Uudenvuoden juoksu

Uudenvuoden aattona lähdimme juhlistamaan vuoden vaihtumista juoksukilpailuun. Ystäväpariskuntani osallistui parijuoksuun ja itse juoksin naisten sarjassa 5,3 km. Tämä oli ensimmäinen kerta kun jalassani olivat uudet Niken Vomerot. Juoksu kulki hyvin kenkien puolesta. Kengät vaimensivat hyvin, mutta korkea droppi (kannan ja päkiän välinen korkeusero) laimensi päkiäaskellustani. Matka taittui melko tasaisesti vaikka luulin aloittaneeni liian kovaa, joskus 3km:n kohdalla aloin havaita pientä väsymystä askeleessa. En harmikseni huomannut 4 km-kylttiä, enkä uskonut että 900m tarkoittaa oikeasti matkaa maaliin.. Joskus sitä vaan epäilee kaikkea..  Aloitin loppukirin vasta puolikilometriä ennen maalia.

Ajaksi kellottui 24.48, joka on ihan hyvä aika, sillä sairastin pitkään flunssaa ja olin kuukauden juoksematta. Pohdiskellessani juoksuani taitaa heikkouteni olla vaihteleva juoksuvauhti höystettynä lähes aina liian kovavauhtisella aloituksella. Kiitos ringettetaustani, saan tasattua juoksuni ja palaudun väsymyksestä suhteellisen nopeasti. Aika olisi varmasti parempi, jos opettelisin taas tasavauhtisen juoksemisen taian. Minulla ei ole edelleenkään mitään urheilukelloa, joten seuraavaksi voisin hankkia GPS-sykekellon, josta voisin seurata kilometrivauhtiani kesken juoksun. Näin saisin juostua mahdollisimman tasavauhtisesti ja ainahan voi kiristää vauhtia loppua kohti.


Juoksutapahtuma oli erittäin hienosti järjestetty. Nyt myöhemmin harmittaa kovasti, että jätin perheen kotiin. Tämä olisi ollu täydellinen tapa viettää uudenvuoden aattoa perheen ja ystävien kanssa. Meidän kisamme starttasi klo 20.00, mutta sitä ennen oli paikan päällä lasten sarjojen juoksut sekä kuntokävely. Ensi vuonna voisimme verrytellä samalla kun lapset kisailevat omissa sarjoissaan. Paikalla oli myös muuta ohjelmaa, kahvila ja huoltopalvelut sekä hieno ilotulitus juuri ennen kilpasarjojen lähtöä. Kun kilpailumatka oli noin lyhyt se aika kuluu lapsilla melkein kisamakkaroiden syönnissä. Ensi vuonna suuntaamme varmasti Eurajoelle koko perheen ja toivottavasti ystävien sekä sukulaisten kera.
Ei kommentteja