikeudet voitetaan. =) Nyt lepäilen - nukun enemmän enkä juokse viikkoon. Vesijuoksemaan ja pyöräilemään varmasti uskaltaudun, mutta en ehkä tällä viikolla. Ajattelin myös löytää itseni lasteni kanssa johonkin suunnistuskouluun tai helpoille rasteille. Metsässä juoksu ei ehkä rasita niin paljon. Jos ehdin suuntaan tänään kenkäkauppaan etsimään itselleni Adidakset. =)

Onnea sinulle maratonille valmistautumiseen. Odotan innolla kisaraporttia Joensuusta. Mutta siihen on vielä aikaa. Kepeitä kilometrejä ja aurinkoa ! =)

Salla kirjoitti...

Onnittelut myös sulle huikeasta juoksusta!! Vitsit sä kyllä pingot lujaa :) Tajusin vasta paikan päällä miten mittavasta tapahtumasta oli kyse, eipä ihme siis ettei nähty kun eri osuuksiakin juostiin. Me ei tajuttu hakea mitään mitaleita, heh :) Mutta kokemus oli mahtava ja jää kyllä mieleen ikuisiksi ajoiksi. Todella hauskaa ja kivaa!

Unknown kirjoitti...

Moikka, Salla!

Kiitos onnitteluista. Itse juoksit todella hyvin! Kyllä Karhu-viesti on mittava ja mahtava juoksutapahtuma, jonne kannattaa tulla uudestaankin. ;) Karhu-halliin olisi pitänyt sopia treffit, jos ois halunnut varmistaa "törmäyksen" . Mitalit olivat myös Karhu-hallissa maalin jälkeen auki olevien ovien luona. Yksi joukkueesta hakee yleensä koko joukkueelle.. Ehkä joku teistä nappasi mitalit mukaansa?!? Tapahtumasta lähetetään myös kunniakirja postissa. Viime vuoden joukkueemme sai kunniakirjansa tämän vuoden puolella muiden juoksutapahtumamainosten kanssa samassa kuoressa.. =)Olet mahtavassa kehitysvauhdissa - jatka samaan malliin. Innolla odotan täällä taas uuta kisaraportia. =)