Harjoitusviikko 13/2017





Olin pitänyt kipuilevalla jalalla lepoa koko alku viikon. Perjantaina pääsin naprapaatille, jolta sain hoito-ohjeet ja juoksuluvan sekä paranemisennusteen. Vasta perjantaina lähdin testaamaan 6 km:n lenkille jalan kestävyyttä. Lenkillä tunsin kuinka väärässä nilkan asennossa kipuja syntyy. Pitämällä ajatukset tiukasti nilkassa ja jalkaterässä saisin juostua kivuttomasti. En ole tottunut liikkumaan tai urheilemaan kipujen kanssa, joten epäilin hieman juoksukuntoani
(täällä).

Lauantaina juoksin hyvän kisan Karhu-viestissä ja sain siis tehtyä kiihtyvän kovan kisatreenin. Parasta tässä kisassa oli, että en muista milloin viimeksi olisin juossut noin kevyesti ja rullaavasti ilman väsymystä ja siihen liittyvää "runnomista". 

Sunnuntaina oli juoksukoulussa vuorossa vetotreenit. Alkuverryttelylenkin jälkeen lähdimme vetämään 6 minuutin vetoja. Valittavana oli itse juoksuvauhti. Reitin varrelle oli laitettu kylttejä, jotka kertovat vauhdista. Tarkoitus oli juosta 3 minuuttia yhteen suuntaan ja kääntyä sitten ja juosta alkuun takaisin. Vetojen välissä oli 3 minuutin palautus. Koska suurin osa juoksukoululaisistaoli juossut edellisenä päivänä Karhu-viestissä, meitä suositeltiin pitämään vedot suhteellisen kevyinä. 

Hyvänä päivänä levänneenä nämä vedot olisi pitänyt vetää alle kympin kisavauhdin. Itselläni kymppin kisavauhti olisi nyt ehkä 4.35min/km. Päädyin kuitenkin juoksemaan vedot 4.45 vauhtia. Oli ihmeellistä, miten tukkoista oli juosta 6 minuutin pätkiä. Taisin juosta vain neljä vetoa, sillä viimeinen oli vaikein. Aivan selvästi eilisen päivän juoksu painoi jaloissa. Muutenkin minun pitäisi tehdä vetotreenejä enemmän, sillä aina kun juostessa tulee jokin vauhdin muutos matkaan, niin minun on vaikea saada juoksurytmistä kiinni. Tienylitykset, ohitukset ja mutkat ovat minulle haasteita ja vetotreeneillä varmasti oppisin juoksemaan paremmin vaihtelevalla sykkeellä. 


Viikko 13

maanantai        - lepo
tiistai               - lepo
keskiviikko     - lepo
torstai             - lepo
perjantai          - kevyt lenkki 6 km
lauantai          - alkuverryttely 2 km + 6,3 km + loppuverryttely
sunnuntai    - alkuverryttely 1,5 km + 4 x (6min/4.45min-km) /3min + 1,5km loppuverryttelyä

yhteensä : noin 22 km juoksua =)

Nyt nämä viikko raportit tulevat supermyöhässä, koska on vaan ollut niin kiirettä ja jalkakipujen vuoksi olen pitänyt lepoa juoksusta, vaikka oisinhan voinut tehdä muutakin.. =) Nyt aloitellaan jo viikkoa 16.. Supermahtavaa viikkoa kaikille!







Ei kommentteja