Viikko 37



Tällä viikolla sain pohdittavaa vähän pidemmäksikin aikaa, enkä ole vielä saanut aikaiseksi koota ajatuksia kasaan kaiken sen pohjalta, mitä tiistaina jalkaspesialistin luona sain kuulla. Elän siis ns."sulatteluvaihetta", heh. 

MAANANTAINA
minulla oli lepopäivä, koska tiistaina olin lähdössä juoksemaan 9 km kiihtyvää juoksua, mutta tiistainen vierailu fyssarilla sai minut luopumaan lopulta noin pitkästä kiihtyvästäjuoksusta.
TIISTAINA
vierailin fyssarilla ja siellä minua ohjeistettiin vähentämään määrää, vaihtamaan alustaa ja juoksemaan vetoja, joissa lihakset supistuvat kovemmin ja tukevat samalla toisiaan. Siispä lähdin tiistai-iltana tekemään radalle treeniä. Ensin juoksin 1 kilometrin verryttelyä, sitten tein pienet koordinaatiohyppelyt ja sitten juoksin 8 x 150 metrin vetoja ja pidin jokaisen vedon välissä noin 2 min kävelypalautuksen. Harjoituksissa oli mukana myös lapset, jotka lähtivät juoksemaan lähes jokaisella vedolla ennen minua ja yritin puolestani ottaa heitä kiinni ennen maalia. (Arvatkaapa vaan sainko heidät kiinni...?!!)

Ratavetoja kokeilemassa.
Vedot: 1.) 34s,2.) 29s 3.)30s 4.)33s 5.)32s 6.) 29s 7.)31s 8.)31s ja loppuun vielä 1,5 km verryttelyt joissa molemmat lapset juoksivat innolla mukana kun laitoimme radalle aidat ja kuvittelimme olevamme estejuoksukisoissa. Tavallisten kolmen esteen lisäksi radalla oli pari isoa vesilätäkköä, joita juoksimme vähän niin kuin vesiesteinä. Näin jälkiviisaana voisin todeta, että pikkuneidin lenkkarit olivat märät seuraavat kolme päivää, eivätkä kuivuneetkaan niin nopeasti. Oli siis oikea kuningasidea kerrakseen.. Minun lenkkarit eivät kastuneet vesilätäkköleikeistä ja sehän siis oli se tärkein asia (no ei.)

KESKIVIIKKONA
pidin lepopäivän, sillä vetojen jälkeen on hyvä antaa elimistön ja varsinkin hermoston palautua.

TORSTAINA
kävin ohjatussa tunnin kuntosalihajoituksessa, jossa alku- ja loppuverryttelyn jälkeen kierrettiin 25 erilaista lihaskuntolaitetta  tai -liikettä läpi. Joikaista liikettä tehtiin 30 sekuntia, pidettiin 10 sekunnun lepo, tehtiin 30 sekuntia ja sitten vaihdettin paikkaa ja liikettä. Tein liikkeet vähemmillä painoilla ja kovemmalla teholla ja kiitos kivalle treenille olen kävellyt lähes pingviinikävelyä koko loppuviikon ja varsinkin reisilihaksetovat olleet myös kosketusarat. Mietin kyllä, että pitäiskähän jatkossa skipata tuo lepo pois ja tehdä yhtäjaksoisesti tuo 70 sekuntia yhtä liikettä. Se lisäis sitten lihaskestävyyttä.. Hmm..

Olen käynyt nyt kolmena viikkona kerran tuossa ohjatussa tunnin lihaskuntotreenissä ja suunnitelmissa olisi jatkaa sitä sekä ottaa kotiohjelmaan puolen tunnin treenit kahdesti viikkoon. Välineet on hankittu, nyt pitäis vaan ruveta hommiin. Eli supervaikea tehtävä. 

PERJANTAINA
olikin ansaittu lepopäivä. Näin jälkiviisaana olisi kannattanut tehdä jotain palauttavaa ja kunnon venyttelyt tässä kohtaa ettei tuo "Move like a pingvin" ois paukahtanut niin tehokkaasti päälle. =)

LAUANTAINA 
minun piti jo juosta jotain kevyitä lyhyitä vetoja ja pieni palauttava lenkki päälle, mutta en kerta kaikkiaan pystynyt juuri liikkumaan lihaskuntotreenin jäljiltä.

SUNNUNTAINA
olin edelleen lihaksista ihan kipeä ja kävin heittelemässä mökkeilyn yhteydessä frisbeegolfradan läpi. Sitten pakotin kipeät lihakseni palauttavalle lenkille. Ensin 3km tyttären kanssa ja sitten vielä 3 km yksin ja tämän jälkeen parinkymmenen minuutin venyttelyt päälle.



Frisbeegolf on kyllä mukavaa ja palauttavaa liikuntaa. Tykkään kovasti.

Huomenna pitää kuulostella kehoa, että mihin se olisi valmis. Ehkä palauttelu jatkuu edelleen ja kunnon venyttelyt. Tiistaina uskoisin vetäväni jotain vetoja ja tutkivani hieman kisakalenteri ja etsiväni sieltä 3-10km:n pituisia kilpailuja itselleni ennen vuoden vaihdetta. Vielä kun saisin kehiteltyä jotain treeniohjelmaa itselleni, niin olisin sitten todella tyytyväinen. Mutta nyt on ainakin kartoitettu tilanne ja jatkamme "sulatteluvaihetta"..

Mites te olette suunnitelleet itsellenne harjoitusohjelmaa vai oletteko saaneet apua joltain ulkopuoliselta, valmentajalta, juoksukouluohjaajalta? Mistä? Ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan, siitä kenen puoleen kääntyä, kun on tälläinen vaivainen harjoittelija kyseessä. =) 

Supermahtavaa tulevaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja